Winterdroom Fashion Show

Maandag ging de Fashionshow Winterdroom door op het Sint-Pietersplein van Gent. Ik werd samen met drie vriendinnen (die ook make up artists zijn) gevraagd om de make up van de modellen te doen.

Natuurlijk gingen we in op deze vraag, het is niet alleen leuk om de backstage van een modeshow mee te maken, het was ook weer eens samen zijn met mijn liefste MUA's!

Thuis eerst mijn Zucabag (make up traveller) en brushbelt klaarmaken en off to Ghent! We spraken af in de chocoladebar waar we nog een lekker brownie (mmm...) binnenspeelden voor we naar de backstage gingen.  
Eens we daar toekwamen, blij dat we terug in de warmte zaten - want brrrr... wat was het koud buiten- zagen we dat de MUA's echt weinig plaats kregen... dat is de keerzijde van de medaille zeker.

Hoe dan ook, de modellen waren op tijd, dus gingen we meteen aan de slag. Jemke Dezwarte en ik zaten in hetzelfde team. We moesten de modellen hun wenkbrauwen - zo goed als mogelijk - weg maquilleren en een fuchsia smokey eye aanbrengen. De rest van het gezicht en ook de lippen, moesten zo nude mogelijk van de designer Julie Vandenberghe.


Oorspronkelijk ging de modeshow door op de ijspiste, maar door het slechte weer (regen en wind, jaja... Belgie:) ) Werd de catwalk binnen in de glazen lounge geplaatst. Hoewel we in de warmte zaten, heb ik er wel de griep opgelopen :(

Ik schminkte de zusjes Benmeridja. Lara en Norah (de tweeling) en Nattie de één jaar oudere zus. Wat een mooie meiden zeg! Groot, slank, blond, prachtige huid (een droom voor een MUA) maar dan ook nog eens intelligent en supersympathiek! They have it all! 


Na de make up was het de beurt aan de designers om hun modellen te stylen. Ik vond de ontwerpen van Julie Vandenberghe erg mooi. De bolerojasjes en de schoenen waren echte blinkvangers!Het was een succesvolle dag! Jammer genoeg ben ik ziekjes naar huis terug gekeerd en ja... Dinsdag de hele dag in bed moeten blijven. Dank je Sinterklaas, volgend jaar moet je de griep niet meer brengen :)

2 opmerkingen

  1. Leuke blogpost :) Mooie foto's ook van jullie 4!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wauw, de meisjes waren prachtig opgemaakt! Leek mij ook wel leuk zo'n wintermodeshow :)

    BeantwoordenVerwijderen

Laat gerust een reactie achter!