Wednesday Wonder: Time To Start Over...

Dag lieve lezers, vandaag even een persoonlijke post. Niet dat ik mijn hele leven hier even ga neerschrijven maar toch laat ik jullie even meekijken in mijn ziel(tje).

Laat ik maar starten met jullie een heel gelukkig Nieuwjaar te wensen. Ik hoop dat alles wat op jullie programma staat in 2015 mag uitkomen en dat je dit alles met veel vreugde mag doen.

Ik heb besloten dat 2015 een jaar van verandering zal zijn voor mij, vandaar de titel: Time To Start Over en dat op vele vlakken. Ik schrijf daarom mijn 5 nieuwjaarsvoornemens even neer en geef je wat meer inzicht op dat starting over plan...


 1. Ik wil een gezonde levensstijl behouden

  Wie me persoonlijk kent of volgt op sociale media zal het wel al gespot hebben, maar ik heb sinds september een beslissing genomen om gezonder te gaan leven. Ik volg nu al - behalve in de maand december - een strak low carb dieet. Mijn rondingen zijn geleidelijk aan weggesmolten en dat geeft me een goed gevoel. Ik wil strakker in mijn vel zitten en me vooral goed voelen. Ik heb het gevoel dat ik me jaren weggestopt heb ik kleren en dat is nu niet meer zo, ik ben trots op het lichaam waarin ik leef en wil dat zo houden.
 2. Ik wil met de Kortrijkse Sinksenloop de 11 km uitlopen

  Een poos geleden schreef ik over het Start 2 Run programma. Je kan deze blogpost hier terugvinden om het hele verhaal rond het lopen te begrijpen. Ik zette mijn doel op de Sinksenloop dat in juni dit jaar plaatsvindt. Het plan was eerst om de ladiesrun (6km) uit te lopen, maar nu ik in januari vlotjes 6,5 km loop, is mijn doel verzet naar de 11 km. Blijkbaar is dit een verraderlijke boel, want de laatste kilometers zijn stijl omhoog. Ik hoorde van velen die de run al liepen dat ik me vooral moet sparen voor de eindspurt. Ik ben me daar dan ook nu al fysiek en mentaal op aan het voorbereiden. Het volgende doel is dan de 10 miles in Antwerpen. Maar meer daarover deze zomer.
 3. Ik wil me meer inzetten voor mijn blog en YouTube

  Ik zette me de laatste maanden minder in voor mijn blog en dat was vooral te wijten aan het gebrek aan tijd en energie dat ik erin stak. Dit wil ik volledig veranderen. Na twee mooie jaren met mijn boyfriend Thoma, hebben we besloten er een einde aan te maken. We willen andere dingen in het leven en dat gaat beter als we vrienden zijn dan als we een koppel zijn. Er komt dus een hoop vrije tijd bij in mijn dagelijkse leven en dat wil ik weer volledig investeren in mijn blog. Let op, begrijp me hier niet verkeerd, Thoma is zeker niet de "schuldige" dat ik mijn blog wat links liet liggen!!
 4. Ik wil elke dag iets doen wat me gelukkig maakt

  Mezelf op de eerste plaats zetten, geen gemakkelijke opdracht, maar toch wil ik dit jaar eens volharden. Het klinkt misschien nogal wat opschepperig, maar dit is zeker niet de bedoeling. Ik moet gewoon eens wat meer aan mezelf beginnen denken en dingen doen of laten waar ik zelf gelukkiger van word. Ik ben zeker geen ongelukkige persoon, he-le-maal niet, mijn glas is eerder halfvol dan halfleeg, maar toch doe (of net niet) ik vaak dingen waar ik zelf niet gelukkiger van word. Dit wil ik echt veranderen.
 5. Ik wil verhuizen

  Hoe graag ik hier in mijn appartement woon, ik moet hier weg. Het is een te dure aangelegenheid om het alleen te bekostigen en daarom ben ik op zoek naar iets nieuws. Iets kleiner en gezelliger. Het moet vooral een moderne keuken en badkamer hebben. Ik woon nu in een oud maar zeer groot appartement, dat ik oorspronkelijk met iemand gehuurd had. Die persoon is na enkele maanden met haar vriend gaan samenwonen waardoor ik alleen bleef zitten met de zware huurlasten. Zo surf ik vanaf nu alle immosites af op zoek naar het ideale huis/appartement in de hoop er tegen 1 juni één gevonden te hebben waar Sushi en ik een nieuwe thuis kunnen hebben.

Ja, je begint het waarschijnlijk te snappen, het is echt een starting over plan... Door deze resoluties neer te schrijven, kan ik mezelf eraan herinneren deze ook na te komen. Het zal niet allemaal zo gemakkelijk gaan, maar mijn doel bereiken is waar ik voor ga. Ik hoop dat ik in december 2015 een blogpost kan schrijven over de resultaten van mijn voornemens.

Het is een primeur dat ik even mijn hart uitstort op deze blog, ik weet niet goed hoe ik hier zal mee omgaan. Eens je 30 jaar bent, krijgt alles in het leven meer betekenis - naar mijn bescheiden 30-jarige mening dan toch - en wil je toch echt eens volwassen worden. Hoewel ik altijd op bepaalde vlakken een klein meisje zal blijven...

Ik hoop dat ik enkelen onder jullie heb kunnen aanzetten tot het neerpennen van hun voornemens voor het nieuwe jaar. Ik kan het alleen maar aanraden!


12 opmerkingen

 1. Wel zusje, héél moedig om deze voornemens hier neer te schrijven! En weet dat je voor 100% op mij kan rekenen om ze uit te voeren...

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Succes met je planning! Ik hoop dat het je lukt 👍

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je Yevva! Jij zal de updates wel horen in de winkel ;)

   Verwijderen
 3. Yay, Sofie! :) You go, girl. Ik hoop echt dat 2015 jouw jaar wordt, verder op het elan van 2014, ik duim voor die 11km, op termijn een goed lief en een gezelllige thuis.
  Great minds think alike want gisterenavond heb ik mijn blogpost (over goede voornemens enzo) neergeschreven... :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Like you say Kelly, Great minds think alike ;) Thx for your support! Dikke zoen

   Verwijderen
 4. You go girl! Wens je een schitterend 2015!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dikke merci Sarah, ook voor jou een spetterend 2015!

   Verwijderen
 5. Ik vind dat echt wel heel knap, dat je die stap hebt kunnen zetten om te gaan sporten en gezonder te gaan eten. Veel succes met de zoektocht naar een nieuw appartement! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Dat komt allemaal goed. Geniet van al het moois dat jouw richting zal uitkomen.

  BeantwoordenVerwijderen

Laat gerust een reactie achter!