What I've been up to the last few weeks #lifeupdate

Ik weet het, ik ben er even niet geweest, maar dat is meestal omdat life happens en dan moet ik andere zaken prioriteit geven... Het ergste van dit alles, ik mis het bloggen zo en dat besef ik pas als ik terug aan mijn computer zit. Ik hou ervan jullie up to date te houden met trends en wat ik dagdagelijks doe, vandaar nam ik vandaag even de tijd om jullie een life update voor te schotelen.Begin september is druk en hectisch in de winkel. Eerst hebben we de braderie én meteen erna de beurzen in Parijs. Dat weekend is non stop werken, maar wel heel aangenaam werken. Deze keer zagen we nóg meer groen op de beurs dan in het voorjaar. We kunnen de planten niet meer wegdenken in het interieur. En terecht ook, ze geven je living area zoveel meer kleur.


Ook de kleuren in het Scandinavische interieur kunnen me erg bekoren. Het zijn vooral tinten van champagneroze, blush en mauve gemixt met grijstinten. Het is nog steeds neutraal maar heeft een heel zachte feel. Ook texturen zoals fluweel zal je meer en meer zien opduiken.


Na de beurs in Parijs waren de batterijen van mama en ik helemaal opgeladen, we wilden er meteen invliegen en gaven onze winkel een opknapbeurt. We verschoven alle meubelen en gaven de kookwinkel meteen een nieuwe frisse look - op de foto's is het work in progress. Ook de patio - de veranda achteraan de winkel - mocht wel eens opgefrist worden. Zo huurden we een team klimmers in die met de nodige apparatuur de hele glasconstructie onder handen namen. De jongens waren niet alleen super handig en klommen als gekken op de patio, het waren dan nog eens knappe gasten ook! Jammer dat onze patio niet vaker zo een reiniging nodig heeft, we zouden het niet erg vinden ;)

Als je de nieuwe inrichting van de shop nog niet gespot hebt, kom gerust eens binnenwippen en laat ons weten wat je ervan vindt!

Buiten de opfriswerken in de winkel, moesten we ook nog eens inventaris tellen, zeker niet het leukste werk, maar het moet gebeuren. Ondertussen hebben we heel onze zolder - de voorraadruimte - effen gezet. Het waren vele late avonden maar sloten die steeds af met een lekker hapje op de Grote Markt van Kortrijk. Je moet het nuttige aan het aangename koppelen en met de zwoele avonden die we in september hebben gehad was dit hemels.


De maandag erop moest mama een levering doen in Knokke. Met dat mijn sweetheart was gaan surfen in Spanje - een welverdiende vakantie na een zomer zwoegen in de horeca en met dat mijn vakantiedagen er op zaten - besloot ik mee te gaan leveren aan zee. Het zou een mooie zomerdag te worden - en dat was het met zijn 36 graden en geen zuchtje wind op het strand - dus ik kon er maar van profiteren. Na de levering aten we een lekker focaccia op het strand in de Vintage Beach Club. We liepen naar het water en ik verzamelde zoals de kleine meisjes wat schelpjes... Heerlijke nostalgie :)


Het weekend erop was het overal autoloze zondag en met dat de boyfriend nog steeds op zijn plank lag te dobberen aan de Spaanse kust besloot ik dat weekend te gaan stappen in Antwerpen. Chalo - one of the besties - is verhuisd naar deze oh-zo-hippe-stad-waar-ik-ook-wel-zou-kunnen-wonen en geniet van een West-Vlaming in haar nieuwe stek. Op zaterdagavond gingen we heerlijke biefstuk eten in Meat&Eat op de Marnixplaats, gevolgd door wat drankjes in de Vitrine. Door het zalige nazomerweer zat iedereen buiten op de terrasjes. Ik voelde me er net op vakantie!

De dag erop was Antwerpen zo goed als autovrij. We gingen brunchen in Tinzel op 't Zuid. De stad barst van de hippe zaakjes en wat hebben die American Pancakes gesmaakt zeg :) Daarna liepen we de Kloosterstraat af waar een heuse rommelmarkt aan de gang was. We stopten in alle hippe winkels en gaven onze ogen de kost. Een dikke 10 000 stappen verder, nam ik afscheid van Chalo en keerde terug naar mijn hometown. Het was een heerlijk weekend geweest.


Ik sprak ook af met Marie-Léonie (Leo voor de vrienden) om mijn oogappel en suikerkindje Ernest nog eens goed te kunnen verwennen. Hij is al zo groot en gaat na de Herfstvakantie naar school zoals een echte kleuter. Hij kan nog net in zijn mini zeteltje. De deugnieterij spat er toch vanaf ;) I love this little man :)


Dan was het eindelijk zo ver, my boy came home from his holiday en wat had ik hem gemist zeg. Twee weken was toch wel iets te lang :) We vierden zijn terugkomst met... Een surftripje samen naar Normandië. Er kwam een swell aan - ik klink toch al helemaal als een surfchic hé - van een storm die woedde op de Atlantic en daar wilde Tbo volledig gebruik van maken. We reden de hele zaterdagnacht richting Siouville en kwamen er tegen de ochtend aan. We sliepen enkele uurtjes in de camionette met zicht op de golven. Na amper wat slaap, dook hij in zijn wetsuit om de golven te trotseren. Ik besloot braafjes op het strand te blijven en sliep nog enkele uurtjes in de zon. We bleven tot de avond op het strand met een picknick en reden dan de volle zeven uur terug naar België. Ja, zot zijn doet geen zeer he, en dat is juist zo plezant :)

De hele rit naar huis gaf Tbo me de uitleg over Marvel en DC - iets waar ik helemaal geen kaas van heb gegeten - en hoe de films en series zich opvolgen. Ik was getriggerd. Hij had me al weten te overtuigen om StarWars te bekijken, dus vanaf nu ben ik verslaafd aan Arrow. Een DC reeks die echt wel spanning weet te hanteren. Ik kan tot 10 episodes na elkaar kijken op een vrije dag. Wie graag een spannende serie met een superhero bekijkt, alles staat op Netflix. Just saying...


Ik scoorde de afgelopen weken ook de Rihanna Creepers van Puma bij Numnut Sneakershop in Kortrijk. Mijn goede vriend Geoff die de zaak runt, kon me niet beloven dat mijn maatje er nog zou zijn, but I was lucky! BIG WIN :)Ondertussen komen er elke week leuke nieuwe items in de winkel binnen, wat is het najaar leuk! De aanloop naar Kerst is bij ons al begonnen. Nieuwe goederen uitpakken is een van de fijnste bezigheden in mijn job. Deze collectie van Studio Sweet&Sour is helemaal mijn ding. Ik hou van schriftjes en al zeker als ze zo cute zijn!


Zondag genoten we dan ook weer van een dagje strand, deze keer bleven we in België hangen. Tbo en zijn beste vriend wilden surfen op de Noordzee, maar eens we aankwamen aan het strand, waren de golven toch niet zoals voorspeld. Ze besloten een SUP te huren en ik mocht twee uur dogsitten op Zaru, de hond van Kenneth. Deze Mechelse Herder pup van twee maand is zo lief en zo speels, ik ben helemaal verliefd. Ik zou hem zo mee naar huis hebben genomen al zou dat Sushi - mijn kat - helemaal niet hebben bekoord.

Zo, 't is een heuse post, maar ik wilde jullie toch even updaten. Ik heb niet stil gezeten de laatste maand en dat zal in de toekomst ook niet zo zijn, maar ik plan nu toch weer regelmatige blogposts in zodat ik mijn hobby kan blijven uitvoeren. Msaprilfish bestaat ondertussen vijf jaar, wat gaat de tijd snel...

Tot binnenkort!

Geen opmerkingen

Laat gerust een reactie achter!