How to be a pro reseller #vinted

In een recente blogpost konden jullie het al lezen, ik ben een Vintie geworden. Je lacht misschien met het woord Vintie, maar zo werd ik al vaak genoemd in de Vinted community.

Vandaag wil ik jullie mijn 5 PRO TIPS delen. Ik verkocht de laatste maand redelijk veel stuks, allemaal om die stomme boetes van Europcar te betalen, maar die zijn gelukkig ondertussen vergoed!

Vinted heeft me zwaar te pakken en ik vind het leuk om zo mijn niet gedragen items te verkopen aan iemand die ze wel zal dragen. Ik kreeg de laatste weken redelijk wat vragen van vriendinnen over mijn Vinted aanpak. Ik veronderstel dus dat er nog vrouwen zijn die hun kleerkast willen uitmesten en dat centje bijverdienen met Vinted. Vandaar mijn blogpost van vandaag. Genoeg inleiding, jullie zijn hier voor de tips, so let's go!Neem voldoende foto's

Vinted laat je toe 5 foto's per artikel te posten, DOE DAT OOK, denk maar zelf eens als je online iets koopt, dan wil je echt veel foto's om voldoende informatie te hebben over het item.
Neem foto's in daglicht, zonder flits en draag het artikel ook op een foto. Dit zal je verhinderen om achteraf nog foto's door te moeten sturen naar potentiële klanten.

Vraagt een potentiële klant nog foto's bij, doe dat dan en vraag wat ze specifiek nog willen zien, dit kan ze over de streep trekken.Communiceer snel met geïnteresseerden

Vinted gaat snel, en items van laten we nu zeggen Zara, staan er soms verschillende keren op. Zorg dat, als iemand je een vraag stelt, je snel kan antwoorden (de dag zelf dus) anders zoeken ze het item misschien bij een andere Vintie. 
Wees eerlijk

Als een kledingstuk kleiner tailleert dan de maat dat erop staat, zet dat in de omschrijving. Is er ergens een kleine retouche nodig, schrijf het erbij en neem een foto van de retouche.

Je kan voor het item dan net iets minder vragen omdat je de retouche niet zelf doet. Ben je wel handig, doe de retouche dan zelf voor je het op Vinted post. Eerlijkheid wordt ongelooflijk geappreciëerd en je krijgt er goede beoordelingen door. Die beoordeling zorgen voor een boost op je Vinted account.Verzorg je items

Ik zorg dat elk item fris gewassen in het pakje gaat, zo ruikt het lekker eens het aankomt bij de koper en kan die het meteen aantrekken. Ik kocht zelf een vestje van Zara op Vinted en toen ik de doos opendeed, stonk het jasje naar de sigaretten. Alles behalve leuk!!

Verzend snel

Eens je een item verkocht hebt, ga meteen aan de slag. Ik heb alles in huis gehaald om mijn verzending klaar te maken. Zoek een verzendpunt vlakbij je werk of bij je huis, en zo kan je als je wil, elke dag je verkochte items opsturen. Geef toe, als we zelf iets online aankopen, willen we het toch ook zo snel mogelijk hebben? Je krijgt van Vinted 7 dagen om het item op te sturen, maar ik probeer het steeds binnen de 2 dagen naar de verzending te brengen. Zo krijg ik steeds leuke feedback van mijn kopers, en dat zorgt ook weer voor een betere review van je Vinted account.
Zo dat zijn mijn basisregels om te verkopen op Vinted. Wil je zelf niks verkopen, maar wel online shoppen op Vinted, dan kan je mijn kleerkast hier vinden :) Ik hoop dat deze pro tips jullie al een eind op weg helpen! 

Happy selling and happy shopping!


Geen opmerkingen

Laat gerust een reactie achter!