Bloggerchallenge: Use Samples To Create A Look

Een van de zalige dingen van mijn vakantie is tijd. Ik heb de tijd om eens overdag in de zetel te hangen en languit tv te kijken. Natuurlijk is er overdag niet zoveel op tv, tenzij je fan bent van Tel Sell en Co. Maar dat maakt voor mij niets uit want ik kijk de hele dag door naar mijn favoriete YouTubers op Apple tv.

Gisteren zag ik een super leuke tag die van de ene Beautyguru naar de andere ging, namelijk de Sample Tag. Mijn lade zit ook vol met ongebruikte staaltjes die ik in Sephora en dergelijke bij mijn aankopen kreeg. Dringend tijd om die eens te gaan gebruiken. Ik probeer op vakantie steeds staaltjes mee te nemen om zo niet de hele badkamerinboedel mee te verhuizen naar het buitenland, maar een make up lover van mijn formaat gaat niet zomaar in een week door haar samples heen.

Genoeg gepraat, time for action!


De spelregels:
  1. Je mag enkel staaltjes of freebies gebruiken. Make up producten waarvoor je dus niet hoefde te betalen. Meestal zijn dit mini's die je bij een aankoop in een parfumerie kreeg.
  2. Je moet een hele look bekomen zelfs al heb je bepaalde producten niet. Creatief zijn is de boodschap!
Eerst toon ik jullie het resultaat en dan bespreek ik nog even kort de producten die ik gebruikte.

Links zie je mijn onopgemaakte gezicht en rechts het resultaat van free make up goodies. Op het eerste zicht was ik best tevreden met het resultaat maar na een dik half uur begon dat te veranderen. Hieronder mijn bedenkingen van sommige producten.

Face First! 

Ik begon met de That Gal Radiant Primer van Benefit. Het product heeft een parelroze kleur en ruikt heel fijn. Het smeert gemakkelijk uit en geeft een mooie gloed. Love this!
Erna ging ik aan de slag met de Sephora Light Veil Foundation. Bij het uitknijpen van het zakje ging het al mis. De foundation is een soort dikke pasta (of eerder mousse). Ik vond hem niet fijn werken en moest erg veel bufferbewegingen doen eer die mooi egaal aangebracht was. Hij heeft een matte finish - ik hou niet zo van die matte look - dus mijn radiant primer was echt voor niks geweest. Je kan geen gloed meer zien.
Als concealer gebruikte ik de Some Kind-a Gorgeous van Benefit. Dit is echter een lichte foundation, maar door het vele slapen in de vakantie en mijn SOS-kuur tegen onzuiverheden (dit lees je hier) heb ik niet veel last van wallen of rode vlekjes. Dit product werkte perfect maar ik zou het zeker niet aanraden als concealer.


Blush and Highlight!

Hoola van Benefit is één van mijn trouwe bronzers. Deze mini werkte dus zoals ik van hem verwachtte. Zeker een aanrader voor wie op zoek is naar een matte bronzer!
Ook voor blush was is op mijn gemak. Deze mini blushset van Nars namelijk Orgasm en Super Orgasm kreeg ik bij een grote aankoop van Nars bij Sephora gratis.  Ik ben meer fan van Orgasm (wat ik voor de look gebruikte) dan van Super Orgasm - ja, lachen is niet verboden bij deze zin :) - want Super Orgasm bevat grote gouden glitter die best wel opvallend kunnen zijn.
Benefit Highbeam was dan weer een nieuwe ontdekking. Deze liquid highlighter breng je aan met een soort van nagellakborsteltje en wrijf je dan uit met je vingers. I am impressed! Als deze mini uit is, schaf ik me zeker een fullsize aan!


On to the eyes...

De oogschaduwkleuren zitten in een vreemde verpakking. Het is een soort strook met een plasticfolie overheen. Eens je de folie verwijdert, kan je met je borstel over de kleuren gaan en aanbrengen op je ogen. Dit is eveneens een sample van Sephora. Ik had nogal wat fall out van de kleuren maar al bij al - op het eerste zicht - viel het geheel goed mee.Ik gebruikte als basis de Primer Potion van Urban Decay, wat nog steeds value for money is naar mijn bescheiden mening.
Daarna ging ik aan de slag met de Khol N°5 van Sephora. Glides on easy maar na een half uur begon mijn oog zo te tranen... Niet normaal. Ik moet ergens allergisch aan zijn wat in het potlood zit.
De mini Diorshow Maximizer doet het nog steeds super goed. Ik gebruik de fullsize nu een dikke drie maand en zal me binnenkort een nieuwe mogen aanschaffen. Toppertje! Hij verlengt en verdikt de wimpers terwijl het serum de groei stimuleert.
Bovenop de Maximizer bracht ik de Super Curl Curling Mascara van Urban Decay aan. Deze heeft een nogal vreemd borsteltje maar brengt echt een extra krul in je wimpers. Moest mijn kast niet uitpuilen van de mascara's zou ik deze misschien wel aanschaffen.

Wat is mijn totale overview nu... Na een dik half uur begonnen mijn ogen te wateren door de khol en zag mijn foundation er caky uit. Ik kreeg droge plekken op mijn wangen en als Thoma me een zoen gaf op mijn kaak was zijn mond vol met foundation en had ik een plek op mijn gezicht. Sexy... De oogschaduw begon samen te zitten in mijn crease en verloor zijn pigmentatie zienderogen. Het merk Sephora scoorde heel slecht op deze sample make up, too bad want ze hebben best goede producten in huis. Benefit scoorde hoog - zoals verwacht - en tjah, UD en Dior, U rock my world.

Wat ik nog even wil meegeven is dat Benefit best wel mooie samples geeft. Als je dat vergelijkt met de prullen die wij in België soms in ons parfumeriezakje gestopt krijgen...

Zo, nu is het aan jullie! Ga eens aan de slag met jullie staaltjes en probeer een leuke look! De leukste foto die op de Facebookpagina van Msaprilfish wordt gepost krijgt een leuke verrassing - en neen, het zullen geen samples zijn :) Aan alle medebloggers, test yourself and do the tag! 


 Follow me on FacebookTwitterBloglovin, Instagram and Pinterest! You'll make my day :)
2 opmerkingen

  1. That gal van Benefit wil ik eigenlijk ook wel eens proberen :) Maar: eerst opmaken wat er nog staat :(

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Leuke tag! Wat leuk seg, zo'n Nars sample. Zijn inderdaad veel betere samples dan ze ons in België in de Ici Paris geven ;-)

    BeantwoordenVerwijderen

Laat gerust een reactie achter!