Tips & Tricks Barcelona #2

Ik heb me niet aan mijn belofte gehouden van nog een artikel te schrijven in Barcelona, maar het was er zo warm en zo leuk dat ik niet op de kamer wou blijven.

Dus nu - in regenachtig België - schrijf ik het vervolg van the do's and don'ts in Barcelona. Vrienden van mijn ouders gaven me een boekje mee van Grupo Tragaluz. Dit bedrijf heeft verschillende restaurants and hotels in grote steden van Spanje, waaronder Barcelona. Mijn ouders - die zelf in Barcelona waren enkele weken geleden - hadden er een hoop van uitgetest en goed bevonden.

Mijn favoriet uit de hele groep was Luzia. Een hip restaurant met jong personeel, lekker eten en leuke muziek.
Je gaat het best laat eten op de avond. Wij waren al helemaal aan het Spaanse ritme gewend en kwamen rond 23.00 uur aan in Luzia. Dan is er geen grote wachtlijst - want reserveren is onmogelijk - en als je je apero aan de bar bestelt, krijg je binnen de 10 minuten een tafel. Echte aanraders zijn de gegrilde asperges met romesco, de gegrilde aubergines en de ravioli met cèpes. Mmmm, het water komt me nog in de mond. Ook hun huisrosé is heerlijk. Als dessert neem je best van hun versgedraaide crème glace. DELICIOUS!

In BCN heb je tal van luxespa's. We boekten een afspraak in Evasiom voor een deugddoende aromatherapie massage. De spa is een prachtig en rustgevend oord waar Thaise schone je een deugddoende massage geven. Online staat een hele lijst van massages. Op voorhand reserveren is wel nodig - zeker als je een duomassage wil. We betaalden € 68 per persoon voor 60 minuten. Ik vind dit zijn geld meer dan waard. Achteraf kan je gebruik maken van de douche om de olie af te wassen of kan je de olie gewoon op je huid laten. We kregen nog een lekkere groene thee om de sessie of te sluiten.

Nog een echte aanrader is de oeroude Tapasbar Txapela op de Passeig de Gracia. Je gaat er best aan de lange houten toog zitten. Zo heb je zicht op alle tapas en krijg je supersnelle bediening. Op je placemat staan foto's van al je tapas en de uitleg eronder is... in het Catalaans. Het is dus soms wel even gokken :) De rekening is nooit hoog, wij betaalden nooit meer dan € 30 en aten 5 tapas en dan nog 2 desserttapas per persoon.

De laatste dag was heerlijk genieten van zon en zwembad in ons hotel. We waren uitgeshopt en uitgehopt. Het was er verschrikkelijk warm maar het water zorgde voor voldoende afkoeling. Hotel Lléo is niet het mooiste hotel maar voor de prijs die je er neertelt heeft het een superligging, een proper zwembad op het dak en degelijke kamers.

Zo dat waren mijn tips voor Barcelona. Vandaag ga ik aan de slag met mijn aankopen. Stay tuned for more!

 Follow me on FacebookTwitterBloglovin, Instagram and Pinterest! You'll make my day :)

2 opmerkingen

  1. Die spa ziet er zoooo zalig uit :D

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Zag er super super leuk uit daar ! Ga je tips zeker onthouden voor een volgende keer in BCN.

    BeantwoordenVerwijderen

Laat gerust een reactie achter!