Tips & Tricks Barcelona #1

We zijn hier nu een dikke drie dagen dus wordt het wel eens tijd dat ik een artikeltje schrijf! En natuurlijk gaat dat over mijn lievelingsstad Barcelona! :)

Zondagmorgen erg vroeg arriveerden we in de luchthaven van Barcelona. We hadden beiden geen oog dicht gedaan die nacht dus met vermoeide benen en slaperige ogen namen we de luchthavenbus ( Aerobus) richting Placa Catalunya. Inchecken lukte nog niet - we waren te vroeg - dus lieten we onze bagage staan in het hotel en besloten we lekker te gaan ontbijten op Placa Reial in Hotel Do. Een echte aanrader! Lekker, goedkoop en vooral mooi opgediend. Ondertussen kan je genieten van een prachtig zicht op het plein.

Na wat kuieren in de kleine straten rond de Rambla keerden we terug naar ons hotel om in te checken. We waren BEKAF! Een siësta inlassen was dus erg nodig. Het voordeel van het Spaanse ritme, alles is lang open dus een middagdutje doen kan geen kwaad.

Na de deugddoende slaap gingen we shoppen. Op zondag zijn de winkels gesloten in de stad, maar Mare Magnum - het shoppingcenter aan de haven - is wel open. Ik kwam terug met een volle zak make up van Kiko. Ik hoorde al veel over deze lijn maar had er zelf nog niets van gekocht. Erg veel van hun collectie was aan 50% korting. De rebajas - solden - lopen hier tot eind augustus!


De volgende dag liepen we de benen uit ons lijf. Ik wilde persé naar Primark. Die ligt in de Av. Diagonal maar helemaal op het einde. De metro nemen was nodig. Ik vond er NIKS! Maar echt NIKS... Wat een teleurstelling. Pfff... Ik had er zo op gerekend van leuke dingen te vinden.

Een beetje verderop zag ik een Sephora. Ik ging mijn frustratie eruit shoppen en dat heb ik gedaan. Damage has been done. Thoma keek zijn ogen uit zijn kassen toen ie zag hoe ik mijn mandje vulde. Als ik niet kan shoppen in Primark, dan doe ik het wel in Sephora :)

Met een grote glimlach namen we de metro terug richting het hotel om mijn zak - ja ZAK - af te zetten en ons wat op te frissen.

Dag drie, op het programma: La Barcelonetta of la playa. Het strand dus. Het is een heuse wandeling richting het strand maar dat deerde ons niet. Na 45 minuten zagen we de zee. Heerlijk. Er zat een fris briesje en helderblauwe hemel.

Voor twee ligzetels en een parasol tel je 18 Euro neer. Dit valt best mee! Wat wel erg vervelend is, zijn de leurders. Henna tattoo? Mojito? Massage? Hairbreads? Je mag ettelijke keren No Thank You zeggen. Thoma dacht erover een Henna Tattoo te zetten op zijn borstkas waarop stond NO THANK YOU! :)

Het barpersoneel komt tot aan je ligzetel om je op je wensen te bedienen. Let wel op, als je geen ticket vraagt of je vroeg geen menukaart leggen ze je er dik op. Ik bestelde een spuitwater en betaalde 3 Euro. Even later vroeg ik de menukaart en zag ik dat een spuitwater maar 2,30 Euro kostte. Geen fooi dus voor meneer van de strandbar!

Toen we van het strand kwamen wisten we welke wandeling er ons nog te wachten stond. De voorbije dagen zagen we vaak van die Rikscha's rijden. We vroegen de prijs om ons dichtbij het hotel af te zetten, maar die was zo hoog dat we de wandeling wel te voet wilden doen. En van dat wandelen begon ik weer te shoppen :)

's Avonds aten we in Attic. Een heerlijk restaurant op de Rambla met een dakterras. Als je een goede plaats wil op het terras moet je wel vroeg reserveren. We bleven er enkele uren hangen en keken naar de Pakistanis die rommel verkopen op de Rambla en de politie steeds te snel af willen zijn. Hilarisch!

Zo dat was ons tripje tot dusver - allez, de grote lijnen dan! Vandaag bezoeken we Parc Guell en Sagrada Familia. Nu we hier zijn pikken we best ook wat cultuur mee hé :)6 opmerkingen

 1. Je ziet er goed uit... hopelijk voor Toma the same! Kusjes uit Firenze...

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Oooh klinkt gezellig ! Ben er ook al geweest, is echt een leuke stad, al scheen de zon wel niet als wij er waren :(. Have funn !

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hey Sofie!
  Ik wou gewoon even zeggen dat Marie en ik gestopt zijn met yeux de princesses... We vonden het niet persoonlijk meer!
  Ik heb nu mijn eigen blog: thegirlwiththepinkcasio.blogspot.com :)
  In het nederlands en ik wil me richten op outfitposts :) kort en simpel!
  Geniet nog van Barcelona!
  Groetjes Emma

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Echt schitterend hoe je dan uit frustratie de Sephora leegkoopt. ;-)

  Alhoewel je dan toch wel een iets duurdere rekening te wachten staat, niet?

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Heb mezelf in Rijsel ook al laten gaan aan Kiko en best wel tevreden over de 4 Colour Party paletjes. Experimenteren à volonté! Benieuwd naar de reviews...

  BeantwoordenVerwijderen

Laat gerust een reactie achter!