My love for paper #handmade.by.msaprilfish

Hey you... It's been a hot minute!

Hoewel ik alle tijd omhanden heb, in deze tweede lockdown, is het schrijven van een blog me steeds ontgaan. Niet dat ik niet wil, maar er zijn zoveel nieuwe skills die me de laatste tijd bezig houden, dat ik bloggen steeds op een laag pitje zet. 


Maar nu is hij hier, de blogpost die ik al weken in mijn hoofd geschreven heb. Ready? Set, GO!


Wie mijn sociale media volgt, die heeft het al zien verschijnen, ik hou me binnenshuis vooral bezig met papercraft. De eerste lockdown liet me mijn liefde voor aquarelschilderen terug vinden. Deze lockdown begon met het kleuren van volwassen kleurboeken. Zo ontdekte ik dat ik mijn geest helemaal kon laten afdwalen, zonder 12 uur per dag naar een scherm te staren. Johanna Basford had meteen mijn voorkeur in het kleurboekengenre! Haar tekeningen zijn gedetailleerd maar met volle zwarte lijnen, een beetje zoals ik zou tekenen, moest ik haar talent hebben natuurlijk :)Zo'n volledige pagina inkleuren houd je toch wel enkele uurtjes, al zeg ik beter dagen zoet. De ideale lockdowntherapy! Ik zocht wat technieken op via Youtube en vond al gauw een hele community van "colorists" online. Ik wist wel dat het een soort rage was geweest enkele jaren terug, maar dat het nog steeds zo een hot topic was... never knew...
Maar ook Kerby Rosanes werd al snel een favoriet onder de kleurboeken. Die gast kan tekenen... niet normaal! Mijn ventje gaf me voor Kerst enkele van zijn boeken, maar hierin moet ik nog aan de slag gaan. Die hou ik voor de zonnige dagen op ons terras deze lente!


Ondertussen was december daar... en buiten hier en daar eens een buurman tegen te komen op weg naar mijn auto, zag ik niet veel volk. Virtueel wel ja, maar dat is nog steeds niet hetzelfde he. Ik wilde dus dit jaar heel veel Kerstkaartjes schrijven, om iedereen een persoonlijke boodschap te wensen voor het nieuwe jaar. Alleen vond ik nergens kaartjes die helemaal naar mijn gedacht waren. Misschien moet ik er zelf maken?


Youtube - mijn trouwe vriend - to the rescue... "how to make your own Christmascards"


Ja, hallelujah! 1000+ video's verschenen op mijn ipad... Gatefold, shakercards, pop-up cards, you name it... Misschien maar eerst beginnen met iets eenvoudig! Avonden keek ik op mijn scherm naar technieken en idee├źn. Het begon te kriebelen... 


Mijn liefde voor papier kreeg ik met de paplepel in de mond. Mijn grootvader, Louis, was drukker, als kind liep ik dus vaak in de drukkerij rond, de geur van vers gedrukte boeken blijft me bij. Heerlijk! Van kleins af aan, nam mama me steeds mee naar stationeryshops. Als we ergens op reis waren, wees maar zeker dat zij - en ikzelf ook vaak - een nieuw notitieboekje meehad van een lokale shop, of museumshops - daar hebben ze vaak super leuke stationery! Dus ja, papierliefde, het zit er in gebakken!

 Dus waar was ik... ahja, Kerstkaartjes maken! Ik begon met mondjesmaat en klein budget - leve de Action voor knutselmateriaal - Kerstkaartjes te maken. Als ik er nu naar terug kijk denk ik, zo basic Sofie, maar toen was ik zo fier als een gieter! En voor een beginneling, zeker niet slecht...
En dan, als je tijd over hebt... zoals ik in deze tweede lockdown... dan ga je je verder verdiepen in de wereld van papercraft. Ondertussen, eind februari, heb ik de microbe - mogen we deze gezegswijze wel gebruiken in perioden van Covid-19 - helemaal te pakken! Ook Astrid, mijn virtuele instagram vriendin, is helemaal in to cardmaking. We sturen wekelijks onze projecten naar elkaar door, en stimuleren onze creativiteit! 


Ondertussen maakte ik een instagram account aan handmade.by.msaprilfish waar ik al mijn creaties op deel. Zo staat alles wat met creativiteit, papercraft en aquarel te maken heeft mooi samen. Feel free to follow my account :) 


Ik kreeg de vraag via instagram of ik mijn werkproces eens wat meer kan toelichten, food for a next blogpost dus. Ik vergat hoe leuk het is, zeker in deze bizarre tijd, om happy mail te ontvangen in de brievenbus! 


In volgende posts kan je dus een cardmaking for beginners 101 verwachten. Dus voor de creatievelingen onder jullie, keep an eye open for this!


Stay healthy & see you soon!

Geen opmerkingen

Laat gerust een reactie achter!