How to do the Donut

Ik dacht dat the Donut nogal voor de hand liggend was, maar de laatste keer toen ik hem in mijn haar had, kreeg ik vele vragen van hoe dat nu precies werkt. Tijd voor een blogpostje!


We hebben het hier wel duidelijk over een hairdonut en niet over Donut aka Astrid Bryan - die blijkbaar wil scheiden van den John, poor John... Zoals de meesten onder jullie weten heb ik halflang haar, met deze hairdonut creëer je de illusie van lang en dik haar te hebben.


What do you need?
 1. Donut (probeer je haarkleur te evenaren)
 2. grote haarrekker
 3. kleine haarrekker
 4. twee klemmetjes

 
 Hoe ga je van start?
 1. Doe je haar in een staart - met de kleine rekker - ter hoogte van waar je de dot wil.
 2. Steek je staart door het gat in de donut en span dit goed aan door je staart aan te spannen. Je kan de donut hier met enkele klemmetjes vastpinnen op je hoofd, maar ik sla deze stap over omdat hij de hele dag goed blijft zitten.
 3. Ga met je hoofd naar onder hangen zodat het haar in een palmboom rond de donut staat. Breng nu alle haar uit je staart rondom de donut aan met je hand. Zorg dat de donut nergens meer zichtbaar is.
 4. Neem de grote rekker en bevestig die rondom de hele donut (waar je je handen houdt) zodat alle haar vast gaat zitten door die rekker. Is je haar langer dan het mijne, dan kan je de stukken die uit te rekker steken (tegen je hoofd) nog twisten rond de rekker en vastklemmen. Spray er wat haarlak over en je bent klaar.
Voilà een echte Carry Bradshaw bun! Supergemakkelijk en dit neemt bijna geen tijd in beslag. Het ziet er chic uit en geschikt voor elk feestje of voor op het werk.

8 opmerkingen

 1. waar kun je die donuts kopen?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. hé ! tof ! ik heb dat nog nooit gezien, zo'n donutding. Verkopen ze dat gewoon in kruidvat en di en zo ?

  BeantwoordenVerwijderen
 3. idd easypeasy, zeker voor bad hairday! en esmée is er ook zot van :)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. hmmm, het zal bij nader inzien niks voor mij zijn : mijn haar is te lang ...

  BeantwoordenVerwijderen

Laat gerust een reactie achter!