Boozeless For One Month #soberseptember

Toen ik maandagavond een welverdiende Gin Tonic ging drinken samen met wat vrienden in mijn stamcafeetje - ik had tenslotte grote kuis gedaan thuis en dat in 27°C dus een Gin Tonic was wel op zijn plaats - begon één van mijn vrienden over de Sober September Challenge.

Ik kende het niet - de vertaling is dan wel niet moeilijk - maar er zit blijkbaar een heel verhaal achter. Een groep studenten motiveerden in 2004 via Facebook anderen de hele maand september niet te drinken als een soort detox voor de veel-te-wilde vakantiemaanden. Ze begonnen met 200 volgers, ondertussen in 2014 waren er al meer dan 8500 kandidaten dankzij de vele sociale media. Het is een soort van hype aan het worden, een gezonde hype weliswaar.Na heel wat heen en weer gediscussieer over wat we als inzet voor de challenge zouden doen hebben we besloten allemaal € 50,00 in de pot te leggen. Indien je binnen de 30 dagen alcohol consumeert, dan wordt jouw € 50,00 onder de anderen verdeeld. Indien we het alle vier volhouden, dan krijgen we onze € 50,00 terug én hebben we een maand niet gedronken wat zeker meerdere voordelen zal hebben op ons lichaam.

Meet the participants!

  1. Thibaud - bartender: hij is elke dag bezig met wijnen en sterke dranken voor zijn job. Hij maakt cocktails for a living. Voor hem wordt het een zware uitdaging als je constant met de duivel wordt geconfronteerd...
  2. Sofia - afterworkdrinker: na een zomerse dag geniet ik graag even van een afterwork drink op een terrasje. Vanaf nu worden het spuitwatertjes met een limoentje, dat ziet er allesinds nog als een GT uit...
  3. Kenneth - student on holiday: Kenneth gaat in september op vakantie én op citytrip. Zal hij in de zuiderse landen van de verleidelijke cocktails kunnen blijven?
  4. Pixel - anonymus: één van de deelnemers houdt zijn ID liever wat geheim dus laten we hem Pixel noemen, ook hij komt regelmatig in contact met het verboden goed... Hij heeft een sterk karakter en ik denk dat hij de grootste kanshebber is om deze challenge te winnen.


Ik hou jullie up-to-date wat mijn ervaringen zijn met #soberseptember. Het kan maar een positieve boost geven aan ons lichaam en de portefeuille zal er ook tevreden mee zijn! :) Heb je ook zin om mee te doen aan deze challenge? Laat het me dan weten! Let's do this together! 
 

1 opmerking

Laat gerust een reactie achter!