Get organized - The Landingstrip

Het begrip the landingstrip was me een dik halfjaar nog onbekend. Het was feitelijk mama die erover begon tegen me. Een bepaalde opruimfanaat op YouTube - niet Marie Kondo - maakte er een hele video over.

Hij noemt zijn inkomhal the landingstrip maar waarom nu juist, wel... Als je je huis, appartement, kot of kamer binnenkomt, dan landt je als het ware in your zone/ your space. We kunnen het onszelf maar beter gemakkelijk maken en alles een vaste plaats geven - daar heeft Marie Kondo het ook steeds over - om alles snel en gemakkelijk terug te vinden. Ter verduidelijking, het gaat hier over je overgarderobe, denk maar aan jassen, sjaals, handschoenen en schoenen maar ook je post, je sleutels, je zonnebril en je handtas.

Vandaag overloop ik even mijn landingstrip met jullie. Sinds ik hier woon heb ik dit fenomeen toegepast en zelden ga ik de deur uit zonder iets wat ik die dag nodig zou kunnen hebben.

Volg je even mee?


Bij het binnenkomen vind je meteen een schap op je rechterkant. Dit was er al als ik de woning introk, handig! Ik plaatste er een grote spiegel op samen met een cactus (duh!) en een marble tray, ook mijn meest gebruikte clutch vindt hier haar slaapplaats en ook nog my book of secrets.


Even in detail? Een cactus, tja, ik heb er een voorliefde voor... En het geeft wat kleur en leven bij het binnenkomen. De marble tray is het station voor mijn sleutels en zonnebril. Meer mag er eigenlijk niet opliggen, ik hou het clean and simple.


Naast de tray geef ik mijn meestgebruikte clutch een vaste plaats, die grijp ik dan snel voor ik de deur uitga en ik hoef er enkel mijn portefeuille, sleutels - van op de tray - en iphone in te steken. Als dat niet gemakkelijk is.


In my book of secrets vind je jammer genoeg geen geheimen. Het is een soort opbergboek wat feitelijk mijn junk drawer is. Voor wie de term junk drawer maar Chinees is... We hebben allemaal wel ergens zo'n schuif in onze stek waar je van batterijen tot sleutels, van haarelastiekjes tot knopen vindt. Wel ik minimaliseerde die shizzle tot een klein opbergboek. Ik smijt er zowat alles in wat niet echt een vaste plaats kreeg tot hiertoe. Dat valt best mee hé? 't Is me wel maar een boeltje, ik moet er dringend eens werk van maken...


Aan de linkerkant van het schap vind je mijn jassenrek. Ik heb geen ingebouwde kasten in dit appartement - en maar goed ook want die stouw je toch alleen maar vol - en plaatste daarom hier een simpel en clean Ikearek. Het houdt de jassen van het seizoen netjes georganiseerd. Ik kan zo ook snel van jas wisselen als ik daar de nood toe heb.


Onderaan het jassenrek, plaats ik veelgebruikte schoenen van het seizoen, dit is dus heel afwisselend. Maar zo staan ze proper op een rij en kan ik snel een outfit samenstellen bij het vertrekken.


Loop je even verder in de landingstrip dan vind je een dresser - of een ladekast - deze dateert al van het huwelijk van mijn ouders en kan best een nieuw laagje verf gebruiken, maar dat zal voor een later tijdstip zijn. Het heeft zo nog wel zijn charme. Anyway, deze dresser gebruik ik voor het opbergen van mijn sjaals, handschoenen en andere kleine accessoires. Zo kan ik de sjaal die ik net aanhad, netjes opplooien en meteen opbergen.Ook mijn beanies en clutches hebben hier hun thuis. Ze blijven zo mooi in vorm en veroorzaken geen rommel in mijn appartement. Ik weet perfect wat ik heb als ik de lade opentrek en heb veel minder beslissingsstress dan toen de laden overvol zaten. Hemels...En als laatste landingstrip item heb ik een full lenght mirror. Dit is mijn OOTD spiegel voor wie mijn instagram volgt :) Het is de juiste plaats om een lange spiegel te zetten, zo kan je je hele outfit nog eens checken voor je de deur uitgaat. Door de spiegel tegenover de ramen te plaatsen creëert die meer ruimte en licht in de hal.

Zo nu kennen jullie ook het begrip de landingstrip. Ik vind het een super fenomeen, want op deze manier verlies ik minder tijd bij het huis uit gaan en creëer ik minder rommel in mijn appartement omdat alles een vaste plaats heeft als ik binnen kom.

Hebben jullie ook een landingstrip?

Geen opmerkingen

Laat gerust een reactie achter!