Back on track - Paleo, Low Carb & Exercise

Zo'n dik jaar geleden stond ik op scherp. Ik was 12 kg afgevallen en mijn conditie was top. Ik voelde me opperbest en kon de wereld aan. Ik gaf advies aan al wie het horen wilde.

De laatste maanden kon ik mijn eigen advies beter eens aan mezelf vertellen. Ik ben het afgelopen half jaar enkele kilo's bij gekomen omdat ik - en nu ben ik doodeerlijk - er echt niet achter keek. Het lopen verliep niet meer van een leien dakje omdat ik een ernstige knieblessure had en zo gaat dat dan he... Stoppen met lopen en ook niet meer op mijn voeding letten.

Ik nam mezelf voor, niet terug in mijn oude patroon te vallen en vat de koe bij de hoorns. Gisteren was het de eerste dag van mijn "back on track" lifestyle. Ik ga er echt weer voor. De knop is weer helemaal omgedraaid en ik zeg byebye aan de koolhydraten en hello tegen het sporten en gezond eten.Wie er samen met mij voor wil gaan, die heeft natuurlijk enkele richtlijnen nodig en deze ga ik vandaag even toelichten.

 1. de knop omdraaien

  Dit moet je gewoon doen en de beste manier - voor mij - om dat te doen is een datum prikken (niet te ver in de toekomst, we willen er toch aan beginnen hé) en de dagen of week ervoor mag je je nog eens uitleven in de koolhydraten. In Kortrijk staat er op dit moment kermis, dus ik heb me dit weekend nog eens verwend met een goed pakske friet en lekkere oliebollen. Ik genoot er ten volle van en bij de laatste hap van de laatste oliebol zei ik mentaal: en nu is het gedaan!
  Voilà, knop omgedraaid!
 2. maak een maaltijdplan

  Zorg dat je altijd gezonde keuzes in huis hebt, en laat de rommel voor wat het is. Als je lekkere en gezonde opties in huis hebt, heb je maar één week (ja, één) nodig om je terug aan te passen aan deze levensstijl. Je zal je die week wat moe voelen en kan eventueel wat hoofdpijn hebben, maar als je weet dat het ligt aan het feit dat je lichaam zich aan het aanpassen is dat er minder koolhydraten in je lijf zijn en je lever meer zijn best moet doen om je "vetreserves" aan te spreken om energie te vinden, dan lukt het je wel die week te overbruggen. Meer over de lowcarb en paleo lifestyle later deze week op de blog.
  Zorg dus voor voldoende groenten, eieren, vlees, gevogelte en vis, fruit, yoghurt en voor wie 's morgens graag brood heeft - plunder de supermarkt of de lokale bakker voor low carb brood.
 3. stel een sportschema op

  Plan je sport voor de week zoals je een vergadering die je niet mag missen zou plannen. Ik sport om de dag en hou mijn planning aan. Heb je elke week sowieso ergens 's avonds iets te doen, ga dan lopen voor je naar het werk gaat of doe wat oefeningen voor je in de douche springt. Probeer je sport niet te skippen, want je zal zien dat je door het sporten veel sneller op je ideale gewicht zal zitten.

Geloof me, je moet één week op je tanden bijten en dan gaat het echt als een trein. Hou je doel voor ogen, en doe het VOOR JEZELF. Doe het niet voor iemand anders, want dan zal je sneller geneigd zijn om te boel te laten hangen. We verdienen het allemaal om ons op en top in ons vel te voelen en daar gaan we voor. 

Ik probeer elke week minimum één blogpost te schrijven over mijn vooruitgang en er komen zeker leuke receptjes en mental coaching aan. We kunnen dit en we gaan dit doen, dan zijn we tegen de zomer helemaal klaar voor het bikini seizoen!

Doe je mee? Laat me zeker weten wat jou doelstellingen zijn en hou me op de hoogte van je resultaten. #letsdothistogether

1 opmerking

 1. Ikzelf was volledig geïnspireerd door je video over low carb een tijdje terug.....ben eraan begonnen januari 2015....nu april 2016 staat de teller op -15 kg 😅😅 van 71 kg naar 56 kg...... Ik kan makkelijk nee zeggen tegen carbs....zegt me steeds minder.....soms bij etentje of vakantie eet ik wel eens frietje of pasta maar ondérvind dat ik het niet zo makkelijk meer 'verdraag'......is dan ook makkelijker om dag erna weer lowcarb en veggie te eten.....ik volg je progress met plezier en ben er zeker van dat je er weer helemaal voor zal gaan.....jij was mijn fitspiration een jaar geleden.....alee gogo girl Yes you can xoxo aprilfishfan

  BeantwoordenVerwijderen

Laat gerust een reactie achter!