Cacti Garden - DIY

Je kan er niet naast kijken op mijn instagram, ik ben gek op cactussen en planten. Het is vreemd dat die passie nu pas opduikt want in mijn eerste flat had ik amper een orchidee staan. Het zal vast wel met de job te maken hebben, ik zie er opduiken in alle nieuwe catalogen en vandaar zal de nood naar groen in mijn huis wel gekomen zijn :)Ik zag onlangs een pinterest DIY van een cacti garden en besloot me er ook eentje te maken. Ik kocht kleine cactusjes en de andere benodigdheden en ging aan de slag. Volg je even mee?


Wat heb je nodig?

  1. glazen bowl/kom/schaal
  2. potgrond of kokosschil
  3. pebbles (rivierkeitjes)
  4. cactussen of succulenten 
  5. tang
  6. witte kiezelsteentjesStap 1

Leg op de bodem van je glazen bowl pebbles of rivierkeitjes. Deze zorgen ervoor dat de wortels van de cactussen niet permanent in vochtige grond zitten. Een cactus gaat dood als de wortels te vochtig zijn. De pebbles zullen dit dus verhinderen.
Strooi de potgrond of kokosschil op de keitjes en druk deze goed aan. Werk je met kokosschil zoals mij, bevochtig deze dan om deze goed te kunnen verspreiden.


Stap 2

Neem de cactussen vast met een tang - ik probeerde dit eerst met mijn handen maar dat is niet aan te raden ;) - en verwijder de plastic container. Je doet dit het best met cactussen die al een drietal weken geen water kregen, dan breken de wortels minder snel af en zullen de wortels niet rotten.
Schik de cactussen zoals jij het wil in de aarde. Het mooiste effect heb je als je ze asymmetrisch zet en de grootste natuurlijk achteraan.


Stap 3

Voeg nu de witte kiezelsteentjes toe en zorg dat je geen potgrond meer ziet bovenaan. Ga ook mooi tussen de cactussen in en als er wat steentjes op de cactussen liggen, kan je die het best met een tandenstoker verwijderen. Ook hier probeerde ik weer met mijn blote handen en ook hier raad ik dit ten zeerste af ;)


Et voila you are done! Nu nog een geschikte plaats zoeken en vooral niet teveel water geven. Een cactus geef je best maar om de drie weken een weinig water. Zorg dat ze niet in direct zonlicht staan maar ook niet in een donkere ruimte. Het zijn de ideale planten voor wie geen groene vingers heeft. Helemaal hot and happening in je interieur!

Geen opmerkingen

Laat gerust een reactie achter!