Ibiza Highlights #travel

Deze zomer reisde ik met enkele vrienden af naar Ibiza. Ik was er nog nooit geweest en mijn verwachtingen stonden hooggespannen na alle hype rond het eiland. Vandaag deel ik even mijn highlights van de afgelopen week...

Cotton Beach Club

Dit stukje strand ten zuiden van het eiland heeft een luxueuze uitstraling zodra je de Cala Tirada afwandelt. Je komt er in een oase van witte infrastructuur terecht met zicht op de Middenlandse Zee. aan (zeil)jachten geen gebrek en de rotsen in het water geven een stukje ruwe natuur weer. Voor een ligbed met parasol leg je een € 25,00 neer. Dit vind ik helemaal niet overpriced, ik denk dat Knokke duurder is voor een hele dag zonnebaden op een strandstoel. De strandboys zijn vriendelijk en komen al je wensen tegemoet.

Eten in het rooftoprestaurant zou nog betere ervaring geweest zijn, moest de hitte wat minder aanwezig zijn. We zaten onder witte zeilen en stond wel een mega ventilator, maar die kon ons niet zo afkoelen. Natuurlijk heb je wel een uitzicht om u tegen te zeggen, dus misschien moet ik wat minder kritisch zijn :)

Reserveren voor de ligzetels op het strand en het rooftoprestaurant is wel een must in het hoogseizoen!

Cotton Beach Club - Carrer Posta de Sol, 21- 07829 Cala Tarida, Illes Balears


Isla Formentera

Op amper een half uurtje varen met de ferry zit je op het kleine eiland Formentera. Dit stukje Caraïben van Europa heeft mijn hart kunnen veroveren, veel meer dan Ibiza zelf. Hier zou ik graag naar terugkomen. Het eiland zit vol van de locals gedurende het hoogseizoen van Ibiza en je hebt er veel minder auto's. Je kan je beter verplaatsen met een scooter, want de afstanden zijn er klein en je kan letterlijk tot op het strand rijden met je scooter. 

Het eiland is een stuk ongerepter en veel minder bebouwd dat zijn grote broer Ibiza. Het water is er om bij weg te dromen, je hebt er heerlijke restaurants en strandbars waar ze paella serveren met al wat de Mediterraanse Zee je te bieden heeft. Hier waren we jammer genoeg maar één dag, want we moesten op tijd (20.00 uur) de ferry terug nemen naar Ibiza. 

Conclusie van dit kleine stukje land... Ik zou liever een week hier logeren en een dagje Ibiza doen dan omgekeerd. 


Babylon Beach Bar

Chalo en Aline (zusjes en reisgenoten) ontbeten vorig jaar op Babylon Beach Bar. Ze hadden er zoveel lof over, dat we deze stop zeker niet konden skippen! Ik kan ze geen ongelijk geven. Het ontbijt (Eggs Norvegien) en de Cappuccino waren geweldig. Alles wat ze serveren is organic en dat smaak je! Dit ging gepaard met het zicht op de kleine baai. No words needed... 

Babylon Beach Bar - Barrio Sa Caleta 20 Can Sanso - 07840 Santa Eulalia - Isla Balreares


Atzaró Beach

Deze parel ontdekte Aline via Sergio Herman. Hij had er onlangs een shoot out over geschreven in één of ander magazine en wat heeft hij gelijk. Wil je een ligbed voor 3 personen dan hoef je er enkel €100,00 verteer te doen over de hele dag. Dat komt neer op een kleine € 35,00 per persoon. Niet slecht als je op je wenken wordt bediend en zicht hebt op mooie surferboys in de baai :) Hoewel ik die dag wat last had van mijn maag, probeerde ik toch volop te genieten van deze prachtige locatie. We aten er een fruitbord en ik moet eerlijk zijn, fruit smaakte nog nooit zo intens lekker als toen.

Elk bed krijgt een locker zodat je zonder zorgen naar het strand kan wandelen en een dipje in de zee kan maken. Er speelt een zachte lounge muziek die tegen het cocktail uurtje wat luider door de lucht gaat. Je kan je er ook laten masseren door een erg lenige dame, dit alles met zicht op de baai. 

Atzaró Beach - Cala Nova Beach - Es Canar - Santa Aulalia del Rio

La Paloma Blanca

Laat de naam je niet afschrikken, dit heel huiselijk voelend outdoor restaurant is ook één van Sergio zijn favorieten. Volgens hem het beste restaurant op Ibiza... En als Sergio dat zegt, dan moesten we dat toch eens testen. Het voordeel is, het is niet aan Sergio's prijzen :)

Alles wat je hier eet, wordt geteeld op dit eiland. Een courgette smaakte nog nooit zo vol en de tomaten waren zo zoet als snoepjes. Ik moet zeggen, 't was hemels lekker! Hier moet je echt weken op voorhand reserveren (zeker als je met meer dan 2 personen bent) wij aan de andere kant hadden geluk. Aline stapte rond 18 uur het restaurant binnen en vroeg of er toevallig toch geen tafeltje voor 2 zou vrij zijn die avond. Lucky birds dat we waren (haha, snap je hem, paloma = bird, flauw grapje I know) was er net een tafeltje geannuleerd. Yippie!

Voor een lekkere aperitief, twee gangen en een goed glas wijn samen met een grote fles water betaal je hier  €50,00 per persoon, niet slecht hé?

La Paloma Blanca - C/ Can Pou 4 - 07812 San Lorenzo - lees Balears

I had a good time in Ibiza maar... Aline (frequente reisbuddy van me) had me gewaarschuwd dat ik wellicht niet zo overdonderd zou zijn van het eiland zoals zovelen wel zijn.

Ik moet zeggen ze kent me goed, begrijp me niet verkeerd, Ibiza is zeker een prachtig plaatje in deze wereld, maar het eiland behoort niet tot mijn favorieten. Ik had er net iets teveel van "het eilandgevoel". Ik weet niet of die term je iets zegt, ik weet überhaupt niet of die term wel degelijk bestaat, maar het is een gevoel dat ik over me krijg als ik op een klein eiland zit.

Even een beetje verduidelijking... Ik weet het nu heel zeker, ik ben een vaste continent chick. Op een eiland voel ik me afgesloten van de wereld, het is net of er niks bestaat buiten dit stukje land in het midden van de zee. Hoe dan ook, deze blogpost is alles behalve een negatief stukje schrijven, ik had er wel een goeie tijd, maar ik zou er niet terug heen gaan. Het eiland had voor mij net iets te weinig cultuur en vibe te bieden. Ben je een echte partygirl, dan is dit eiland wel iets voor jou, al moet je wel vaak diep in je portemonnee tasten :)


Geen opmerkingen

Laat gerust een reactie achter!