One Day In London #travel

Vorige week was het zover, mama en ik gingen een dagje naar Londen. Wie de link nog niet legde, Msaprilfish komt van mijn verjaardag: Juffrouw Aprilvis. Inderdaad ik ben jarig op 1 april, volgende week dus! :)

Als verjaardagscadeau kreeg ik van mama een dagje Londen met haar cadeau. We hebben niet vaak qualitytime met twee buiten de winkel dus zo een dagje weg, was meer dan welkom.


We namen de Eurostar van 07.36 uur in Rijsel en kwamen om 08.06 locale tijd aan in London St-Pancras. Na een ritje op de Piccadilly Line met de metro kwamen we rond half negen aan op Covent Garden. Het was er nog rustig en alle shops hadden nog gesloten deuren. Heerlijk zo een morgen in Londen. Bij het horen van onze rommelige magen, besloten we een fancy breakfast te verorberen in The Ivy Market Grill. 

We werden op onze wenken bediend, het personeel is very charming... Echte zilveren kannetjes, verfijnd Ivy porselein, scrambled eggs on toast... Exquisite!



Toen we de Ivy buitenstapten zagen we Madame Soleil hoog aan de hemel omringd door enkele sluierwolkjes. Het ideale weertje voor een ochtendwandeling langs de Thames. Het water glinsterde in de zon, en toen we aan Big Ben kwamen sloeg die net ten o'clock. Het imposante geluid van zijn grote klokken gaf me kippenvel. Tijd om de stad te gaan verkennen!

We wandelden Regent Street in, de mooie architectuur van de gebouwen die deze straat zo eigen maakt, is waarom ik Londen zo en topstad vind. Ik kan er uren wandelen en naar de gevels kijken. In Regent Street vind je Anthropologie. Een mustsee voor shoppinglovers! Deze prachtige winkel (die je ook in andere delen van de wereld vindt zoals in NY) geeft je een instant feelgood moment. Ik kan hier steeds terecht voor inspiratie en hun etalageskills zijn over the top!

Je vindt er fashion, homedecor, fragrances, shoes, stationery,... maar zo net dat tikkeltje specialer. Ik kan er blijven rondlopen. Zo was ik helemaal in de ban van de CHIN-CHIN! flessenopener. Het is zo een random object dat we nodig hebben, maar dan in een hip jasje gestoken. I adore it :)


Na Regent Street af te wandelen liepen we Soho binnen. Soho is de buurt waar je leuke restaurantjes en bars tegenkomt. We wilden persé gaan eten in Le Comptoir Libanais. Bij ons vorig bezoek aan Londen twee jaar terug waren de mannen net iets minder te vinden voor deze oriëntaalse keuken. Dus nu zouden we er lunchen. Het weer liet ons toe plaats te nemen op hun erg kleurrijke terras. Een fris glaasje Chardonnay, de sfeer zat goed.

Toen ons eten op de tafel kwam liep het water me in de mond. Niet alleen hun terras is kleurrijk, maar ook hun gerechten. En vol, van smaak... Alleen al kijken naar deze foto's geeft me terug honger.


Na het eten deden we nog een toerke in Soho en kwamen we op dit leuke plein terecht, Soho Square. Met de eerste lentezon en ja hoor 17°C zat het parkje vol. Elk bankje was bezet en enkelen lagen zelfs te genieten op de pelouze - het gras dus ;) We voelden ons heel even echte Londenaars... Heerlijk!


Om de trip af te ronden, liepen we Oxfortstreet af met als einddoel Selfridges. Deze high end departmentstore keten heeft zijn flagshipstore op Oxfortstreet. Het is de tweede grootste winkel van London na Harrods. Waar ik Harrods wat overroepen vind, kan ik in deze shop uren verslijten. Als je budget hebt dan is dit hier een paradijs. Maar wie het budget niet heeft, geef je ogen de kost, zo doe ik dat dan :)



Tijd om onze Eurostar terug te nemen naar Rijsel, maar om de dag af te sluiten besloten we in het station nog een lekker glaasje prosecco te drinken! Het was echt een dagje vakantie. Bedankt mama voor dit originele verjaardagscadeau. Wat een topdag!

2 opmerkingen

Laat gerust een reactie achter!