Kortrijk - Where to shop and eat? #citytrip

Op de blog geef ik jullie maar al te graag tips mee van mijn citytrips. Vandaag leer ik jullie kennis maken met enkele hotspots in mijn eigen stad Kortrijk!

Kortrijk is een middelgrote stad die heel wat te bieden heeft, vandaag neem ik jullie mee bij enkele van mijn favoriete locals van hartje Kortrijk. We hebben leuke, onafhankelijke winkels waar de ondernemers jong en dynamisch zijn. En wat meer is, allen hebben ze hun passie en baten ze hun zaak vol enthousiasme uit!

Laat ik maar meteen beginnen, hier zijn mijn 10 mustsee shops & bars van Kortrijk!

Ensemble by Marie-Léonie en Maxine Stock. De twee zusjes startten hun eigen winkel zo'n anderhalf jaar geleden. Marie-Léonie ontwerpt al jaren haar eigen kledingcollectie (dames en kids). Maxine creëerde samen met haar zus enkele jaren geleden de ondertussen welbekende Fashionable&Lovable Sweaters. Een eigen winkel oprichten was een droom die uitkwam. De winkel heeft ondertussen een uitgebreid assortiment aan leuke lifestyle en interieurspullen samen met de kledinglijnen.

Ensemble - Grijze Zusterstraat 1a - Kortrijk - www.ensemble-shop.be

Sofie en Shaun van Spoon vierden onlangs hun tweejarig bestaan. De back-to-basic soepbar biedt elke dag 3 verse soepen aan samen met een reeks lekkere speltboterhammen met beleg naar keuze. Balletjes, kaas, room, peterselie, you name it, je kan de soep helemaal op jouw maat stylen. Ze hebben ook elke dag minimum één vegan soep! In de zomer vind je er het kleurrijkste terrasje van Kortrijk op één van de gezelligste pleintjes. Er is dan ook keuze uit twee lekkere salades! In de winter kan je lekker knus in hun mega gezellige kelderverdieping plaatsnemen.

Spoon - Jozef Vandaleplein 8 - Kortrijk - www.spoonsoups.be

Nu we op het gezelligste plein van Kortrijk zijn, ga ik mijn eigen zaak Byttebier, die ik uitbaat met mijn ouders Lieve en Koen niet overslaan. Ik ben reeds de vierde generatie die deze business mag verderzetten. Door de jaren heen zijn we geëvolueerd van porseleinwinkel tot conceptstore. Je kan er hippe lifestylespullen, kookgerij, workspace tools of geschenken voor jong en oud vinden. Daarnaast gaan we dit najaar nog leukere plannen hebben met onze winkel, maar meer daarover later! Ik hou jullie alvast op de hoogte van ons nieuwe project in de nabije toekomst :)

Byttebier - Jozef Vandaleplein 7a - Kortrijk - www.byttebier.com

Tijd voor een lekkere koffie? Ik denk het ook! Viva Sara Kaffee - geen onbekende onder de koffieliefhebbers - serveert verschillende soorten koffie's en thee's die door echte barrasta's worden geprepareerd. De broers Bart en Peter zijn echte kenners in de koffiewereld en deze hotspot is een aanwinst voor onze stad. Je kan er niet alleen genieten van je favoriete koffie, maar ook een lekkere lunch meepikken of een zakje vers gemalen boontjes uit hun koffieshop!

Viva Sara Kaffee - Grote Markt 32 - Kortrijk - www.vivasara.be

Want some new kicks? Geoffrey van Numnut staat je al op te wachten! Met zijn hippe collecties en limited editions van verschillende merken zoals Adidas, Puma, Diadora, Asics, Stüssy,... geeft hij zijn winkel kleur en karakter. Ook Chubby, mijn favoriete hond is steeds gretig om je te begroeten. Mannen vinden er ook al een collectie streetwear maar vrouwen, niet getreurd, dit najaar zullen ook wij hier ons ding vinden in zijn streetwearkledij! 

Numnut - Wijngaardstraat 4 - Kortrijk - www.numnut.be

Frisse pint aan den toog of een terrasje doen? Op de vlasmarkt vlakbij Numnut heb je De Gouden Aap. Hier staat barman Shaun (van de soepbar Spoon) vanaf 16.00 klaar om je van je dorst te lessen. Heb je zin in wat fijne beats, blijf dan gerust wat langer plakken in het weekend en wie weet mag je je dansschoenen aantrekken!

De Gouden Aap - Doorniksestraat 53 - Kortrijk - www.goudenaap.be


Bruno van vinylbar Kortom is een recente nieuwkomer. Hij opende zijn vinylstore eind vorig jaar met een BANG. Je vindt er zowel nieuwe als oude vinyl en kan er aan de bar ondertussen een drankje bij nuttigen. Je kan er ook locale hedendaagse kunst aanschaffen van zowel Bruno als andere jonge ontwerpers!

Kortom - Overbekeplein 6 - Kortrijk - www.facebook.com/kortomvinyl/


Oats&Heremiet opende in het najaar van 2016 zijn deuren. De twee vriendinnen Sté en Chloé combineerden hun passie onder één dak. Sté laat je alle hippe vintagekleren zien terwijl Chloé een gezonde bite voor je klaarmaakt! Dit jong en dynamisch duo is een schot in de roos voor Kortrijk!

Oats&Heremiet - Sint-Janslaan 5 - Kortrijk - www.facebook.com/OATSandHEREMIET/


Ludivine van La Cool & Chic serveert je wekelijks de nieuwe trends. Haar inspirerende etalages sleuren je de winkel binnen. De prijskaartjes zullen je ook aangenaam verrassen. Elke week nieuwe items, dat is toch te mooi voor woorden! Wil je spot on  zijn met je wardrobe, dan is deze shop niet te missen in Kortrijk!

La Cool & Chic - Voorstraat 13 - Kortrijk - www.facebook.com/Lacooletchiccourtrai/


Afsluiten doe ik maar al te graag met deze topper. Boekenhuis Theoria van Annemie en Pascal is een vaste waarde in Kortrijk. Ze verhuisden recent naar een nieuwe-oh-zo-spectaculaire locatie en maakten van een boekenwinkel een boekenparadijs. Je vindt er een ongelooflijk assortiment van bekende en minder bekende titels. Daarnaast heeft dit kleine paleis heeft ook een bar met tal van zitplaatsen doorheen de hele winkel. Op de eerste verdieping vind je een grote ruimte voor co-working en een workshopkeuken voor hun kookevenementen. Topadresje in Kortrijk!

Theoria - Casinoplein 10 - Kortrijk - www.theoria.be

Wat ben ik fier op mijn stad! Ze bruist van de locale ondernemers die hun passie met hart en ziel volgen. Ben je niet van onze streek, zak eens een dagje af en kom ons begroeten. We staan klaar met de glimlach en de service om jullie een verrassende shoppingdag te bezorgen!  Ben je wel van de streek en ken je ons al, het is altijd aangenaam jullie terug te zien!

Tot binnenkort?

3 opmerkingen

 1. Hier word ik helemaal blij van. Go Kortrijk!!! :-) Ik heb dankzij je post zelfs nieuwe plekjes ontdekt, tijd om Kortrijk nog eens te gaan verkennen dit weekend! <3

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Aha! Geniet van je uitstapje en laat de uitbaters zeker weten hoe je hen hebt ontdekt! ;) Tot zaterdag? ;)

   Verwijderen
 2. Ben op je blog verzeild geraakt,heel leuk. Hoe ontvang ik automatisch je updates?
  Groetjes,
  Jeannine

  BeantwoordenVerwijderen

Laat gerust een reactie achter!