What's in my fridge #Lowcarb

Voor wie nieuw is op de blog... Hello! Leuk dat je langskomt. Ik schreef enkele jaren geleden al enkele blogposts over my weightloss story met de Low Carb Lifestyle. Die kan je hier lezen, ook maakte ik reeds een uitgebreide video met het hele verhaal op Youtube. 

Trouwe lezers weten het al, ik ben echt fan van de LCLS (Low Carb Life Style). En na de drukke feestdagen van december, besloot ik weer helemaal LC te gaan. Ik was enkele kilo's bijgekomen wegens weinig tijd om te sporten en ja, laten we eerlijk zijn, eens goed te genieten van al dat (ongezond) lekkers.

Ik wilde de draad meteen opnemen na de festiviteiten maar begon pas rond 10 januari definitief. Ik had toen eindelijk de tijd om eens fatsoenlijk boodschappen te doen en te mealplannen.

Vandaag deel ik met jullie wat in er de koelkast zit van een Low Carber. In een volgende LC blogpost zal ik jullie rondleiden in mijn mealplanning. Sinds ik aan mealplanning doe maak ik zelden de verkeerde keuze bij mijn lunch of dinnerkeuze.Laat ik maar meteen met de koelkastdeur in huis vallen... Mijn kleine koelkast is redelijk goed gevuld. Ik deed vorige week boodschappen met een LC boodschappenlijstje en zorgde dat ik de komende weken enkel verse groentjes in huis moet halen!

Wat vind je nu in mijn koelkast:


 • ZUIVEL: mascarpone, eieren, griekse yoghurt, tzatziki, kaas, mayon(n)aise, ...
  Zuivel is een belangrijke bron van natuurlijke eiwitten, vitaminen, kalium, calcium, forfor en zink. Deze hebben we nodig om stevige botten en spieren te kweken, geeft je energie en goed voor sterke tanden!
 • VLEES/VIS: rundsvlees, gerookte zalm, kalkoen, krabsla, tonijnsla, ...
  Vlees- en vissoorten zijn ook een bron van eiwitten, vetten, mineralen, vitaminen, ijzer en zink. Ze zorgen voor energie, stevige spieren en een goeie weerstand.

 • GROENTEN/FRUIT: peulvruchten, broccoli, pijpajuin, wortelen (met mate), appels (met mate), limoen, zoete aardappelen (met mate)...
  Groenten en fruit zitten vol vitaminen. Het is wel belangrijk dat je weet dat groene groenten zoals boontjes, broccoli e.d. beter zijn en minder koolhydraten en méér vezels bevatten dan wortelen, appels en zoete aardappelen. Dus meer groen op je bord = beter resultaat. Zoete aardappelen zijn een ideaal substituut voor gewone aardappelen (ze bevatten een stuk minder koolhydraten), maar je moet hier ook niet in overdrijven. Hetzelfde met wortelen en appels, zie deze als een "treat" want die bevatten wel wat suikers. Onthou goed dat als je fruit of groenten in een blender steekt, je hun vezels stuk maakt waardoor die niet worden opgenomen door het lichaam. Je bent dus beter met een appel uit het vuistje te eten dan die in stukken hakken in een smoothie. 
We zijn er nog niet hoor, deze kleine koelkast is erg goed gevuld...

 • NOG MEER ZUIVEL: volle room, volle melk, vloeibare boter, smeerboter, ...Deze behoren tot de categorie zuivel, maar zitten vol met vetten. Schrik hier niet, vetten zijn juist wat we moeten eten ter vervanging van koolhydraten. Vele mensen denken nog steeds dat vetten de dikmakers zijn, maar het zijn de koolhydraten. Indien je hier nog geen kaas (haha) van gegeten hebt, lees zeker mijn weightloss story blogpost, het zal je veel duidelijkheid scheppen!! Vetten gaan onze energiemotor doen draaien, samen met eiwitten.
 • COLD CUTS/APERO: ansjovis, salami, bacon, noten, ...
  Volgens mijn mama Lieve - foodblogger van Rue de Surène - bewaar je je noten het best in de koelkast, anders worden deze ranzig van hun vetten. Het is maar een tip ;)
  Je mag dan geen suiker eten, als je zin hebt in een snack kan je wel naar hartige stukjes salami, nootjes, etc grijpen! En wie lust nu geen spek met eieren als ontbijt! YUM :)

 • SUIKERARME STUFF: grenadine zonder suiker, confituur met weinig suiker, ...
  Ik ben geen fan van lightproducten maar soms heb je toch een kleine zin in "suiker". Daarvoor heb ik suikerarme confituur die ik met mate gebruik en Tésaire 0% suiker want water is soms zo saai... Denk hier gewoon, alleen als ik het echt nodig heb, want die lage suikergehaltes geven je soms zin in echte suiker, opletten dus.En het beste hou ik voor het laatste, de diepvries. Je ziet hij is niet gevuld met ijsjes en pizza...

 • VLEES/VIS: rundvlees, burgers, kippenfilets, kabeljauw, zalm, ...
  Alles wat je maar kan inbeelden van vlees, gevogelte en vis dat je kan invriezen. Ik heb alles vacuüm gezogen met mijn supermachine en verpakt per stuk. Zo kan ik 's morgens kiezen wat ik 's avonds ga eten en laten ontdooien. Heel gemakkelijk dat vacuum verpakken en vooral plaats besparend in zo'n mini diepvries. Deze diepvries was vorige week voor 22 maaltijden gevuld aan vleesjes en visjes. Ondertussen heb ik wat gegeten ;)
 • DIEPVRIESGROENTEN EN FRUIT: spinazie in de room, broccoli in de room, bosbessen, rode vruchten, te rijpe bananen uit je fruitschaal, ...
  Ik verkies steeds verse groeten die ik ga bijhalen in de kleine Delhaize in stad, maar spinazie en dergelijke kan je soms beter deepfrost kopen. Het is supergemakkelijk en doseerbaar zonder weggooien achteraf.
  Diepvriesvruchten gebruik ik voor een smoothie voor ik ga sporten. Hier gaan de vezels wel verloren maar de koolhydraten (die beperkt zijn) geven me wel een energiestoot als ik 10K ga lopen. 

Je ziet, je mag best veel lekkers eten als je aan LCLS doet. Eens je een goede boodschappenlijst hebt en één keer per maand GOED boodschappen doet, dan heb je geen zorgen meer aan je hoofd. Buiten wat verse groentjes zijn er ook geen grote kosten voor de rest van de maand. Het is allemaal hoe je het doet hé :)

Ik maak volgende week tijd om eens een fatsoenlijke lowcarb boodschappenlijst te maken die ik zal posten op de blog, zo kan je leven nog gemakkelijker worden... En het mijne ook, want zo'n lijstje zou me in het begin van de maand tijd besparen.


Wil je echt snel centimeters verliezen, combineer dan sport met de LCLS en je zal zien, het vet smelt weg. Ik startte nu 3 weken geleden en mijn taille is 6 cm smaller! Op mijn buik verloor ik al 4 cm. Ook genoeg water/groene thee drinken zal je vlugge resultaten tonen! Het gaat snel als je er je tanden inzet en vergeet niet, het duurt amper 20 dagen om een gewoonte aan te leren, dat is minder lang dan de maand februari! Komaan, op wat wacht je? 

Bevalt deze blogpost jullie? Laat het me zeker weten, dan doe ik What's in my pantry #lowcarb met andere woorden, welke droge voeding is een must voor een Low Carber in de volgende weken!

1 opmerking

 1. helemaal mee in het verhaal...meer van dat please ;-) go go go....we can do this!

  BeantwoordenVerwijderen

Laat gerust een reactie achter!