Three Day Trip #citytripping

De eerste week van de Paasvakantie hadden Jeroen en ik vakantie. We wilden heel graag even naar Parijs gaan, maar de staking van de TGV gooide roet in het eten. We besloten dan maar een ander buurland te bezoeken en planden drie dagen in.

We startten onze trip richting Breda. Ik had het stadje lang geleden in mijn tienerjaren al eens bezocht, maar kon me er niks van herinneren. We hadden nog een beetje regen bij het aankomen, maar dat kon onze mood niet deren.

Lunchen deden we "in Kannen en Kruiken". Een hip adresje dat ik via instagram hotspots in Breda vond. De lunch was zeker niet slecht, maar het was ook geen hoogvlieger... Ik vond het er gezellig zitten, maar voor het eten zou ik er niet meteen terug gaan. 
Na de lunch liepen we de winkelstraat in. Breda is een beetje zoals Kortrijk, niet te groot, leuke gezellige straatjes en pleintjes. En tal van koffiebars! Ze hebben ook een winkelcentrum, de Barones, in het midden van de stad. Met de regenval, liepen we daar even binnen en dronken we een cappuccino. 


Ook hier een hippe koffietent met lekkere cappuccino. De zon kwam erdoor en we liepen de stad terug in. Na wat shoppen met mijn verjaardagscentjes die ik van de familie kreeg, bezochten we nog een laatste koffiebar. Mijn vriend is barista, dus aan koffie drinken nooit geen gebrek op citytrip.

Koffiebar Sowieso, die namen die de Nederlanders geven aan hun bars hé ;), lag net aan onze parking. Ze gingen sluiten maar we mochten toch nog even binnen op de valreep. Gelukkig, want dit is echt een pareltje voor Breda. Het is er echt leuk ingericht! De koffie was er volgens Jeroen het best. 

Tegen een uur of zes besloten we de auto te nemen en richting Rotterdam te rijden, daar hadden we een hotelkamer geboekt. Dit ligt amper op een half uurtje rijden van Breda... Zonder file weliswaar. We hebben zeker anderhalfuur blok gereden. Ik was hangry als we Rotterdam binnenreden. 

Hoe dan ook, eens we de auto in de garage hadden gereden en ons hotel betraden, was ik aangenaam verrast. Jeroen had dit hotel gekozen en ik had blind vertrouwen.

Hotel Citizen M in Rotterdam, ligt aan de oude haven. Het is er rustig en de haven ligt vol met oude vissersboten. Het hotel is modern en zit vol van de technologie. Mannen zijn er dol op, ik snap helemaal waarom Jeroen dit hotel koos. 

De kamer is zo ingericht dat er geen plaats verloren gaat, je hebt er alle comfort, maar het is zo uitgedokterd dat je weinig oppervlakte hebt. Het voelt zeker niet klein aan door het grote raam waar je bed tegen staat.

De douche en het toilet zitten in de speciale module in je kamer. Je bedient alles met de iPad naast je bed, rolgordijnen, lichten, muziek, tv, temperatuur, ... Echt iets voor techgeeks. Tegen dat we wisten waar we gingen eten, had Jeroen de hele iPadmenu uitgetest. Mannen hé :)

We stonden op met mooi weer na een goede nachtrust in CitizenM. De bedden lagen erg comfortabel! Ontbijten deden we in de zon bij Baker & Moore, een leuk ontbijt en lunchrestaurantje vlakbij het havengebied. Daarna zochten we de winkelstraten op. Rotterdam is een hele moderne stad met veel nieuwe gebouwen. We kwamen in de winkelbuurt een toffe bar tegen Scharrels en Schuim - die naam weeral, hilarisch toch! - en dronken er een aperitiefje, allez... Jeroen dronk vijf aperitiefjes :) Hier kan je alles van de kip eten, van omeletten tot kipfilets en ze serveren er speciale biertjes bij. Het was er heerlijk zitten in de zon en het personeel was supervriendelijk. 


We liepen verder op zoek naar Heilige Boontjes. Het statige gebouw aan het Eendrachtsplein was oorspronkelijk gebouwd als een school voor bijzonder onderwijs. In de oorlog hebben de Duitsers het pand gebruikt en in 1945 tot 2016 heeft de Politie hier een vestiging in gehad. Nu zijn Heilige Boontjes daar actief met hun winkel en branderij en leiden ze jongeren met een crimineel verleden op om terug te keren in de maatschappij.

Tijd om nog meer te verkennen. We lazen dat het Centraal Station recent vernieuwd was en de moeite om te bezoeken. De architectuur zou adembenemend zijn. 
Wel ik kan je zeggen, we waren even sprakeloos. Dit station heeft het allure van een luchthaven. De punt van het dak wijst naar het centrum van de stad en is helemaal uit stainless steel vervaardigd. Het neemt dus constant een andere kleur aan. Echt een kunstwerk als je van moderne architectuur houdt! Aanrader om er even langs te gaan.

Om de dag te eindigen en richting Antwerpen te vertrekken besloten we een late lunch te nemen in de Markthal. Deze Urban Foodie Hotspot zou het van het moeten zijn voor wie graag lekker en speciaal eet. 


Hmmm, ik deed al andere food halls in andere steden zoals Barcelona (La boqueria) of de Torvehallerne in Kopenhagen. Beide vond ik veel spectaculairder dan de Markthal in Rotterdam. De architectuur vond ik maar niks, zeker die stukken fruit en groeten die ze er binnenin opschilderden... Het aanbod was ook maar gewoontjes. Kaas, koffiekoeken, burgers... We gingen dan maar lunchen in Jamie's Italian en lieten de markthal links liggen.

Na het eten was het op naar Antwerpen waar we onze tweede nacht verbleven. 

We overnachtten in Hotel indigo aan het centraal station in Antwerpen, rechttegenover de Zoo. Dit hotel had ik gekozen, jullie snappen wellicht waarom... De kamer was helemaal mijn ding. Ook de lift, die was behangen met flamingopapier :)

Ik kon blijven staren in de kamer, alle hoekjes en kantjes waren af! Oh! ik wil hier wel wonen :) Maar we moesten ons haasten naar de Marnixplaats, want ik reserveerde in de Meat&Eat (een adresje dat ik van Chalo kende). Een no nonsense restaurantje waar je heerlijk vlees kan eten voor geen geld. En daarbij zit je op het Zuid in Antwerpen, de hippe buurt in het weekend!Hoewel het bakvol zat toen we aankwamen en onze tafel nog niet vrij was, lieten we het niet aan ons hart komen. Ik wist immers wat er op mijn bord zou komen en probeerde mijn engelengeduld boven te halen. Na een klein halfuurtje kregen we een tafel en deed de maître er alles aan om het ons zo aangenaam mogelijk te maken. Jeroen en ik bestelden een Tomahawk om te delen. Man wat was dat lekker! Ik trok er zelfs geen foto van omdat ik zo een honger had :)

Daarna zakten we af naar den Baron, een bruin cafeetje op een andere hoek van de Marnixplaats. Met het mooie weer zat het terras bomvol. We dronken met z'n tweetjes een paar pintjes tussen de locals en gaven onze ogen de kost aan de diversiteit van mensen die voorbijkwamen. Heerlijk!

Na een nachtelijke wandeling van twintig minuten, kwamen we aan het hotel aan en kropen we in ons  uitnodigend bed. 


De volgende morgen sliepen we wat langer en na het uitchecken gingen we brunchen op het terras van Escobar. Deze koffiebar met breakfast all day long, bleek van een studiegenote van mij te zijn uit Spermalie, Vicky! Escobar vind je vlakbij het centraal station en heeft een grote, gezellige stadstuin achteraan. Leuke aanrader voor ontbijt of gezonde lunch. Ook binnen is het leuk vertoeven en de cappuccino's smaakten naar meer.

We staken onze valiezen in de auto en liepen de stad in. Het was de ideale zaterdag met een lekker weertje. Antwerpen is één van mijn favoriete steden van België om je dag door te brengen. Je hebt er een beetje van alles, winkels, hippe bars en restaurantjes, cultuur, mooie gebouwen, leuke pleintjes en de Schelde... Wat moet je nog meer hebben.

In de late namiddag gingen we lunchen in de Mercado. 


Hoewel Mercado minder aanbod heeft dan de markthal in Rotterdam, vind ik het hier specialer. Het aanbod is niet zo alledaags en het oude postgebouw is veel gezelliger zitten. We aten onze buikjes vol en keerden terug naar de auto om richting Kortrijk te rijden.

Ik voelde me helemaal op vakantie die dagen - daar zal het mooie lenteweer ook wel tussen hebben gezeten! Zo zie je maar dat we hele leuke plaatsjes hebben niet ver van ons bed. 

Hieronder vinden jullie alle adresjes nog even terug indien jullie zelf een tripje plannen:

In Kannen en Kruiken - Veemarktstraat 45 - Breda 

Koffie bij Teun - Barones 17 - Breda

Koffiebar Sowieso - Nieuwstraat 46 - Breda

Hotel CitizenM - Gelderseplein 50 - Rotterdam

Baker & Moore - Westblaak 147 - Rotterdam

Scharrels & Schuim - Lijnbaan 36 - 42 - Rotterdam

Heilige Boontjes - Eendrachtsplein 3 - Rotterdam

Rotterdam Centraal Station - Stationsplein 2 - Rotterdam

Markthal Rotterdam - Ds. Jan Scharpstraat 298 - Rotterdam

Hotel Indigo - Koningin Astridplein 43 - Antwerpen

Meat&Eat - Marnixplaats 1 - Antwerpen

Cafe Baron - Marnixplaat 5 - Antwerpen

Escobar - Quellinstraat 32 - Antwerpen

Mercado - Groenplaats 43 - Antwerpen


Geen opmerkingen

Laat gerust een reactie achter!