I'm going to New York

New York, concrete jungle where dreams are made of.
There's nothing you can't do, now you're in New York!
These streets will make you feel brand new, big lights will inspire you.
Hear it from New York, New York, New York!

Ik kan het niet laten Alicia Keys te schreeuwen hele dagen door nu ik eindelijk naar New York ga! Ik spreek er al lang van, heel lang, dat ik naar New York wil, maar in 2016 is het zover en GA ik naar New York, the city of dreams, e i n d e l i j k !


Ik heb natuurlijk een hele waslijst aan plaatsen die ik in deze drukke stad wil bezoeken, maar toch vraag ik even raad aan jullie. Wat zijn jullie tips? Wat moet ik zeker doen én zeker niet doen?

Mijn bedoeling is de stad ervaren. Ik ga er niet om de benen onder mijn lijf te shoppen, maar wel om de stad als een beleving op zich waar te nemen. Ik wil sowieso een 5 of misschien een 10K lopen in Central Park zoals een échte New Yorker dat doet. Foto's nemen staat heel hoog op mijn prioriteitenlijstje dus wie leuke plekjes weet zijn om de skyline of andere architectuur vast te leggen, schrijf er maar op los. Ook lekker eten in typische tentjes waar niet teveel toeristen zijn is ook een aanrader, als dat niet te veel gevraagd is :) 

Laat jullie maar volledig gaan, ik hou de tips bij en wie weet komen er in het voorjaar van 2016 leuke foto's van jullie favoriete plekjes in NY online! Alvast bedankt voor jullie tips. Ik droom er nu al elke nacht van, YAY!2 opmerkingen

  1. Oh, zalig!! Ik ben net terug, begin september geweest en 't was mijn eerste keer, dus ik begrijp je enthousiasme :D Geen reclame, maar er staat wel een 'do en don't' artikel online, over wat ik als first timer in NYC toch wel de moeite vond. En voor de rest: geniet, geniet, geniet, want de stad zit vol energie en het is echt wel een hele belevenis.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Van mij is de laatste keer al 6 jaar geleden, dus misschien dat wat ik toen heb gedaan al niet meer 'in' is voor een hippe stad als NYC. Maar wat je zeker moet doen, is de Staten Island ferry nemen als het al donker is. Het geeft je een gratis zicht op de mooiste skyline ter wereld en neemt je even weg uit de drukke stad (weinig toeristen, vooral pendelaars)

    BeantwoordenVerwijderen

Laat gerust een reactie achter!