How minimalism changed my stresslevel

Jullie vroegen jullie misschien al af, waarom post die nu hele dagen blogsales? Wel vandaag krijgen jullie het antwoord. Ik ben namelijk een-soort-van minimalist aan het worden. Het is niet zo dat ik kan leven met 100 items of minder zoals elke hardcore minimalist, he-le-maal niet! Maar ik wilde mijn leven wat gemakkelijker maken en vooral mijn stresslevel naar beneden halen.

Ik kamp namelijk al enkele jaren met een erg pijnlijke rug. Een deel van die rugpijn heeft te maken met een aangeboren feit... Scoliose... Daar kan ik weinig aan doen. Een ander groot deel van mijn rugklachten veroorzaakte ik namelijk zelf. Neen, ik hef niet verkeerd (het gebeurde wel eens maar ik weet ondertussen hoe ik dozen moet versleuren zonder mijn rug te belasten) het had alles te maken met stress. Stress die ik zelf veroorzaakte!

Ik maakte er een leuke YouTube video van, zo kunnen jullie mij uit het hart horen spreken en wie weet kan ik er jullie ook mee helpen? Het heeft voor mij alleszins een life switch gemaakt en ik wil echt niet meer anders leven. Ik zie eindelijk terug het bos door de bomen en kan alleen maar genieten van de vrije en vooral leuke momenten die ik door deze levenswijze heb gekregen.

Vind je deze video leuk, laat het me dan zeker weten, zo weet ik dat ik er meer over minimalisme kan maken. Jullie zijn mijn bron van inspiratie!
1 opmerking

  1. Ook het boek Opgeruimd! van Marie Kondo gelezen? Ik ben zelf ook een groot voorstander van het hele concept, vooral van het terug op zijn plaats leggen van gebruikte zaken.. Enige tips om de stress weg te werken die veroorzaakt wordt door huisgenoten die dat niet doen? Waardoor ik altijd overal achteraan moet hollen en vanalles moet opruimen dat ik daar niet zelf heb achtergelaten? Want dat is echt ver-schrik-ke-lijk, nog veel stresserender dan het opruimen van troep die je zelf veroorzaakt hebt : (

    BeantwoordenVerwijderen

Laat gerust een reactie achter!