I Want My Long Hair Back!

Ik weet niet waar ik het haalde zo'n dikke twee jaar geleden om mijn lange lokken plots af te knippen naar schouderlengte. Ik heb er tot op vandaag nog zoveel spijt van. Voor een keer roep ik jullie hulp in, in plaats van zelf met tips te staan zwaaien!

Let vooral niet op de slechte kwaliteit van de foto want die is echt al van enkele jaren geleden, maar je ziet hierop hoe gezond en lang mijn eigen haar was - én neen, dit zijn GEEN extensions :)Enkele jaren geleden


Recente foto - met mijn papa (die weinig haar heeft :) )

Vandaag de dag ziet het er maar kort uit in vergelijking met toen. Ik lees vanalles op het web, maar hoop op jullie persoonlijk advies. Wat helpt echt? Of ben ik de enige met dit probleem? Ik laat mijn haar knippen om de 2-3 maand, zodat ik geen last heb van gespleten punten. Maar ik heb nood aan een wondermiddel!

Alvast een dikke merci voor elke tip, ik probeer ze zeker uit en verwacht jullie maar aan een check up binnen enkele maanden.

11 opmerkingen

 1. Ik heb gehoord dat je haar in een warmtewikkel steken de haarfollikels stimuleert, waardoor je haar sneller zou groeien. Dus gewoon je haar in een warme handdoek steken 's avonds of tijdens een lazy sunday... Of het echt helpt, no idea. Maar het klinkt alvast logisch aangezien bewezen is dat warmere temperaturen ons haar wel degelijk sneller laat groeien. zo heb je bv in de zomer ook sneller groeiend haar.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik gebruik Pantene Serum - herstelt dode haarpunten (donkergroen flesje). Hierdoor moet ik maar 3 keer in het jaar meer naar de kapper. Kan ik bijgevolg langer sparen. Mijn haar is momenteel 45 cm lang.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. ik heb gehoord in een staartje steken, maar da's gek hé :)
  maar als ik eerlijk mag zijn, ik vind je mooier met de lengte zoals nu... sorry! :)
  maar jij moet doen waar je je goed bij voelt.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Mijn haren zijn ondertussen gelukkig terug lang maar ik heb het jaren geleden eens wat korter laten knippen en had er ook zo'n spijt van. Zeker omdat ik het dan nog eens helemaal in lagen had. Goed verzorgen en veel geduld is mijn advies :)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wauw, zo'n mooi lang haar ! Ik ben het ook aan het laten groeien. Hoe graag ik ook een carré-tje zie, ik ga er spijt van hebben als ik het laat knippen. Helaas heb ik geen haargroei - tips, geduld hebben vooral :d !

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Biergistpillen, verkrijgbaar bij elke drogist, zijn goed voor sterker en glanzend haar. Breken vermijden door niet af te bleken, geen permanent te zetten en stijltangen te vermijden. Een vriendin heeft enorm lang haar, tot voorbij haar bips. Het geheim? Nooit knippen. Ze knipt het echt nooit! Elk haar heeft een breekpunt, een beetje bijknippen als het echt geen zicht meer is mag, maar te vermijden. Veel succes ermee!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. gewoon geduld hebben en niet te veel aan knippen vrees ik....

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Als dochter van een kapper heeft mijn haar al zijn deel afgezien. Vaak als model zitten, vanzelfsprekend veel laten recht blazen, knippen, krullen, recht en kleuren.
  De kapper knipt natuurlijk ook liever wat meer af als de gevraagde centimeter. Maar het is wel belangrijk dat je je haren af en toe laat knippen. IK denk altijd als ik het laat 'toppen' dan hoeft mijn lichaam de energie niet meer in die oude versleten punten steken en kan het ten volle zijn best doen om te groeien.
  Ik gebruik tijdens de wisseling van seizoen herfst - winter en lente - zomer steeds een voedingssupplement zoals Pilos verkrijgbaar bij de apotheek. Zijn 2 pillen bij ontbijt en je nagels worden er ook sterker door. Dus bonus!Neem je wel best 3 maanden. Wat je ook kan halen in de natuurwinkel is Silicium. Dit kan je vloeibaar of in tablet krijgen. Voor de rest zou ik zeggen goed verzorgen, kammen, shampoo, conditioner en olie. En je kan steeds raad vragen aan je kapper die zijn er voor hé!
  Veel succes! Al vind ik je 'korte' haar ook mooi!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Waw! Wat een uitgebreide uitleg! Ik haalde deze morgen al Biotine vitaminen. Goed verzorgen doe ik al jaren... Maar het kleuren en stijlen eist zijn tol! :)

   Verwijderen
 9. Ik wil ook niet tegendraads doen, maar vind je haar nu eigenlijk leuker dan vroeger.

  Maar meisjemeisje als je bent, begrijp ik wel dat je het weer lang wil hebben. Is ook leuk om op te steken, hé!

  Ik heb eens een kuur van 'Aline' geprobeerd (pilletjes verkrijgbaar bij apotheker). Redelijk duur, maar zou wel efficiënt zijn. Bij mezelf heeft het niet denderend geholpen, maar viel eigenlijk in een slechte (stress)periode en zoals je weet is stress een killer voor extra sterk en snelgroeiend haar. Dus vooral héél ontspannen door het leven gaan ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Hey Sofie, las toevallig dit bij een vriendin, zou werken ... Je kunt het maar proberen, hé, veel succes ! Grow your hair long. Ingredients: 2 egg yolks, 2 tbsp of coconut oil, 1 cup of water! Directions: mix all ingredients together then apply this mask slowly and throughly from the scalp to the tip of your hair and massage for 15 - 20 minutes to absorb all nutrients. Then rinse off with luke warm water.

  BeantwoordenVerwijderen

Laat gerust een reactie achter!