When Bad Make Up Happens...

Wat kunnen de haren op mijn rug gaan rechtstaan als ik iemand in het straatbeeld zie met foute make up! Ik krijg er echt kippenvel van - and not in a good way!

Vandaag zet ik even de 10 frequentste make up mistakes op een rijtje voor jullie en daarbij horen natuurlijk foto's. Wat heb ik plezier gehad in deze fotosessie gisteren :) Ik zette de fouten natuurlijk extra in de verf om wat duidelijkheid te scheppen.


FOUT 1: WENKBRAUWEN TE STERK AANZETTEN

De wenkbrauwen te gemaakt en te donker bijtekenen. Vooral de aanzet scherp bijtekenen kan erg onnatuurlijk overkomen. Je krijgt er een strenge blik door en gelijkt meer op een Barbiepop dan iets anders.

FOUT 2: SPINNENPOTEN

Of je koopt de foute mascara, of hij is over datum of je blijft de ene laag na de andere aanbrengen tot je kilo's aan je wimpers hebt hangen en er gedurende de dag brokstukjes afvallen, not done!

FOUT 3: NIET OPKUISEN ONDER JE OGEN

Ok, we kunnen niet allemaal heldin zijn in het aanbrengen van mascara op de onderste wimpers, of je moest net niezen toen je klaar was en de boel blijft eronder kleven. Even wegvegen met een wattenstaafje en je bent er vanaf. Ik heb zelf ongelooflijk last van waterige ogen - weer of geen weer - en moet dus extra alert zijn voor dit voorval! Gelukkig wordt ik er dan door mijn vriendinnen op gewezen. Rommelige boel vind ik het!

FOUT 4: TE LICHTE UNDEREYE CONCEALER

Je ziet het vaak in slechte films, de actrices hun undereyearea is zo bleek dat hun ogen vaak zweven op hun gezicht. Of de concealer is te roze waardoor ze een vreemde driehoek hebben onder hun ogen. Het is niet fout van een lichtreflecterende concealer te gebruiken onder je ogen, ga gewoon voor 1 tint lichter dan je huid en geen 3 tinten lichter.

FOUT 5: WENKBRAUWHIGHTLIGHT TOT IN DE WENKBRAUW

Een highlight net onder je wenkbrauw kan een meer open blik geven, maar zorg dan alstublieft dat hij niet tot in je haartjes van de wenkbrauw zit, je krijgt meer het discogevoel dan een open blik! Overdrijf ook niet met highlight in de binnenste ooghoek. Je ziet het vaak hangen tot op de zijkant van de neus of tot helemaal onder het oog. Less is more!


FOUT 6: OOGSCHADUW NIET BLENDEN

Gewoon 1 kleur oogschaduw aanbrengen kan best ok zijn, maar zorg dan dat de randjes vervagen zodat je geen streep creëert. Wat ik ook vaak zie is dat de oogschaduw aangebracht is tot aan de wenkbrauw. En ja hoor, meestal is die dan lichtblauw - oeh so pretty :/


FOUT 7: VERKEERDE FOUNDATION KLEUR EN TEXTUUR

We willen na die donkere, koude winter allemaal een kleurtje. Foundation is daar niet het product voor. Kies de juiste kleur voor je huid en ga geen 3 tinten donkerder omdat je persé dat bruine kleurtje wil. Je kan je gezicht altijd was kleur geven met bronzer - maar dan wel op de juiste plaatsen!
Let ook op dat je de juiste textuur van foundation neemt, heb je een droge huid - zoals mij - kies dat geen matte foundation want dan ga je je poriën extra in de verf zetten en krijg je het caky effect. De rillingen lopen over mijn rug als ik de foto zie! Dus droge huid - ga voor een glowy effect. Vettige huid, ga voor het matte effect.


FOUT 8: OUTLINE YOUR LIPS

Tenzij je een specialist bent in je lippen outlinen - make up artists weten wat ze doen - do not do it! Inderdaad het kan je lippen een voller effect geven, maar in de meeste gevallen zijn de lijntjes zo scheef en krom rond de lippen dat je extra in de verf zet dat je geen volle lippen hebt.

FOUT 9: TE DONKERE LINER ROND DE LIPPEN

De horror - zoals Jani het zo mooi kan zeggen - als de lipliner veel te donker is en de lipstick te licht. Of in sommige gevallen, enkel lipliner en de lippen gewoon zonder iets. Verschrikkelijk is dat! Het mag dan "in" geweest zijn in begin de jaren '90. Het is nu in 2013 helemaal OUT!

FOUT 10: LIPSTICK OP JE TANDEN

De gedurfden onder ons riskeren zich wel eens aan een felle lipstick. Ik hou er zo van in de zomer! Maar vaak gaat dit gepaard met lipsticktanden! Klein trucje om dit tegen te gaan. Na het aanbrengen van je lipstick steek je een vinger in je mond en omsluit je er je lippen om. Alle lipstick die nu aan je vinger hangt, zou anders aan je tanden hangen.

Zo dat was het van de FOUTE make up. Ik heb echt gelachen toen ik dit deed. Maar zodra de foto's waren genomen, rende ik naar de badkamer om het schilderij genadeloos te verwijderen. Ik smeer nu al de hele avond crèmekes omdat mijn huid zo droog aanvoelt van die foute foundation. Ik hoop dat ik jullie ook eens aan het lachen heb gemaakt met de herkenbare fouten. Zie je iemand in het straatbeeld met enkele van deze punten, aarzel niet ze mijn blog door te geven. We kunnen de onwetende medemens maar helpen er beter uit te zien hé? :)


Follow me on FacebookTwitterBloglovin and Pinterest! You'll make my day :)

8 opmerkingen

 1. Oh, supergrappig, Sofie :). Hopelijk steekt iedereen hier wat van op, de wereld gaat er dan hopelijk wat beter uit zien!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Haha, zo grappig en jammer genoeg zie ik ook soms mensen met bad make-up rondlopen...

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hihi, supergrappig!! Heb echt gelachen met dit, en vind het zo herkenbaar! Ik stoor me er ook zo vaak aan als ik mensen zo zie lopen :p

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik denk dat ik de donkere lipliner toch één van de ergste dingen vind :)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Haha so true allemaal ! Ik heb ook wel al eens eent of twee hiervan zelf meegemaakt, beginnersfouten he!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. hahaha wat grappig :D die donkere lipliner is echt afgrijselijk

  BeantwoordenVerwijderen
 7. funny!! leuke post, kan me voorstellen dat je je moest inhouden om het niet te juist te doen ;-) hihi Die lippen zijn écht de bomb! hahaha

  BeantwoordenVerwijderen

Laat gerust een reactie achter!