DIY Washi TapePinterest staat er vol van, DIY projectjes met Washi tape. Washi tape is een soort kleurrijke plakband - of masking tape - waar je voorwerpen een nieuw leven mee kan inblazen. Je begint ze hier in Belgiƫ ook te vinden, zoals in Hema en van gisteren ook bij ons in de winkel. Ik ben mijn voorraadje aan het aanleggen.Ik kreeg zo plots enkele weken het idee om leuke borstelhouders voor mijn vanity te maken. Bokalen van erwtjes of boontjes - of wat dan ook - kunnen daarvoor ideaal dienen, alleen zijn die glazen bokalen niet mooi op zich.

Wat heb je nu nodig om leuke voorraadpotten of bortselhouders of eender welke houder te maken?


 1. Enkele lege - proper uitgewassen - glazen bokalen
 2. Witte spraypaint op acrylbasis
 3. Massa washitape
 4. Buitenlucht


Spuit de binnenkant van je bokaal helemaal wit en laat die 10 minuten drogen (in vochtig weer kan het wel 30 minuten zijn). Waarom nu de binnenkant? Dan heb je een glossy effect van het glas langs buiten en dat oogt veel mooier!


Ga aan de slag met verschillende soorten Washi tape en laat hier en daar nog wat van het wit zien. Zorg wel dat de tape bij elkaar past, zodat je een mooie samenstelling hebt.
Je kan ze voor alles gebruiken, of doe zoals mij en gebruik ze als deco om de lente in je huis te laten weerklinken! Je kunt er ook altijd een theelichtje indoen en dan heb je leuke windlichten. It's all up to you and so simple to make. Have fun playing with Wahsitape!

Follow me on FacebookTwitterBloglovin and Pinterest! You'll make my day :)

7 opmerkingen

 1. Oh, ik heb nog wat lege yoghurtpotten staan die ik hiervoor kan gebruiken! En tape van HEMA (helemaal niet duur en leuke motiefjes). Ik ga aan de slag gaan, merci voor de leuke tip.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Zo simpel, maar zo leuk! Een tip die ik zeker zal onthouden voor volgend jaar in mijn kot :)! - Marie

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat leuk! Ik ga het ook eens proberen als ik mijn kamer weer eens beu ben :) xC

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik zou er zo de helft mijn interieur mee volhangen :D

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Same here! :) Het zal aan de naam "Sofie" liggen zeker? :)

   Verwijderen
 5. Ik kom eens langs in jullie winkel, ik ben er helemaal weg van :-)

  BeantwoordenVerwijderen

Laat gerust een reactie achter!