My New Livingroom - Part I

Drie verhuizingen later zijn mijn zetels echt wel toe aan vervanging. De Ikea Klippans hebben hun doel verwezenlijkt in mijn living en mogen een nieuwe thuis zoeken in 2016. Aan mijn leeftijd wordt het dan ook eens dringend tijd dat ik investeer in een fatsoenlijke sofa. Het budget werd altijd aan iets anders uitgegeven maar in het nieuwe jaar krijgt mijn living een metamorfose.

Ik vond eindelijk de zetel die bij me past. Hij is lang genoeg om er lekker in slaap in te vallen voor de tv en strak genoeg voor mijn minimalistische interieur.Ik dacht altijd dat ik twee zetels nodig had, maar feitelijk is dat echt niet zo. Wil ik er met twee in liggen, dan is deze groot genoeg om lekker gezellig dicht te kruipen. En als er volk is, dan heb ik een nieuwe optie in mijn achterhoofd. Een houten bankje met een schapenvacht over. Dat past veel beter bij mijn stijl en zal de living veel ruimer doen lijken dan twee grote zetels. 


Mama vertelde onlangs dat ze een boek las waarin stond dat je de items moet bezitten voor je huidige levensstijl en niet die van een vroegere of niet op maat gemaakte levensstijl. In mijn vorige appartementen stond mijn eettafel steeds op zijn grootste formaat met 8 eetstoelen aan, terwijl ik meestal alleen of met twee thuis was. Waarom zou ik die ruimte verspillen als ik de tafel even goed kan zetten voor vier personen. Grote dinerparties zijn toch nog niet aan mij besteed en als het zover is, dan kan ik de tafel uitbreiden. Het klinkt allemaal heel logisch, maar we doen het daarom niet altijd.Ook planten, ik ben gek op planten. Cactussen ja zeker, maar ik heb ook een liefde voor de Monstera of de plant met gaten. Die zal helemaal in trend zijn in het voorjaar, you'll see! Ik ga er alvast na de drukke kerstperiode eentje aanschaffen om naast mijn nieuwe bench te zetten.

Ik voel de voorjaarsprikkels al, ik heb dat altijd. Dan wil ik de hele boel veranderen... Wel vreemd dat die nu al opduiken, meestal is dat na Kerst, ik ben er vroeg bij deze keer. 

Zodra de sofa geleverd wordt, ga ik aan de slag met mijn nieuwe living. Jullie krijgen dan natuurlijk een voor en na post te zien, wie weet wordt het een YouTube Vlog :)

Maar voor ik nog maar aan de lente kan denken, eerst is er Kerst! En dat wil zeggen, lekker eten, leuke pakjes krijgen en uitdelen, om nog maar te zwijgen van de drank die rijkelijk zal vloeien! 

2 opmerkingen

  1. This is the real Marie Kondo. Only the things you like and give you pleasure!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wij hebben ook maar 1 grote zetel. Onze living is daardoor veel ruimer en biedt onze konijnen ook voldoende plaats. Extra pluspunten: we kunnen ook een grote Kerstboom zetten! Ik ben al benieuwd naar je nieuwe inrichting!

    BeantwoordenVerwijderen

Laat gerust een reactie achter!