Morgan + Mees - Amsterdam Day One


Op oudejaarsavond trok ik samen met drie vriendinnen richting Amsterdam. We zouden het jaar in stijl eindigen en het nieuwe jaar inzetten met een citytrip. We moesten alle vier nog werken op de laatste dag van 2015, dus echt ver konden we niet gaan. Amsterdam leek het beste idee te zijn.

Aline boekte een prachtig en vooral hip hotel voor ons in de bekende fietsstad. Ik was meteen van mijn sokken geblazen toen we voor het hotel stonden, dit zou helemaal mijn ding zijn, ik voelde het al!

Na een warm onthaal van een jonge, blonde Amsterdamse werden we naar de kamers geleid. Oh wauw... Ik was letterlijk in paradise. 

Het hotel is minimal chic en helemaal up to date met het zwart wit thema. Mijn nieuwe toiletzak (kerstcadeautje van mama en papa) paste meteen in de badkamer. Eens we de kamer helemaal geïnspecteerd hadden, leegden we onze valies en trokken iets feestelijk aan. We hadden een reservatie in hun restaurant beneden.


Op het NYE-menu stond een combinatie van Coquilles (carpaccio en geschroeid) gevolgd door een lekker stukje hertenkalf en als zoete afsluiter een crumble van chocolade met verse vanille-ijs. Daarnaast lieten we ons rijkelijk bedienen van lekkere Gin Tonics, het is maar eens per jaar oudejaarsavond hé, en rijden moesten we toch niet meer doen.Het eten was heerlijk en de bediening vlot, vriendelijk en jong! Na het eten gingen we de stad in én op aanraden van het hotelpersoneel liepen we de Dam op om het vuurwerk te gaan bezichtigen. Eens op de Dam zagen we dat ie-de-reen blijkbaar vuurwerk mocht aansteken. Er waren geen bepaalde zones, ze schoten gewoon zoals losse kanonnen in het rond. Je kan je wel inbeelden dat er af en toe eens goed geschrokken werd. Het kwam letterlijk van alle kanten en we zagen de éne ambulance na de andere oprijden. Na een dikke twintig minuten hadden we het daar zo wel wat gezien. We voelden ons absoluut niet op ons gemak met al dat vuurwerk dat plots uit het niets kwam opdagen (en zelfs vaak niet in de lucht maar op de grond werd afgevuurd) en besloten terug richting het hotel te wandelen op zoek naar een leuke bar.

Plots kwamen we aan het Anne Frank huis waar een spektakel van vuur plaatsvond. Dit was wél een georganiseerd vuurwerk en oh man... wat moooooooi! Ik heb echt niet vaak zo'n prachtige opeenvolging van vuurspetters gezien. En al dat vond plaats aan de grachten. De weerkaatsing van de fonkelende lichtjes in het water was betoverend.

Als je oudejaarsavond wil vieren in Amsterdam, dan koop je je wat lekkere bubbels en ga je gewoon de straat op. Het vuurwerk begon al rustig rond 19.00 uur en bleef knallen tot 03.00 uur 's nachts. Het was fantastisch. De stad lichtte op zoals ik ze nog nooit zag.

Het was een heerlijke ervaring in Morgan + Mees. Ik keek mijn ogen uit naar hun leuke design en interieur. Het is echt he-le-maal mijn ding. Ook het ontbijt was helemaal hot and happening. Koffie in gouden kopjes en een broodplank in plaats van ontbijtbordje... Je kan je inbeelden dat ik me er echt thuis voelde he :) Morgan + Mees is een dikke aanrader als je het mij vraagt en ze zullen me er zeker terug zien!


Morgan  + Mees  - Tweede Hugo de Grootstraat 2 - 6  - Amsterdam


Geen opmerkingen

Laat gerust een reactie achter!