The first day of 2016 - Amsterdam Day Two


Toen ik de gordijnen van onze kamer opendeed, zag ik dat het jaar goed zou zijn. De zon zat uit en de temperaturen waren zacht. Onze eerste volledige dag in Amsterdam kon al niet meer stuk. We besloten naar Bakers & Roasters te gaan. Het hield een lange ochtendwandeling in langs de grachten, maar met de zon op onze snoet deerde dat niet. Eens we na een dik uur wandelen aan B&R aankwamen, stonden we voor een gesloten deur. Wat een geluk dat we Chalo meehadden, ze is een tourguide op haarzelf en leidde ons naar een andere hippe tent in de buurt, namelijk Nacional.Ze serveren er breakfast all day long, wat moet je meer hebben op Nieuwjaarsdag! We besloten ons volledig te smijten - na de lange wandeling hadden we echt wel honger - en gingen brunchen met alles erop en eraan!


Eerst een goed glas champagne! De gewone was blijkbaar op dus moesten we voor rosé champagne gaan, oh als't maar lekkere bubbels waren. De barman had waarschijnlijk een zware nacht achter de rug want hij liet een koffie vallen, liep tegen een barkruk waarna hij bijna tegen de vlakte ging en er ging nog een dienblad vol glazen tegen de grond. Je kan je inbeelden dat we erg gelachen hebben :) Eerst nam ik Eggs Norvégien - dit ga ik zeker kopiëren thuis en op de blog posten!

Als second ging ik voor de American Pancakes met Maple Syrup en Mascarpone. YUM! We hadden letterlijk té veel gegeten en konden amper nog wat zeggen na het eten. Tijd voor ontspanning en de brunch te laten zakken.

Een boottocht op de grachten deed ons deugd en we kregen prachtige architectuur te zien. Op de foto hierboven zie je zeven brugjes op een rechte lijn staan. Ook het kleinste huis van Amsterdam was te bezichtigen, letterlijk 1,5 meter breed. Ik denk dat dit ieniemienie huis voor veel geld over de toonbank gaat :)


En alle gevels van de huisjes langs de grachten zijn zo mooi, ik zie me er wel wonen. Het mooie weer gaf natuurlijk een extra dimensie aan onze boottocht.

Bij het vallen van de avond werd het een stuk frisser en hadden we wel zin in een aperitiefje. Chalo - tourguide van dienst - bracht ons naar de rooftopbar van het W hotel. De scenery was spectaculair, de lichtjes van de stad, het trendy interieur om nog maar te zwijgen van het 20 meter lange zwembad op het dak van het hotel!

Het was een heerlijke dag, we wandelden maar liefst 20 km en zochten een leuke tent om 's avonds te eten. Zo hadden we op oudejaarsavond langs Mazzo gelopen, niet ver van ons hotel. Het zag er leuk uit en wie kan nu nee zeggen tegen Italiaans.Het eten was goed - niet top - maar de sfeer zat er in en ook hier was ik weer helemaal in de ban van het interieur. Overal waar je keek zag je wel iets leuks. We maakten het niet te laat, de vermoeidheid zat wat in onze benen en besloten na het eten richting onze kamer te gaan. We kropen er vroeg in maar werden getrakteerd met Les Intouchables op tv. Heerlijk! Dag twee was geslaagd.

Nacional - Kleine Gartmanplantsoen 11 A - Amsterdam

W Hotel - Spuistraat 175 - Amsterdam

Mazzo - Rozengracht 114 - Amsterdam

Geen opmerkingen

Laat gerust een reactie achter!