Closet Clean Up

In mijn jaarlijks zomerverlof heb ik de traditie om mijn kleerkast(en) eens onder handen te nemen. En dit wel op een heel drastische manier...

Kleren die ik het afgelopen jaar maar 1 keer of niet gedragen heb, gaan rechtstreeks de plastiekzak in (die breng ik naar een kledingcontainer voor de minderbedeelden). Natuurlijk hebben we allemaal dat éne jasje of die éne broek waar we geen afstand van kunnen doen - én we weten heel goed dat we het  nooit meer zullen dragen- maar dat stuk laten we toch in de kast hangen. Bij mij is dat mijn allereerste jeansjasje. Ik kocht het als ik 17 was op vakantie in Vancouver. Ik heb het jaar en dag gedragen en hoewel het nu al 5 jaar gewoon in mijn kast hangt, kan ik het niet wegdoen. Het is echte nostalgie. Ik zou het beter inkaderen :)

Deze zomer kreeg ik de hulp van mijn nichtje Charly. Ze nestelde zich op mijn bed en met haar eye-for-fashion hielp ze me van oude spullen af. Ze gaf me ook ideetjes om nieuwe outfits samen te stellen met mijn bestaande kleren. Het voelt alsof ik allemaal nieuwe kleren bezit!

Een tip voor een funky kleerkast: zorg dat je goede kwaliteitsvolle basisstukken hebt (jeans, blazer, witte t-shirt, trench ...) en vul je kast dan aan met minder dure hot-for-the-season items! In de fond blijven de basisstukken toch elk seizoen hetzelfde.

En hoewel ik het vaak ook moeilijk vind... less IS more. We grijpen telkens naar dezelfde items waar we ons het best in voelen.

Ik heb spijtig genoeg geen before picture genomen, maar hier heb je alvast een blik op de opgeruimde kleerkast!Blazers en kleedjes links, tshirtjes, broeken, rokjes en pulls in de rechts.

Geen opmerkingen

Laat gerust een reactie achter!