Faux bijoux, how to organize!

Hebben jullie het ook? Je wil juist dat paar oorbellen of die ketting aandoen maar je vindt hem niet? Na lang zoeken heb ik een ideale manier gevonden om je juwelen te organiseren zodat je eindelijk dat overzicht hebt waar je al lang naar snakte!


En al dit met een kleine investering... Aan de slag!
Wat heb je nodig:

  1. Kurkbord (op de rol in elke Brico)
  2. Nylondraad (Brico)
  3. Pushpins (in elke bureau-accessoire winkel)
  4. Dubbelzijdige tape
 Hoe ga je te werk:
  1. Op de deur (aan de binnenzijde) van je kleerkast plaats je een stuk kurkbord (grootte afhankelijk van je juwelen en kast natuurlijk) met dubbelzijdige tape. Dit druk je goed aan. Verspreid de tape over de lengte en vooral aan de hoeken.
  2. Voor de kettingen: plaats een rij pushpins op een afstand van 0,5 cm naast elkaar en herhaal deze stap onder die rij met een ruimte van de langste ketting. Zo maak je 2 tot 3 rijen, naar gelang de lengte van je kettingen. Hier ben je klaar, neem je kettingen en hang ze één voor één aan een pushpin. Indien een zware ketting, gebruik 2 pushpins.
  3. Voor de oorbellen: plaats 3 tot 4 pushpins over de breedte van je kurkbord. Herhaal deze stap op onder de eerste rij naar gelang de lengte van je oorbellen.
  4. Neem de nylondraad, span deze tussen de 3 of 4 pushpins (met 8 beweging) totdat je een strakke lijn hebt. Knoop deze verschillende keren aan de uiterste pushpins. Nu ben je klaar, aan de nylondraad kan je alle hangoorringen plaatsen.
Easy as that!

Natuurlijk hebben we ook oorringen die je niet kan hangen. Voor deze heb ik ook een oplossing gevonden! En dat niet zo ver weg, namelijk in onze winkel Byttebier! Ik kocht deze box (zie foto) om alle andere oorringen op te bergen.

Heel handig! Er zitten 4 plaatjes in die afzonderlijk kunnen worden uitgehaald. Ruimte voor meer dan 100 paar oorringen! En dit neemt maar een klein plaatsje in je kast!
 

Geen opmerkingen

Laat gerust een reactie achter!