Paris in the Snow!

Deze morgen - erg vroeg - vertrokken la mama en ik richting Parijs. Zoals elk jaar is er in januari de voorjaarsbeurs van Maison & Object. Een vakbeurs voor detailhandel en interieurdesign.


Hoewel er vanmorgen al een dikke 5 cm sneeuw was bijgekomen net voor we vertrokken, gingen we ervoor. De autowegen zullen wel goed liggen, er zal wel gestrooid zijn! :)

Niet dus, na meer dan een uur zaten we pas over Rijsel - wat in goede weersomstandigheden amper een klein half uurtje is - en het zag er niet veel beter uit richting Parijs. Die-hards die we zijn, hielden we vol en gingen aan 50 km/u verder.


Eureka! Tegen een uur of elf - Hollande was zeker net opgestaan en had het land rond gebeld om de sneeuwruimers in te schakelen - begroetten we de eerste sneeuwruimer/strooiwagen! Niet veel daarna zagen de autosnelwegen er iets beter uit. Hoe dan ook, vier uur na ons vertrek reden we de parking van het expositiepark eindelijk op! Uitgeteld en moe... En we moesten nog aan onze werkdag beginnen :)Ik twijfelde nog of ik mijn Moonboots wel ging meenemen naar Parijs. Wat een geluk, op de parking lag 15 cm sneeuw... Nu om even eerlijk te zijn, of je nu hipster of ski-outfitig op de beurs rondloopt, geen haan die er naar kraait. Er lopen daar zoveel vreemde eenden rond dat zeker jij niet zal opvallen :) Na enkele uurtjes beurshoppen, besloten we richting centrum terug te keren, als we de auto maar terugvonden op de ondergesneeuwde parking!

Zoals altijd gaan mama en ik 's avonds eten in CafĂ© Marly aan het Louvre. Het is echt onze vaste stek. Ik eet er zelfs altijd hetzelfde! En de bediening, well ladies, die mag er wel wezen, hotties-alert!! Om naar ons geliefkoosde restau'tje te gaan, doorkruisen we Les Jardins Des Tuilleries. Prachtig in de zomer, in de herfst, de lente... Maar in de winter, my-oh-my! It is B - E - A - utiful! Daarvoor alleen was vandaag de vier-uur-durende-rit waard! 


Ik zag Parijs al tientallen keren maar nog nooit - nimmer immer - was Parijs zo mooi als vanavond! De sneeuw gaf het een magische toets en de toeristen/Parisiens genoten er met volle teugen van! Wie morgen niet weet wat gedaan, kom gerust deze hemelse stad met zijn Winterwonderland gevoel eens bezoeken. Zolang je je de rit maar niet ontziet :)

Morgen gaan we nog even shoppen voor we de auto terug instappen en de winterse buien weer trotseren aan 50km/u. Hopelijk zijn er nog leuke salesgoodies in Sephora! Shoplogje volgt.

Follow me on Facebook, Twitter, Bloglovin and Pinterest! You'll make my day :)

1 opmerking

Laat gerust een reactie achter!