Disneyland Paris

Ik had jullie al voldoende op de hoogte gebracht van mijn trip naar Disneyland en zondag was het eindelijk zo ver! In de vroege uurtjes vertrokken MH en ik richting Rijsel - dank u mama voor de lift! - en namen daar de TGV naar Marne La Vallée.

Rond tien uur kwamen we aan en het water viel met bakken uit de lucht... Jammer, maar dat ging ons niet tegenhouden om ten volle te genieten van de sprookjesachtige wereld!


Ik wilde meteen een paar Minnie-oren aanschaffen en er de hele trip mee rond lopen! Tjah, het kleine kind komt weer in me naar boven. Twee vrienden van me - die een jaarpas hebben bij Disneyland - hadden een hele lijst met tips and tricks uitgeschreven. De laatste keer dat ik Disneyland bezocht was ik 14 jaar, ondertussen is de boel daar wel wat veranderd. 


MH maakte vorige vrijdag een duidelijke planning om zoveel mogelijk te kunnen doen op de twee dagen. We startten ons programma in de Disney Studio's. Een nieuwe ontdekking, wat de laatste keer dat ik er was, bestond dit nog niet. Wat me het meeste bijgebleven is, is toch wel de Rock 'n' Rollercoaster van Aerosmith. Kicken!! Ook de Disney Motorshow was spectaculair. Op weg naar het Disneypark kwamen we Mickey en Minnie tegen, strike a pose :)
Dag twee startte met een stralende hemel! Het kasteel schitterde in de zon. De laatste restjes sneeuw waren aan het smelten, ideaal pretparkweertje maar wel een beetje koud. Op maandag - in januari dan toch - is er echt geen kat! We moesten dan ook nergens langer dan 5 minuten aanschuiven! Whoop Whoop!Nog even Donald Duck rond mijn arm nemen bij de checkout in ons hotel. Wat ons opviel - en ik ben zeker niet van de grootste - is dat alle Disneyfiguren zooooo klein zijn. Ik moest er met mijn één meter 64 regelmatig door de knieën gaan om op de zelfde hoogte te komen als de beestjes.


Toen we in Fantasieland waren zagen we de attractie Meet Mickey. Normale wachtrij is daar gemiddeld anderhalf uur, nu was ik in amper 5 minuten bij Mickey. De foto's die ze er nemen zijn wel ongelooflijk duur, 18 euro! Wij namen gewoon een foto van het scherm waarop de foto verschijnt en hopla, in de sjakos!


Ook Captain Jack Sparrow was van de partij. Die moesten we toch wel gezien hebben. Het grappige was dat er alleen vrouwen met hem op de foto wilden, tjah Johnny :) De acteur was formidabel geschminkt en hij zat helemaal in de rol van Jack. MH en ik waren erg opgewekt eens we dicht bij Jack hadden gestaan. Het was dan ook een flirtbuzze eerste klas :)


Om onze trip in schoonheid te eindigen slenterden we nog eens door verschillende Disneyshops. Ik kocht enkel een sleutelhanger van Minnie en een cadeautje voor de mama, maar als je je eens wil laten gaan voor je kinderen, Disneyland is the place to be :) 

Na de shops bleven we nog kijken naar de lichtshow voor 20 jaar Disneyland, maar ik moet het filmpje nog wat knippen en plakken, dit komt weldra op de blog. Ik kan Disneyland alleen maar aanraden zowel met kids als zonder!

Follow me on Facebook, Twitter, Bloglovin and Pinterest! You'll make my day :)

5 opmerkingen

 1. Het is al zo lang geleden dat ik daar nog geweest ben maar het blijft leuk hé :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Die eerste foto is prachtig ! I love Disney ! Ga binnenkort mss nog eens gaan <3.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ja, die eerste foto is schitterend! Net uit een foldertje! Andere beelden en tekst zijn ook heel sfeervol. Leuk dat je genoten hebt!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Leuke foto's (vooral de eerste!). Zo te zien heb je een leuke 2-daagse beleefd! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik ga ook binnen enkele weekjes, wat zijn die must-do's en tips voor Disneyland! Gimme gimme! :)

  BeantwoordenVerwijderen

Laat gerust een reactie achter!