Beauty Favourites Skincare January

Deze maand - en eigenlijk ook al in december - heb ik aardig wat nieuwe producten uitgetest en méér dan goed bevonden. Hier zijn mijn Beauty Favourites Skincare van januari. Volgende week volgen ook de haircare en make up favorieten van afgelopen maand. Stay tuned for that!

Volledig nieuw in mijn skincare routine, de producten van La Roche-Posay Effaclar. Ik had de afgelopen maanden wat last van acné op mijn kin, te wijten aan stress. Als puber heb ik echter nooit last gehad van acné - pfieuw, lucky me - en ben dus niet erg thuis is de wereld van verhelpende producten.

Na grondig onderzoek bij bekende make up artists op YouTube, bleef La Roche-Posay Effaclar er met kop en schouders bovenuit steken. Ik liep de iU binnen en schaftte me de Duo (middelste) aan. Na twee weken zag ik al een groot verschil. De acné was weggetrokken en de rode vlekjes vervaagden. Ik was overtuigd, maar wist dat het nog beter kon. Zo ging ik het hele Effaclar gamma af en nam ook de Effaclar K - voor locale plaatsen en anti-relapse (klinkt veelbelovend, niet?) - samen met de mousserende en exfoliant gel mee. 

De gel breng ik dagelijks aan als démaquillant met het borsteltje van Hema - in afwachting op een Clearasonic - en reinig daarna met lauw water. Erna breng ik de Effaclar K aan op mijn kin en smeer de rest van mijn gezicht in met de Effaclar Duo. Resultaat? Bijna perfecte huid met een gezonde teint.

Voor mij zijn deze producten echte musthaves geworden en kan ik zeker niet meer missen in mijn dagelijkse skincare routine.A model recommends - een bekende YouTuber - vertelde in haar recentste skincare video dat ze haar gezicht 2 tot 3 maal reinigt na elkaar met verschillende producten. Er blijven na één grondige reiniging nog steeds resten make up zitten en die kunnen je poriën verstoppen. Zo haalde ik Perfectly Clean van Estée Lauder uit zijn doosje - ik had die in een pakket samen met de dagcrème van EL gekregen. Ik zit nu bijna aan het laatste restje, maar deze schaf ik me zeker terug aan. Na het reinigen voelt mijn velleke zo proper, ik kan het alleen maar aanraden.


Om de boel dan helemaal in schoonheid te beëindigen sluit ik het reinigingsproces af met de Solution Micellaire van Bioderma. Ik noem dit flesje vaak wonderwater want dat is het ook. Geur- en kleurloos maar oh-zo effectief. Voor de verduidelijking, pas na de reiniging ga ik aan de slag met de Effaclar K en Effaclar Duo.


Eens alle crèmekes voldoende ingetrokken zijn, doe ik er nog een kwak Hydra Life van Dior bovenop. Ge kunt nooit genoeg smeren zou ons bomma zeggen! Perfecte dag- en nachtcrème voor een gemende huid. Aangename niet-indringende geur en trekt snel in. Deze crème laat een goed gehydrateerde huid achter zonder glimmend effect.


Als ik echt last heb van droge huid - vooral op mijn voorhoofd en rond mijn ogen, dan gebruik ik nog een extra laagje van deze Shiseido Benefiance. Maar dit geldt alleen op erg koude dagen!


Voor het slapen gaan en 's morgens wanneer ik net opsta smeer ik een dikke laag Beurre de Lèvres van Biotherm op mijn lippen. In de winter heb ik verschrikkelijk veel last van gesprongen - of zeggen we gebarsten?! - lippen en deze lippenbalsem helpt verzachtend en primed de boel al voor mijn lipstick.

Zo, ik weet het, het is een hele waslijst aan producten, maar vergeet niet dat de winter veel van je huid vraagt. De koude temperaturen - god wat was het koud de afgelopen weken - de gure wind en de droge lucht vanwege de verwarming - die we vast te hoog zetten - laat je velleke afzien. Een beetje extra aandacht voor je gezicht kan dus zeker geen kwaad!

Wat zijn jullie favoriete skincare producten voor het moment?

Follow me on Facebook, Twitter, Bloglovin and Pinterest! You'll make my day :)

5 opmerkingen

 1. Effaclar K en Sensibio zitten ook in mijn vaste routine !

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Bioderma is al meer dan een jaar een all time favorite! :) Heb me vorige week ook net de Effaclar Duo aan geschaft na reviews op youtube :) Ik twijfelde om Effaclar K ook mee naar huis te nemen. Dient Effaclar K dus om echt alleen op bepaalde delen van het gezicht aangebracht te worden samen met Effaclar Duo erna dan?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Kelly, ik breng de K aan op de "moeilijke" plaatsen zoals mijn kin en rond mijn neus (soms op mijn voorhoofd) en breng op de rest van mijn gezicht de Duo aan. Zo heb ik het beste resultaat. Let wel op met de K want die geeft een "whitecast" op foto's of in blacklight! :) Zo heb ik vorige week onder de blacklight gestaan in een club en mijn kin was wit terwijl de rest van mijn gezicht normaal was :D lachen!!

   Verwijderen
  2. Haha, zal ik onthouden! :) misschien moet ik hem dan toch maar aanschaffen. De mevrouw die me in de iU in antwerpen heeft geholpen sprak niet zo goed nederlands en ik begreep eigenlijk niet wat ze vertelde. Ik denk eerlijk gezegd dat ze het zelf ook niet zo goed wist. Vandaar dat ik alleen de Duo heb meegenomen. K staat op mijn lijstje vanaf vandaag :)Bedankt! :)

   Verwijderen

Laat gerust een reactie achter!