DIY Lipstickholder - Budget

Gisteren surfte ik samen met MH - goede vriendin - het web af op zoek naar de juiste lipstickdisplay. De lipstick testers in de winkel staan nu gewoon op een rijtje en vaak hebben we het domino-effect. Niet echt handig dus.

Heel wat blogs en YouTube video's later, zagen we plots een superidee. Zelf een display maken op maat. Ha! Super!

En zo gingen we gisteren aan de slag!

 

Wat heb je nodig?
 1. Polystyreen of piepschuim - verkrijgbaar in de Doe Het Zelf Handel voor € 3,50
 2. meetlat
 3. appelboor
 4. breekmes
 5. hot gluegun (met refill)
 6. spraypaint en primer
We hadden in de winkel nog een trappendisplay ter beschikking - iets om juwelen op tentoon te stellen - maar je kan zelf trapgewijs werken met het piepschuim voor hetzelfde effect.


 1. Snij het piepschuim in balkjes (bij ons waren dit gelijke balken, maar als je een trapsysteem wil bekomen dan moet je de balkjes steeds groter maken zodat je een basis hebt om ze aan elkaar te lijmen.
 2. Meet de balken en maak om het aantal centimeter een gat met een appelboor. Wij kozen voor 8 gaten per balk.
 3. Test of de lipsticks mooi recht blijven zitten.
 4. Schilder de balkjes met een Acrylprimer - ik had nog zwarte verf staan - want als je meteen met spraypaint erover spuit, zal het piepschuim oplossen en krijg je een reliëf effect. Laat het geheel drogen voor een klein uurtje.
 5. Eens alles droog is kan je de balkjes op elkaar lijmen. Zoals ik al schreef, we hadden een oude trapdisplay, dus lijmden we de balkjes daarop vast.
Als laatste stap, spraypaint het geheel in een kleur naar keuze. Doe dit in verschillende dunne lagen om geen aflopende druppels te creëren. Na een klein halfuurtje is alles droog en ben je klaar. Nu nog wat lipstick erin steken en voilà!
Have fun DIY'ing :)

1 opmerking

Laat gerust een reactie achter!