Wednesday Wonder: Barbara Hofmann Special Soap For Cleaning Cosmetic Brushes

Ik - among others - haat het echt om mijn make up borstels een grondige beurt te geven. Eens per week moet ik eraan geloven, Ik zet me dan aan de gootsteen om een kwartiertje borstels wassen. Het is net hetzelfde gevoel als de woensdagavond de vuilzakken buitenzetten. Ik doe dat gewoon niet graag...

Om je huid zo zuiver mogelijk te houden is het dan ook aangeraden om je borstels proper en vooral bacterie vrij te houden.

Zo snuffelde ik een dikke maand geleden weer eens de Di af naar nieuwe goodies. Ik kwam zo aan het rekje met hun eigen label make up borstels. Ik zag er de gewone spotcleaner staan van Barbara Hofmann - die heb ik al enige tijd in de collectie - maar zag nu ook een blikken doosje met een reinigingszeep van hetzelfde merk. Oehhh... Ik legde er meteen twee in mijn mandje. Maar dan na drie minuten zelfreflectie - ja en dat in de Di op een weekavond - legde ik er toch eentje terug. De zeep was niet voor niks - ik denk zo'n ruime acht Euro - en ik ben afgestapt van het kopen van backups.Wat als die zeep nu eens op niks trok, dan was het zestien Euro de vuilbak in? Nee nee, dit laat ik niet meer gebeuren - ja je leest het goed... niet meer... Eerst ga ik dit zeepje eens grondig testen en dan kan ik altijd ééntje komen bijhalen, maar dit doe ik nu alleen als ik echt bijna zonder zit.

Ik heb namelijk teveel van alles, ik telde mijn lange broeken van mijn winterkast en ik zit boven de 70 stuks, dat zegt genoeg zeker... - bon ik ben hier weer aan het uitweiden. Het zeepje dus...


Het systeem is eenvoudig, het kleinste kind kan dit klusje klaren. Maak de zeep en je borstelharen nat wrijf die in met de zeep tot ie begint te schuimen. Dan masseer je de zeep wat in de haren, afspoelen en klaar. Buiten het droogproces dat soms kan oplopen tot 24 uur, maar bon, daar gaat het hier nu even niet over.

Wat mij het meeste voldoening geeft is dat de zeep zo krachtig is dat hij zelfs de foundation uit een dikke kabuki kan halen. Heerlijk gewoon. Ik vind het rotvervelend als de binnenste haren van je foundationbrush soms nog sporen van foundation bevatten. Wel deze magic soap zegt deze restjes bye bye! 

Wat ik ook nog een dikke plus vind, is dat de zeep helemaal niet snel opgeraakt. Ze is erg zuinig op zichzelf! Ik denk dat ik hier nog wel enige - lees: heel veel - wasjes mee ga kunnen aanvangen. Het reinigen van mijn borstels is nog steeds iets waar ik niet naar uitkijk, maar dit zeepje maakt de boel wel wat gemakkelijker en minder traag.

Een echt woensdags wondertje als je het mij vraagt. Zoals je al kon lezen vond ik hem in Di te Kortrijk. Ik denk dat hij rond de acht Euro schommelde. Ik wens jullie alvast veel wasplezier met Barbara. Ze weet van wanten! :)

Wil je meer Msaprilfish, volg me dan zeker op FacebookTwitterBloglovinInstagram en Pinterest! 2 opmerkingen

  1. Gekocht en super tip! Ik heb een Di winkel gevonden in Oostende, staan rechtover de kassa, bedankt voor de tip! Groetjes Sarah De Bie

    BeantwoordenVerwijderen

Laat gerust een reactie achter!