Friday Favorite - Pro Body Low Carb Bread

Wat een ontdekking! Wat een ontdekking! Vorige week kwam Aline opdraven in de winkel met een broodzak. Ze vond in Courcelles - een gekende patisserie in Kortrijk - een brood waar bijna geen koolhydraten inzitten. Het Pro Body brood bevat weinig koolhydraten en veel eiwitten en vezels waardoor lowcarbees dit brood perfect mogen eten binnen hun levenstijl/dieet.


Het brood heet Pro Body en zit vol met zaden - vandaar de vezels dus - en heeft een unieke smaak. Dit is het eerste Low Carb brood dat echt smaakt naar brood én niet te vergeten het heeft de textuur van brood. Wat heb ik hier naar verlangd!


Wat je op je brood doet is natuurlijk ook belangrijk in de Low Carb levensstijl. Je moet het nu niet gaan beleggen met choco of zoete confituur. Ik eet het 's morgens met een plakje kaas en eet er een appel bij. Je kan ook opteren voor confituur zonder suiker. Maar 's middags geeft het je ook veel mogelijkheden voor de lunch. Zo at ik gisteren een lekkere tonijnsandwich. Ik nam tonijn uit blik, voegde er wat olijfolie, een vleugje citroensap, veel peper en wat zout en een lepel mayonaise aan toe en mengde de boel met mijn bamix tot een lekkere "verse" tonijnsalade. Dan wat veldsla en rucola, een beetje tomaatjes en HUP! Lovely lunch! 


Hier even wat feiten van het ProBody brood:

100 gram brood bevat 6,1gram koolhydraten en 11,8 gram vezels. Wie mijn low carb lifestyle video al gezien heeft, weet dat je de vezels mag aftrekken van de koolhydraten. Dit wil zeggen dat het brood 0 gram "tellende" koolhydraten bevat. Kort gezegd, je mag er zoveel van eten als je wil! :)

Het brood is te verkrijgen in Patisserie Courcelles in de Doorniksestraat 8 in Kortrijk. Indien je zeker wil zijn van je broodje, kan je altijd telefoneren (056 22 06 81) naar de patisserie en vragen of ze er ééntje voor je opzij houden.

Dat is toch wel een ontdekking hé?


1 opmerking

  1. helaba low carb fans .....dit lekker broodje is ook verkrijgbaar bij hoornaert......4 sneetjes=100grbrood= 6gr KH
    ik bestel 4 broodjes in ne keer en steek ze in diepvrieszakjes in porties van 4 sneejes....ook lekker voor croque-monsieurtjes in de grill...met kaas en hesp of met zalm en boursin of mozarella tomato....beirelekker!

    BeantwoordenVerwijderen

Laat gerust een reactie achter!