Nike Women's Run #werunparis

Twee weken geleden was het zover, mijn allereerste loopwedstrijd. Het was dan ook niet zomaar een wedstrijd, ik ging er - samen met 5 andere Kortrijkse madammen - speciaal voor naar Parijs.Nike organiseert zo'n 20-tal runs per jaar over de hele wereld. Enkel vrouwen kunnen zich inschrijven - although I saw some men dressed up like women participate - voor de 10K of de 15K.De run begon om 9 uur 's morgens in het hartje van Parijs. We moesten dus rond 4 uur uit ons bed, richting de Franse hoofdstad! Mijn zenuwen stonden gespannen en veel slaap had ik niet gevat. Nuja, het zonnetje was aanwezig, maar er stond toch een fris windje.


Het team van Nike hield ons warm bij de start, de muziek schalde door de boxen, we deden samen wat Jumping Jacks en sprintjes ter plaatse. De sfeer zat er dik in! De adrenaline stroomde door mijn lijf, ik kon niet wachten tot ik over de startlijn ging.

En zo begon ik aan mijn eerste wedstrijd...


Na vijf kilometer stond het Sarenzateam ons op te wachten met aanmoedigende woorden en luid geschreeuw, we waren halverwege... Nog vijf te gaan, tijd om het tempo wat op te draven. Ik had het warm maar probeerde echt te genieten dat ik in de drukke lanen van Parijs was aan het lopen. Soms had ik wat moeite met de drukte rondom mij, we liepen echt als een horde schapen op elkaar, maar ik wou en zou binnen het uur de wedstrijd eindigen.


Bubbles - nee, niet diƩ bubbels, zeepbellen - en luide muziek hielden je op de been. Als ik nu terugdenk aan die run, krijg ik meteen weer zin om er eentje te lopen. Nike weet echt goed hoe ze de vibe erin houden!


En dan was het zover, de finish! De laatste honderd meter heb ik een sprintje getrokken om zo in 57 minuten mijn eerste 10K af te ronden. Het was een heerlijke ervaring!


Bij de finish ontvingen we onze medaille in de vorm van een ketting, how nice is that! Die zal ik deze zomer met trots dragen op de festivals.


Achteraf hadden we een relaxzone met water, peperkoek, bananen, ... Alles om die batterijen weer op te laden en te genieten van een heerlijke namiddag in Parijs.


Een dikke proficiat aan alle dames die deelnamen aan deze run, maar toch een extra proficiat aan Aline, Marie, Sophie, Julie en Manon. Jullie waren een topteam! Welke volgende editie zullen we samen als Femmes Fatales doen?


Na een deugdoende douche zijn we ons in de zon gaan zetten in Les Jardins de Tuilleries, moe maar voldaan hebben we onze dag doorgebracht in het prachtige park aan de fontein. Het is een weekend om nooit te vergeten!

Wil je meer info over deze leuke women's run, ga dan een kijkje nemen op de Nike wonen's Run Facebookpagina. Een aanrader!


1 opmerking

Laat gerust een reactie achter!