Can Lipstick Make You Stupid?

Ik kreeg gisteren verrassend nieuws te horen van mijn papa. Hij had op HLN een schrikwekkend - voor mij dan toch - bericht gelezen.


Uit een Amerikaanse studie blijkt dat 55% van 22 onderzochte lipstickmerken lood bevat. Dat is geen goed nieuws want lood is een giftige substantie... Zelfs bij een blootstelling van een laag niveau kan dit een enorm gezondheidsrisico veroorzaken. We spreken hier niet alleen van fysieke gezondheid, maar blijkbaar kan het ook je IQ en leercapaciteiten aantasten. Ik krijg er de schrik van op het lijf!

L'Oréal, Maybelline en Cover Girl zitten in de top 10 van loodhoudende producten. Ga je lipstickstash maar eens na en gooi die troep buiten. Dat is alvast wat ik ga doen!

Voorlopig treedt de overheid niet op tegen de fabrikanten die lood in hun lipstick doen. Het is dus aan jou om na te gaan of je je gezondheid al dan niet wil schaden. Het is niet zo dat lood expres aan lipstick wordt toegevoegd, het zijn de kleuradditieven die het lood in zich hebben.

Er bestaan ook lipsticks zonder lood, het is dus zeker mogelijk leuke kleuren te bekomen zonder giftige bestanddelen. Wie wil er nu dommer worden door mooie gekleurde lippen?


Follow me on Facebook, Twitter, Bloglovin and Pinterest! You'll make my day :)

3 opmerkingen

 1. Het laatste nieuws lijkt me niet echt "de bron" voor zo'n zaken eerlijk gezegd.
  Ik zou die studie eerst eens willen lezen.
  Want zeg nu zelf, zoiets zou toch al geweten zijn door iedereen en uit de winkel gehaald worden door de overheid als het echt zo schadelijk was?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Tja, als je loodhoudende lipsticks opzoekt op internet zijn er toch erg veel hits... Het feit dat zo'n artikel gepubliceerd wordt, zet me toch aan het denken. Jou niet?

   Verwijderen
 2. Ik had dit vroeger al eens gehoord. Cosmeticamerken proberen dit dan goed te maken door een soort donatie te doen aan één of ander goed doel... Weet eigenlijk niet goed wat ik er van moet denken...

  BeantwoordenVerwijderen

Laat gerust een reactie achter!