Sustainable Shopping #thrifting

Sinds enkele jaren heb ik een liefde voor thrifting of tweedehands shoppen gekregen. Voornamelijk omdat het mijn ecologische voetafdruk een stuk kleiner maakt, maar ook omdat het gewoon leuk is.

De zindering die door me heen gaat als ik iets vind dat echt bij me past en dat zo dat hoekje af heeft, daar hou ik van! Iets met karakter, een verleden... Als ik dat kan combineren met ons hedendaagse interieur en onze eigen stijl dan sta ik te glunderen als een kleuter met een lolly. Heerlijk gewoon!

Sinksen staat voor de deur - voor al wie van Kortrijk en omstreken is, hét weekend van het jaar - en er is steeds een reuze rommelmarkt midden in de stad. Ik ga zeker eens snuisteren langs de kraampjes en kijken of ik iets op de kop kan tikken.

In deze blog toon ik jullie maar al te graag welke leuke spullen ik de afgelopen jaren al bijeengegaard heb.
Onder onze trap heb je een kleine urban jungle - of zo noem ik het toch - om de boel daar gezellig te houden vond ik enkele leuke trinkets die bij de tropische plantjes passen. We zijn zo zot om onze planten een naam te geven, zo weten we over wie we het hebben als we over onze planten spreken. De monstera noemt Tarzan en de kleine yuka is Bingo. Boven in de logeerkamer hebben we een grote yuka staan, die heet Bongo. De grote broer van Bingo. Je mag ons best zot verklaren :)

Bingo had het bijna begeven... Zijn blaadjes werden geel en we wisten niet meteen wat er met hem aan de hand was, maar sinds hij een nieuwe plaats kreeg onder de trap - en ook wat minder water - doet hij het weer goed. Hij zal erdoor komen, ik voel het.


De tamtam vond ik vandaag nog tussen allerlei rommel in een schap in een Kringloopwinkel. Hij past leuk bij de andere houten sculptuur en de bamboe lantaarn heeft dezelfde geometrische vorm zoals de structuur op de tamtam. Dus vind ik het samen mooi passen. De lantaarn zette ik op een plantenstand die ik had liggen. Het ziet er uit alsof het ervoor gemaakt is.

Ons watermeloenplantje - what a beauty - is een nieuwe aanwinst van een dikke week terug. We moeten haar nog een naam geven. Ik zoek iets exotisch dat pas bij haar karakter. Het zal me wel nog te binnen schieten...

Dit hoekje onder de trap is een van mijn favoriete plekken in ons huis. Ook het zeteltje kocht ik jaren geleden bij een brocanteshop in Kortrijk voor echt geen geld. Ik denk dat de uitbater geen besef had welke deal ik scoorde...


Een mooie bloempot kan ik nooit links laten liggen. Met onze collectie van maar liefst 52 planten is het altijd zoeken naar originele cache-pots. Ik struin dus graag lokale rommelmarktjes af op zoek naar tuinaccessoires. Ook de plantenstand met drie verschillende hoogtes van echte walnoot kon ik voor een prikje tweedehands kopen. Pinterest staat er vol van dus was ik maar al te happy om dit exemplaar te vinden en zo kregen weer enkele plantjes een nieuwe thuis naast de zetel.

Ik las al meerdere keren dat je van planten gelukkig wordt en ik kan dat best bevestigen. Ze geven niet alleen kleur aan je interieur, maar ze vragen ook aandacht waardoor je even je gedachten kan laten wegdrijven en gewoon voor ze zorgen. Het helpt mijn stress te verminderen en ik snap de uitdrukking des te meer sinds we er zoveel in huis hebben.


Het zijn niet alleen kleine hebbedingen of bloempotten waar ik naar op zoek ben... Ook een beetje Mid Century meubilair kan me erg bekoren. Zou dat aan Mad Men liggen? Ik hou enorm van de verschillende lichte en medium houtsoorten, en vooral de bijzondere vormen die de meubelen hebben. Dit nachtkastje kon ik echt niet laten staan voor amper vijf Euro. Het had wat lovin' nodig, maar met mijn arsenaal aan houtboenproducten en bijenwas fixte ik dat in no time!

Bij een volgende thriftblog krijgen jullie nog meer van ons huisje te zien. Maar ik hou het vandaag hierbij. Zijn jullie ook thrifters? Naar welke items gaan jullie opzoek op rommelmarktjes?

Tot snel!


Geen opmerkingen

Laat gerust een reactie achter!