Friday Favourite - Les Couleurs de Noir

Les Couleurs de Noir onstond in 2012 met als baseline dat elke vrouw recht heeft op schoonheids- en verzorgingsproducten, zelfs vrouwen met allergieën. Het merk werd ontwikkeld door twee jonge Gentse ondernemers namelijk: Gaëlle Verspeelt - veelgevraagde make up artiste - en Dries Van de Walle - apothekerszoon.Ze sloegen de handen in elkaar en begonnen met een grondig onderzoek. Het vertrekpunt van hun onderzoek was een blacklist. Op deze blacklist stonden alle te mijden ingrediënten voor make up producten. Elk LCDN product werd dan ook getest op vrouwen die te kampen hebben met allergieën. De producten zijn dan ook méér dan make up, ze verzorgen de huid en houden haar gezond.

nummer 01 Clair


Een tijdje terug kreeg ik een testpakketje van Les Couleurs de Noir. Ik wilde er meteen mee aan de slag gaan, tot ik zag dat ik een CC crème ontving in Clair 01. Een erg lichte tint voor mijn toen gebruinde snoet. Ik moest dus afwachten tot mijn gezicht licht genoeg was om de CC crème te testen.

Deze CC crème is hypoallergene make up die aanvoelt als een tweede huid. Deze claimt de huid opvallend egaal te maken en een oplichtend effect te geven. O! Wat was ik benieuwd. Ik heb immers de laatste maanden last van een rode vlek onder mijn mond - het zou iets hormonaal zijn...

Als deze vederlichte CC deze kan wegwerken zonder de hulp van een dekkende concealer, dan zou dit wel eens een topper kunnen worden.


Zoals je ziet links, my bare face en de rode zone onder mijn mond is erg duidelijk. In het midden van de foto zie je één laagje CC crème van LCDN. Je ziet inderdaad het egale en oplichtende effect. Ik deed GEEN concealer aan. Op de rechterkant van de foto deed ik enkel wat bronzer en blush aan om mijn make up te vervolledigen. Ik was écht verrast van het resultaat. De houdbaarheid van de CC crème schommelt rond de 5 uur. Als ik een lange dag tegemoet ga, dan zou ik mijn gezicht wat afpoederen om het effect langer te laten duren, maar voor een avondje stappen is er zelfs geen poeder nodig.

nummer 03

Ik kreeg ook een Crayon Mine mijn richting uit gestuurd. De formule van deze eyeliner is op basis van natuurlijke wassen en oliën verrijkt mer sheabutter voor een optimale applicatie en hydratatie. Ook vrouwen met allergie voor alles wat nog maar in de buurt komt van hun oog, mogen deze zonder vrees aanbrengen. Dit product werd oftalmologisch getest.


Hoewel ik meer fan ben van zwarte of bronzen eyeliner vind ik dit donkergrijs echt niet mis staan. Ik heb geen last van waterachtige ogen en de eyeliner blijft een goede werkdag zitten.

Vrouwen die vaak last hebben van allergieën en die make up afgezworen hebben, deze make up lijn is echt jullie gading! Je kan de producten van Les Couleurs de Noir vinden bij de apotheek.

Ga ook zeker eens hun website bezoeken op www.lescouleursdenoir.com

Wil je meer Msaprilfish, volg me dan zeker op FacebookTwitterBloglovinInstagram en Pinterest! 

Geen opmerkingen

Laat gerust een reactie achter!