Monday Musthave: Bonnie & ClydeGin Tonic - de grote hype van het moment, tenzij je de laatste maanden onder een grote steen geleefd hebt natuurlijk :) - is niet meer weg te slaan uit de hippe bars en leuke restaurants. Het aperitief bestaat al jaar en dag, maar is de laatste jaren een volledige heropleving aan het maken.

We hebben het niet meer zo voor de Bombay of de Gordons, we willen het allemaal liever wat exclusiever. Ook Thomas Baert - grafisch ontwerper en het brein achter Bonnie and Clyde - was deze trend niet ontgaan. Hijzelf, grote liefhebber van GT's, brainstormde samen met Koen De Jans van D&D Distilleries naar een nieuw recept voor twee gins.

De ideale ijsblokjes voor een GT zijn de Gin&Titonic icecubes van Fred

De ene die later Bonnie gedoopt werd is graag gezien bij de vrouwen en de zoetebekken. Deze zachte gin op basis van mout en tarwe, afgewerkt met citrus en een hoop kruiden is erg uniek in zijn smaak. 
Clyde - aka de wederhelft van Bonnie - is een droge, pure gin op basis van mout in combinatie met jeneverbessen en een handjevol kruiden. 

Beide gins zijn uniek van smaak en werden maar in gelimiteerde (lees 500 flessen) oplage gefabriceerd om hun exclusiviteit te bewaren. Ondertussen is de eerste helft de deur al uit en zullen de resterende 250 flessen het zelfde doen in recordtempo!


Buiten het feit dat deze gins een heerlijkheid zijn op de tong, laten we het vooral ook eens hebben over de pracht van deze flessen. Ze zijn een streling voor het oog en zeker een blikvanger in de barkast! 

Thomas sloeg - wat mij betreft - de nagel op de kop met het design van B&C. Ook aan de naam heeft ie een leuke anekdote verbonden. We weten allemaal dat het koppel Bonnie & Clyde in de jaren dertig hun roem te danken hebben aan hun talloze overvallen en moorden. Maar wist je dat ze het in het begin vooral gemunt hadden op Liquorstores? Het is een fijntje Thomas, echt goed gevonden! Bonnie wordt het best geserveerd met Mediterranean Tonic Water van Fever Tree. Haar zachte smaak komt dan mooi aan bod. Bij Clyde past Thomas Henry Elderflower Tonic Water dan het best om de droge gin alle eer aan te doen.

Thomas heeft de smaak te pakken en creëerde zijn eigen label Deluxe Distillery - Raising the Bar - met de bedoeling het niet alleen bij Gin te houden. Zijn volgende project zou een Vodka of een Whisky worden. Daar zullen we in de nabije toekomst wel meer over horen. Ik had zelf nog geen barkast in mijn appartement, maar met flessen als deze zal dat niet op zich laten wachten.

Wil je meer info over de verkoop van dit exclusieve duo, mail me dan op contact@msaprilfish.com! Het ideale cadeau voor je manlief als je het mij vraagt! Geen opmerkingen

Laat gerust een reactie achter!