Friday Favourite: Start 2 run with Evy Gruyaert

Wie me volgt op Instagram heeft het zeker al gemerkt, ik heb me sinds een maand in het lopen gesmeten. Toen ik deze zomer met Aline op vakantie was, ging zij bijna elke morgen 5 km lopen. Ik dacht eerst, die is zot, het is hier zo warm en die gaat lopen. Tot ik zag dat ze elke keer fris en helemaal niet buiten adem terug kwam.

De week erop ging ik naar Barcelona en Jemke - ook beter gekend in de beautyblogwereld als The Style Avenue - begon me ook over Start 2 Run. Hmm, dat zijn twee van mijn goede vriendinnen die lopen. Ik was getriggered. Zou ik het ook kunnen, ik loop eigenlijk helemaal niet graag...

Eens ik terug thuis was, downloade ik de app van Start 2 Run. De eerste les is gratis, hmm, mooi meegenomen, als ik het niet graag doe, dan heb ik er alleszins geen geld aan uitgegeven.

En zo op een mooie zomeravond overhaalde ik mezelf om het te proberen. Ik schoof me in mijn sneakers, deed mijn oortjes in en hup, laat Evy me maar eens ompraten ivm met mening over het lopen.

De eerste les is 20 minuten lang, waarvan je 10 minuten loopt en 10 minuten wandelt. Je bouwt het mooi op en je bent door de wandelminuten helemaal niet buiten adem. Elke 3 lessen dat je verder bent, bouwen de minuten zich op. Er komen er telkens 3 of 4 bij en geloof me, dat voel je echt niet. Het enige wat je voelt is dat je een grotere toer begint te lopen.

Ondertussen zijn we 10 lessen ver, ik heb het goed te pakken. Zo'n drie keer in de week ga ik lopen langs de Leie in Kortrijk en God, wat voelt het goed!


Vraag iedereen die me kent, ze zullen je allemaal hetzelfde zeggen, Sofie is geen sporter. Ondertussen heb ik de klik gemaakt in mijn hoofd en wil ik wel een sporter worden. Ik kom steeds energieker, slaap een heel stuk beter en voel mijn conditie opbouwen.

Elke les ga ik er op voorruit en doe ik een weddenschap met mezelf, zo wil ik elke keer beter presteren.In de app kan je je resultaten mooi bijhouden en bekom je 4 punten per afgewerkte training, met die training kan je dan na de eerste 30 lessen, nieuwe loopschema's kopen, zonder je centjes uit te geven, mooi meegenomen, niet? Je wordt dus beloond per les, I like it.


De tips die Evy je meegeeft tijdens je loopsessie zijn niet alleen interessant, ze zijn ook onderhoudend. Ik heb de smaak te pakken en schrijf me volgend jaar zeker in voor de Ladies run met Sinksen in Kortrijk. Wie me een beetje kent, weet dat mijn papa een fervente loper is, hij is apetrots dat ik eindelijk de stap heb gezet en staat de popelen om met me te gaan lopen. Nu, om zijn schema te volgen zal ik echt nog wat moeten trainen. Maar het komt, ik schrijf het hier neer en nu is er geen weg meer terug.

Ik kan de App echt aanbevelen, zelfs jij daar in je luie zetel die denkt dat lopen niets voor jou is, probeer het eens, je zal verbaasd zijn van je goede humeur en je energiepeil na amper 1 les!

Buiten het feit dat ik nu een "loper" ben geworden, heb ik mijn levensstijl 180° gedraaid. Ik wil echt een fitte dertiger zijn (ja, dertig, ik weet het...) en heb mijn verhelderend moment zo'n dikke twee weken geleden gehad. Meer over die gezonde levensstijl komt later nog aanbod!

Dus, wie wil me vergezellen langs de Leie? Ik reken op jullie, laten we samen gaan lopen!
4 opmerkingen

Laat gerust een reactie achter!