Tip Tuesday: Declutter Your LifeNa het bekijken van een hele resem Extreme Hoarders op Vijftv én tal van declutter video's op YouTube kreeg ik de kriebels in mijn buik om mijn make up weer eens te declutteren. Het is een poos geleden sinds ik een make up blogsale organiseerde, maar er zit er eentje aan te komen!

Ik maakte enkele declutter tricks die me zouden helpen tijdens het proces en paste deze toe op mijn veel-te-uitgebreide make up collectie, maar deze tips kunnen ook dienen om je veel-te-grote kleerkast of wat dan ook eens onder handen te nemen.


Maak komaf met "Wat als?" items
Je gebruikt die producten toch niet of beter, nooit! Wat als je eens een halloween feestje hebt en toch die zwarte lipstick die je weg deed, nodig hebt, wel dan koop je gewoon een nieuwe. Want de vraag is dan: Zou ik wel die oude zwarte lipstick gebruiken en niet beter een nieuwe aanschaffen?


Stop met "back ups" aan te kopen 

Een back up aankopen doe je vaak van producten die je maar al te graag in je collectie hebt. Is het nu een blush of een mascara, stop ermee. Meestal duurt het wel even voor je je favoriete product volledig hebt uitgebruikt. In dit geval kan je op dat moment je favoriet terug kopen. Maar veelal zijn er tegen die tijd al zoveel nieuwe producten uit, dat je misschien graag eens iets nieuws probeert. Back ups nemen plaats in beslag en legen je portemonnee zonder dat je er meteen plezier aan hebt.


Hou je favorieten en doe de rest weg

Neem je toch steeds hetzelfde oogschaduw palette en heb je er een stapel liggen waar de kleuren of de structuur je er niet van aanstaan, doe die dan weg. Doe er iemand anders die er wel gebruik van zal maken plezier mee. Hou die niet bij for the sake of having that many. Get rid of it...


Het is niet omdat het duur was dat het daarom nodig is om het bij te houden
Dit is een moeilijke, voor velen onder ons... Je betaalde je blauw aan een Chanel product of aan een Dior lipstick maar eigenlijk is de kleur niks voor jou of krijg je niet het gewenste resultaat. Get rid of it! Het heeft geen zin je lades te vullen met mooie en dure verpakkingen waar je toch geen plezier aan beleeft. Verkoop ze aan iemand die er wel deugd van heeft!


Draag zorg voor je materiaal
Of het nu goedkoop was of niet, draag zorg voor je spullen. Verzorgde items geven je een beter gevoel en je zal ze liever gebruiken. Is er iets kapot, uitgelopen, niet meer dezelfde kleur als vroeger, doe het dan weg.


Als je het niet in een jaar hebt gebruikt, doe het dan weg
Als je het een jaar over het hoofd hebt gezien, waarom zou je er dan nu plots moeite mee hebben om het weg te gooien. Laat iemand anders ervan genieten.

Wees vooral eerlijk met jezelf en waarom je je hecht aan deze items.

Wil je meer Msaprilfish, volg me dan zeker op FacebookTwitterBloglovinInstagram en Pinterest! 

2 opmerkingen

  1. Handige tips! Heerlijk om zo na de zomer even je stash uit te zoeken :)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Goeie tips. Ik moet zeggen dat ik wel van de back-ups ben. Heb momenteel 4 Lady Speed Sticks staan, maar die verkopen ze alleen in de States... Dat mag wel he?! ;-)

    BeantwoordenVerwijderen

Laat gerust een reactie achter!