Monday Mustsee: Parazaar Kortrijk

Ik heb weer een pareltje ontdekt in eigen stad en dat ga ik vandaag met jullie delen. In de Voorstraat in Kortrijk, het verlengde stuk richting 't Plein van de Lange Steenstraat, vind je naast vishandel Lanckman het leuke eethuisje Parazaar. 


Charlotte en Tomas - twee jonge, ambitieuze en vooral lieve mensen - namen de zaak zo'n klein jaar geleden over van Thomas zijn zus Hanne. Charlotte heeft een ongelofelijke gedrevenheid in de keuken en dat vertaalt zich in heerlijke gerechten. Met haar 23 jaar weet ze al goed haar weg te vinden achter het fornuis, iets om jaloers op te zijn als je het mij vraagt!

Ik ging er vorige week heen om wat foto's te nemen van haar oh-zo-lekkere suggesties. Ik vrees dat jullie net als ik het water in de mond zullen krijgen van haar specialiteiten, geniet je even mee?

Pasta Parazaar


Oosterse wortelsoep met komijn, koreander, munt en feta
Gin Tonic

Je kan er lunchen tegen een vriendelijke prijs en superservice. Ik kan je verzekeren dat je niet met een lege maag van tafel gaat. Het jonge koppel streeft naar kwaliteit en gaan bij zelfstandigen in de buurt ingrediënten halen. Ridder & Hove levert hen dagvers brood en Slagerij Dujardin voorziet hen van de nodige vleessoorten, de wijnsuggesties halen ze bij Ernest. Ook de verse thee halen ze uit Kortrijk, namelijk bij Viva Sara! Altijd leuk om te weten waar de producten vandaan komen.

Versgebakken brownie met vanilleijs
Warme wafel met à la minute gesneden fruit
Ik kan je verzekeren het was geen gemakkelijke opgave om al deze lekkernijen niet binnen te spelen tijdens de fotoshoot. Het water liep me in de mond... Charlotte maakt elke dag verse brownie klaar en tweemaal in de week een eigen gebakken appeltaart. Ze bakt ontzettend graag en dat zie en smaak je maar al te goed.


Met de herfst in het vooruitzicht kan ik je maar meteen deze tip meegeven, in Parazaar heb je keuze uit drie versgemaakte chocolademelksoorten - witte, zwarte en Mexicaanse! Heb je graag een speciale topping, laat de marshmallows dan maar komen. Hebben jullie ook al honger gekregen, mijn maag grolt terwijl ik deze post schrijf.

Het is een dikke aanrader om niet alleen par hazard bij Parazaar langs te gaan, ça vaut le détour! Zet deze stek maar op jullie lijstje van lekkere lunch of lekker-namiddagje-koffie-drinken-met-de-vriendinnen! 

Een echte mustsee voor Kortrijk! Wens je op de hoogte te blijven van de suggesties van de dag van Parazaar, volg ze dan zeker op hun Facebookpage! Elke dag laat Charlotte haar fans weten wat er speciaal op het menu staat buiten hun vaste menukaart.

Nog een tip, ze hebben er huisgemaakte limonade en verse smoothies, njum!

Parazaar
Voorstraat 22a
8500 Kortrijk
0477 62 23 21

Open van maandag tot en met zaterdag van 10 tot 18 uur.Wil je meer Msaprilfish, volg me dan zeker op FacebookTwitterBloglovinInstagram en Pinterest! 

4 opmerkingen

 1. Amai, bedankt voor de tip. Dat ziet er superlekker uit!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hmm, krijg ook het water in de mond, ziet er heerlijk uit allemaal!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Nog nooit geweest, ben nochtans ook van Kortijk!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Is een superadresje. Mag er vrijdag naartoe. ��

  BeantwoordenVerwijderen

Laat gerust een reactie achter!