Lago Maggiore #alessitour

Je hebt het misschien al op de Facebookpage of de Instagram van Msaprilish zien passeren, ik was de afgelopen drie dagen in Italië.

Alessi - het alom bekende designmerk - nodigde mijn mams en mij uit op een bedrijfsbezoek. Dit bezoek vond plaats in Verbania aan het Lago Maggiore. De droomfabriek, want zo wordt hun bedrijf dat door Mendini werd getekend, genoemd, ligt er op een boogscheut van. Verbania is het hart van metaalwaren. Je hebt er zo ook de fabriek van Bialetti, Lagostina en ga zo maar door.


Dus op zondagmorgen om 4 uur ging mijn wekker af en maakte ik me klaar om naar Zaventem te vertrekken. Tegen de middag kwamen we aan in Hotel Majestic. And majestic it was. Het is een echte Italiaanse Palazzo met de luxe die we alleen uit films kennen.


De rest van de dag waren we vrij tot het avondmaal. Mama en ik besloten de stad te gaan verkennen en aten een heerlijke Italiaanse pasta in de zon. Lago Maggiore is een adembenemende plaats. Ik werd er helemaal sprakeloos van.Het is er zo rustig en zo mooi dat je alleen maar kan genieten van elke minuut. Ik keek er echt mijn ogen uit. Het meer ziet er elk uur helemaal anders uit en kon me helemaal uit de werkdruk van de laatste weken halen.


We kregen een suite aangeboden - nogmaals dank u Alessi - en werden elke avond een heerlijke vijfgangen menu voorgeschoteld. Het leuke was ook dat we met een groep van 20 andere verdelers van Alessi uit België en Nederland waren. Oude bekenden en nieuwe gezichten, die deze trip onvergetelijk maakten. We hebben gelachen tot in de vroege uurtjes én leerden van elkaar bij. Het was heerlijk.
Buiten al dat moois en leuks moest er natuurlijk ook gewerkt worden. Maandag en dinsdag werden gevuld met incentives omtrent het merk Alessi, de geschiedenis, het marktaandeel, de vraag, de returnpolicy en ga zo maar door. Het waren vermoeiende maar erg leerrijke dagen. Dinsdag bezochten we ook de Droomfabriek en zage hoe alles door echte Italianen werd gemaakt. Ik begrijp nu waarom een schaal van Alessi wat meer mag kosten. Het werk dat erin kruipt en de verschillende ambachten die voltrokken moeten worden om zo'n stuk af te leveren zijn niet van de poes.


De laatste avond vertrokken we met de boot richting Isola Pescatori waar we een heerlijke vismenu voorgeschoteld kregen en in het gezelschap van Matteo Alessi - reeds de vierde generatie - vertoefden.Het was moeilijk om afscheid te nemen van deze betoverende streek. Ik wist helemaal niet dat Noord-Italië zo mooi was. Lago Maggiore zal me zeker nog terug zien, ik kan er niet genoeg van krijgen.

Ben je op zoek naar een rustig weekendje ertussenuit? Dan is Verbania zeker en vast de moeite waard. Je kan er trouwens de Alessi fabriek een bezoekje brengen als je op voorhand reserveert!

Krijg je niet genoeg van Msaprilfish, volg me dan zeker op FacebookTwitterBloglovinInstagram en Pinterest!

3 opmerkingen

  1. Leuk zeg ! Ik ga in juli op reis naar Noord-Italië. Kijk er zo hard naar uit <3.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wow, dat zag er écht wel een superleuke trip uit. The perks of the job!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Heel leuk zeg! En leuke tip over een bezoekje aan de Alessi fabriek!

    BeantwoordenVerwijderen

Laat gerust een reactie achter!