Wednesday Wonder: My Weightloss Story - YouTube

Na aandringen van veel lezers en vrienden heb ik gisterenavond eindelijk mijn verhaal opgenomen over mijn gewichtsverlies. In augustus maakte ik de klik om mijn levensstijl te veranderen. Ik zou er nu - na 10 jaar erover na te denken - eens mijn best doen om de overtollige kilo's kwijt te spelen.

Hieronder kan je de video bekijken. Hij duurt wel een dik half uur, dus zorg dat je je goed nestelt in de zetel met een lekkere kop thee. Ik wilde gewoon mijn verhaal doen en vooral duidelijkheid scheppen in het hele low carb gebeuren.Onder deze video vinden jullie de tien stappen die ik overloop in de video nog eens terug, zo kunnen jullie achteraf alles nog eens raadplegen zonder de hele video te moeten herbekijken.

 1. BE READY!
  Doe het voor jezelf. Het is geen dieet maar een andere levensstijl voor altijd. Stel jezelf geen deadlines, die veroorzaken meer stress en stress zorgt voor slecht eetgedrag. Elk resultaat dat je boekt is goed, zolang je maar doorzet.
 2. PLUS SIDE
  Gewichtsverlies, méér energie, betere concentratie, geen honger of zin in snacks, geen ochtendhumeur, leven is leuker en lichter!
 3. DOWN SIDE
  Iets meer tijd steken in de keuken want je moet leren koken zonder carbs. No fast food of reeds bereide gerechten uit de supermarkt.
 4. HOW TO DO IT
  Carbs = BLOEM,TARWE, PASTA, AARDAPPELEN, SUIKERS, BROOD, … Eens je de wetenschap achter LOW CARB begrijpt, is het een eye-opener en weet je waarom je geen koolhydraten mag eten. Je bloedsuikerspiegel op 0 houden – carbs zorgen voor snelle stijging van BSS – lichaam maakt insuline aan om terug op 0 te komen – lichaam maakt teveel aan waardoor onder 0. Het gevolg is dan CRAVINGS FOR CARBS! Denk maar aan een bord spaghetti, na 1 uur heb je terug honger. BAD NEWS: als je lichaam insuline produceert slaat het ALLES op als VET (proteïnes, vet en carbs worden opgeslagen als “reserve” zoals in oertijd en tijdens starvation).
 5. FAT IS GOOD FOR YOU
  Vet wordt omgezet tot energie in plaats van carbs waardoor je lever meer moet werken. Het gevolg is dan wel dat je eerste week wat hoofdpijn heb en oververmoeid bent. Dat is normaal want lever moest niet zo veel werken als je carbs gebruikte als energiebron. Na de eerste week heb je véél meer energie, je slaapt beter en hebt een betere concentratie (want je brein werkt beter op vet) en gewoon meer zin in het leven.
 6. FIBERS ARE NEUTRALIZERS
  Low carb eten betekent per dag maximum 20 gram carbs binnen hebben. Vezels neutraliseren carbs. Voorbeeld Humus ( 20 gram carbs – 15 gram fibers = 5 gram carbs)
 7. COOK YOUR MEAL YOURSELF
  Alles wat je zelf vers klaarmaakt bevat geen/weinig carbs. Gestoomde groenten, vlees en vis. Kaas, fruit, boter, room én zoete aardappel bevat weinig carbs. Maar zo zijn er nog tal van andere ingrediënten die weinig koolhydraten bevatten. Kijk maar eens online, het web staat vol van de low carb sites!
 8. SAY NO TO THE SCALE SAY YES TO THE MEASURING TAPE
  Meet jezelf op dezelfde punten elke week en noteer. Ik was eerste week reeds 5 cm kwijt rond mijn taille. VIJF centimeter! En remember centimeters zijn belangrijker dan kilo’s!!
 9. GET ACTIVE
  Doe een sport die je graag doet minimum 2 maal per week, liefst 3 maal. Lopen met Start 2 Run = metabolisme verhoogd = zo blijf ik nu op mijn gewicht zelfs met hier en daar een koolhydraatrijkere maaltijd!
 10. BREAKFAST - LUNCH – DINER TIPS
  Als ontbijt ga ik voor: Griekse yogurt, roerei en fruit (geen banaan).  In mijn lunchpauze kies ik voor soep, charcuterie, kaas met appels, heerlijk! En 's avond eet ik alle soorten vlees, vis en gevogelte (je mag die bakken in olie of boter) gecombineerd met groenten én zoete aardappel. 
Ik heb zelden tussendoor honger, de eerste week is de moeilijkste, maar eens je die voorbij bent, gaat het zo snel en zo gemakkelijk, ik kan het iedereen maar aanbevelen. Voor meer uitleg rond deze tien stappen, bekijk je best de video nog eens. Heb je nog vragen, aarzel niet me te mailen op contact@msaprilfish.com

Heel veel succes!

4 opmerkingen

 1. beste sofie, ik weet niet waarom, maar ik heb on-ge-lo-fe-lijk genoten van dit filmpje. volgens mij heb je je roeping als motivational coach gemist. je enthousiasme over dit project is ongezien en werkt.. aanstekelijk.
  dikke duim!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. helaba.....eerst en vooral...als kortrijkzane ben ik echt fan van jou en je blog!!!....heb dit weekend samen met la mama jou video bekeken ivm lowcarb en we lagen in ne strek van tlachen :-) positief dan he...je hebt ons helemaal geinspireerd en hebben ons voorgenomen je voorbeeld te volgen!!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wow! Respect, Sofie! Ik neem zeker enkele van je tips mee om die winterkilo's er terug van te krijgen.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. hey Sofie, super gedaan, en echt de max dat je 't zo goed volhoudt !! Ik vrees dat die eerste 10 jaar van goede voornemens (telkens voor "morgen" natuurlijk) er bij mij intussen 20 zijn, maar je filmpje werkt aanstekelijk ! Ik denk er eens over na hoe ik dit een beetje in mijn leventje ingepast krijg .... :-)

  BeantwoordenVerwijderen

Laat gerust een reactie achter!