Copenhagen - Nørrebro & Vesterbro - Day One

't Was vroeg - veel te vroeg - toen mijn wekker om 03.00 uur afging op zondagmorgen. Mijn valies was gepakt... Enkel douche binnen, kleren aan en wegwezen. København here I come.

CPH stond al even op mijn Wanderlustlijst, dus voor € 25,00 heen en terug mer RyanAir kon ik dit niet weerstaan. Het was mijn goeie vriendin Emma die het koopje op de kop kon tikken, dus off we went...

Emma boekte een leuke Air B&B in het hipstergedeelte van de stad, namelijk Norrebro. CPH is opgedeeld in verschillende buurten, Østerbro, Nørrebro, Frederiksberg, Vesterbro, het centrum, Christianshavn en Island Brygge.Voorzien van topgids Emma die de driedaagse had voorbereid, namen we de metro uit de luchthaven richting onze Air B&B. Onze leuke Air B&B lag in het noordelijke gedeelte van de stad, namelijk Nørrebro.

Na een lekker ontbijtje in een Coffeeshop vlakbij, was het 12.00 uur en konden we onze kamer betrekken. Ik had nog nooit in een Air B&B "kamer" geslapen. Als ik via deze weg boekte, dan huurde ik vaak een heel appartement af, maar Emma stelde de kamer voor en het koppel die deze uitbaat kreeg erg goede reviews op de officiele site.


De kamer was sober en helemaal nordic. I fell for it in an instant.

Time to explore the city! Hoewel het ondertussen al een stuk in de dag was, heerste er op zondag een enorme rust over de stad. Er waren veel lopers en fietsers die met volle teugen genoten van hun vrije dag. Ik kreeg meteen zin om mijn loopschoenen aan te trekken en rond het water te gaan lopen.We wandelden van Nørrebro een stukje door Frederiksberg helemaal tot in Vesterbro. Vesterbro is zo wat het hipstergedeelte van de stad. Sneakershops, Scandinavian Fashion, interieurshops, je vindt ze allemaal. Ze zijn ook heel erg gezellig en klein. Natuurlijk was alles dicht op zondag, dus we wisten dat we hier terug moesten komen.Carlsberg - het bekende bier - ontstond in CPH, we liepen langs de oude en nieuwe gebouwen waar je niet langs de moderne architectuur heen kon. Het design is nu misschien wel al retro maar in de tijd moeten deze gebouwen erg hip en vooruitstrevend geweest zijn. Ik snap nu nog meer dat de Denen qua design helemaal hot zijn. 


Er is ontzettend veel groen in de stad, je vind er het ene park na het andere... En die hebben allemaal hun wildlife. Nog nooit zag ik een reiger - ik denk zelfs dat dit een blauwe reiger is, but what do I know, right? - van zo dichtbij. De beestjes zijn allemaal op hun gemak en vonden er niks aan dat ik dichter kwam om foto's te nemen :) En zwanen, man... Je kan er de straat mee leggen. 

Ik kreeg wat last van mijn knieën tegen de avond - ik ben vorige vrijdag al lopend door een knie geschoten en na 15 km wandelen in het koude Kopenhagen begon de pijn wat op te spelen - dus besloten we even op te gaan warmen in onze kamer. Ik deed een powernap terwijl Emma in de buurt de leuke restau's opzocht.


We besloten om naar een hippe burgerjoint te gaan in de buurt die prijs/kwaliteit dik in orde was. Het was er erg gezellig zitten en de bediening verliep vlot en dynamisch. Justin Bieber zijn nieuwe plaat schalde door de ruimte en de Ben& Jerry Shakes gingen als zoete broodjes over de toonbank. Dat is iets wat ik nog steeds niet snap... Een milkshake bij een burger drinken...

Hoe dan ook, de eerste dag was een topper. Moe en uitgewandeld gingen we naar bed op naar dag twee...

Geen opmerkingen

Laat gerust een reactie achter!