Copenhagen - Shopping & Where to Eat - Day Two


Dag twee in CPH begon alvast goed, staalblauwe hemel en een heerlijk winters zonnetje. Voor het ontbijt liepen we de Jægersbroggade af op zoek naar Grød. Dit zou een typisch Scandinavisch ontbijtje zijn. We liepen het keldertje binnen en troffen twee sympathieke dames achter de bar aan. We gingen voor hun bekende havermout ontbijt. Ik opteerde voor havermout met verse appel, crunchy amandelen en een goeie schep dulce de leche. Ook de Chai Latte en Beetroot juice konden me wel bekoren. Met de vitamientjes in ons lijf besloten we aan de dag te beginnen. Emma had de dag terug fantastisch voorbereid, dus off we went....

We liepen door Assistens Cemetery - het grootste kerkhof van CPH - en ik wist niet wat ik zag. Bij ons is een kerkhof over het algemeen een trieste en vooral niet erg populaire plaats, terwijl je in CPH lopers, mama's met jonge kinderen en toeristen niet kan ontwijken. Het is er ook niet triest. De graven zijn mooi in perkjes onderhouden en ik voelde me er helemaal niet ongemakkelijk. Met het mooie weer was het er heerlijk rondlopen.

Kopenhagen is echt wel een mooie stad. De gebouwen zijn regelmatig in een leuk kleurtje gestoken, je vindt er massa's groene parken en vijvers, en alles is er netjes onderhouden. Als je het zonnetje mee hebt in de winter is dit natuurlijk een aanrader. Je ziet er ook massa jonge gezinnen en ergens is dit niet abnormaal, ik voelde me overal super veilig en de stad is rustig qua verkeer.

Op het Rådhuspladsen - de Grote Markt zoals wij zeggen - vind je het prachtige stadhuis. Hier kom je best ook 's avonds eens naar toe bij het vallen van de avond, want naast het oude stadhuis staan moderne gebouwen met neonverlichting die 's avonds een aparte sfeer weergeven. Je hebt er ook tal van lekkere hotdogstands - maar meer daarover in een volgende blogpost :)


Onze wandeling verliep verder langs de Torvehallerne - een overdekte galerij met tal van lekkere foodstands een beetje vergelijkbaar met de Boqueria in Barcelona - waar de geuren je honger deden krijgen. We besloten er een lekker Smørrebrød te eten, a real Danish specialty.


Goh man... Ik kon echt niet kiezen... 't Zag er allemaal zo lekker uit. Ik besloot voor de Fiskefilet te gaan met een lekkere Remoulade. Emma koos voor de gerookte zalm met dille. Ik maak binnenkort een Fiskefilet Smørrebrød thuis en zal het receptje met veel plezier delen op de blog!

Na de heerlijke Fiskefilet kocht ik een koffie bij Coffee Collective op aanraden van Willem Van den Broeck - de sommelier van het Noma in CPH. Coffee Collective is een koffiebranderij van Denemarken met drie coffeeshops en barrasta-opleidingen. Ik moet zeggen, deze koffie staat in mijn top vijf van beste koffies die ik ooit heb gedronken. En het hele gebeuren rond die koffie ervaring klopt ook gewoon. Starbucks is voorbijgestreefd eens je hier een take away van neemt.

Het was spijtig, maar ik kon niet anders.... Mijn knieën deden ontzettend veel pijn en toen we aan de Rundetaarn aankwamen moest ik even forfait geven. Ik kon deze hoge toren in het midden van de stad gewoon niet naar boven... Emma nam mijn camera mee naar boven en nam genoeg foto's om me de sfeer van de stad op een hoogte weer te geven. Terwijl ik op een bankje beneden wachtte op haar, heeft zij Zweden van op een afstand kunnen aanschouwen. Ik moet zeggen, ik was een tikkeltje jaloers, maar de ontstoken pezen lieten het me niet toe...

's Avonds besloten we - terug op aanraden van Willem Van den Broeck - naar Bæst te gaan eten. Bæst is een restaurant met een zware focus op organic products. Het heeft een leuke edge - hippe Vikingen met dotjes, lange baarden en zin voor humor achter de bar - en een hip design. 
De pizza's worden gemaakt met lokale bloem en gebakken in een grote steenoven die plaatsvindt in het midden van het restaurant. 

Ik opteerde voor een pizza met Pecorino, homemade mozzarella en lekkere rucolasalade. Het is een mustsee/mustgo place waar organic niet gelijk staat aan overpriced. Ik denk dat dit de beste pizza was die ik ooit in mijn leven heb geproefd! 

Eens terug in de hotelkamer bekeek ik mijn shopping van de dag, ik kocht er enkele leuke items die me steeds weer aan CPH doen denken.

Een echt Scandinavisch jasje dat ik voor 100 DKK - ongeveer 13 Euro - op de kop kon tikken bij Rude. 

Een mini Overall dress uit TopShop, monochrome and easy to style. Hier betaalde ik een 449 DKK voor - rond de 60 Euro.

Echte Urban Outfitters Staples... BOEKEN! Telkens ik een UO binnenga, betrap ik me erop dat ik met wat boeken naar buiten ga. Ik kocht er het ultieme Skincareboek van Charlotte Cho - a very upcoming Asian Skincare Guru - om mezelf nog wat bij te scholen en de tips die ik er uit leer met jullie te delen. En natuurlijk, how could I not... My Bucket List! Een persoonlijk boek waar je je eigen Bucket List in kan neerpennen. Het boek zit zo leuk in elkaar, mijn vingers kriebelen nu al om het vol te pennen. 

Verder hield ik het local en kocht ik minimal goldbar earrings in een leuke shop. Ook een klein broodplankje om mijn boterhammetjes op te eten 's morgens. 

Het was een vruchtbare dag met een hoop ervaringen. Mijn liefde voor CPH begon groter en groter te worden. Op naar dag drie...

Grød - www.groed.com
Torvehallerne - www.torvehallernekbh.dk
Coffee Collective - www.coffeecollective.dk
Bæst - www.baest.dk

Geen opmerkingen

Laat gerust een reactie achter!