Tip Tuesday: Four Deadly Sins In Beautyland

Vandaag ga ik van start met de 4 doodzonden in de beautywereld. Dodelijk zijn ze niet echt, maar wel schadelijk. Vandaag zet ik ze op een rijtje en leg uit waarom ze schadelijk zijn en wat je er aan kan doen. Het zijn tips die je misschien al eens hoorde uit mijn - of iemand anders - zijn mond, maar ze zijn zeker en vast jullie aandacht waard.

Laten we vooral van start gaan!

Zonde n°1: Het niet verwijderen van make up voor het slapen gaan


Hoewel we niet altijd - zeker na een avondje stappen - zin hebben om onze make up te verwijderen, het is echter wel noodzakelijk. Tweemaal per dag reinigt je hele lichaam zijn organen. Zoals we allemaal wel weten is de huid ons grootste orgaan. Dat gebeurt meestal rond een uur 3 in de namiddag - daarom hebben we vaak een ram en snakken we naar koffie of andere pepmiddelen - en een tweede keer rond middernacht. Als je kan, reinig dan je gezicht voor middernacht. Een tweede en zeker niet onbelangrijker feit, slapen met make up zorgt voor verstopte poriën en dat kan leiden tot acné of oneffenheden. Verwijder zeker je mascara, want hoe ouder je wordt, hoe minder wimpers je kweekt! Heb je al eens last van "gaatjes" tussen je wimpers, dan heeft dat vast daarmee te maken.

Ben je echt lui na een late avond, zet dan make up reinigingsdoekjes naast je bed, als je dan eens geen zin hebt om het hele ritueel toe te passen, dan kan je alvast het merendeel met zo'n doekje verwijderen. Hou dit echter wel als stok achter de deur en doe dit niet elke avond.

Zonde n°2: Het niet of weinig reinigen van je make up borstelsIk weet het, ik doe het ook niet graag... Maar je moet het toch regelmatig doen. Ik hou mezelf eraan éénmaal per week mijn borstels volledig te reinigen - deep cleanse -  en elke keer dat ik ze gebruik, reinig ik ze met brushcleanser waar redelijk wat alcohol inzit. De reden hierachter is dat je anders een broeihaard van bacteriën kweekt in je borstels én in je producten.

Heb je last met het reinigen van je foundation en concealerborstel, dompel deze dan voor het schoonmaken even in olijfolie. De olijfolie zal de make up al een stuk afbreken en daarna is het geen moeite meer om je borstel schoon te krijgen.

Zonde n°3: Het niet aanbrengen van SPFIk kan dit niet genoeg benadrukken, bescherm je velleke. Als je jong bent, zal je de tekenen van verouderen niet vlug zien en laat je die SPF vaak achterwege, maar wee-oh-wee plots zullen de rimpels opduiken en dan is het te laat. Denk niet dat je enkel een beschermingsfactor moet aanbrengen bij zonnig weer, doe dit elke dag. Hij beschermt je ook tegen hevige temperaturen - extreme koude in de winter - en hoewel de zon misschien niet uit zit, is ze wel aanwezig met haar schadelijke zonnestralen. Ben je geen fan van zonnecrème, breng dan een foundation aan weer een SPF in zit, zo sla je twee vliegen in één klap. Geloof me, je zal me later dankbaar zijn.

Zonde n°4: Het niet reinigen van je gezicht 's morgens


Deze zonde heb ik vaak begaan, ik zag het het nut niet van in. Ik reinigde me 's avonds volledig en ging ervan uit dat mijn gezicht 's morgens proper genoeg was om weer aan de slag te gaan met make up. Lees dit nu goed, je gezicht reinigen met water alleen 's morgens is niet voldoende, ik leg je even uit waarom. Zoals ik al schreef in zonde nummer één, je lichaam reinigt zichzelf rond middernacht. De huid creëert dan een olie-afscheiding die zich gaat mengen met het water in je huidcellen. Dit is om je huid 's nachts te laten recupereren en zichzelf te voeden. Deze olie-afscheiding - ook bij droge huidjes - zal 's morgens - misschien niet zichtbaar - nog aanwezig zijn op je gelaat. Het is dus noodzakelijk dat je deze verwijdert. Dat hoeft helemaal niet zo complex te zijn, je kan dit met een lotion of een toner op een watje doen, maar water alleen is niet voldoende want water verwijdert geen olie. Denk maar eens als je de vaat doet, een vettig bord is niet proper met water alleen.

Heb je nog vragen over een bepaalde tip, aarzel niet deze te posten in de comments onder deze blogpost, je mag me ook altijd mailen op contact@msaprilfish.com.

Krijg je niet genoeg van Msaprilfish, volg me dan zeker op FacebookTwitterBloglovinInstagram en Pinterest!2 opmerkingen

  1. Ook al wist ik dit allemaal al, toch is het goed om nog eens met onze neus op de feiten gedrukt te worden :) Goed artikel!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. interessant :) ik reinig altijd 's morgens, maar nu weet ik ook waarom. ik voelde me gewoon ook properder en frisser met een extra reiniging :)

    BeantwoordenVerwijderen

Laat gerust een reactie achter!