Perfect glowing skin

We zien het overal en willen het allemaal, Victoria Beckham en Kim Kardashian zijn maar enkele voorbeelden, hun huid ziet er perfect smooth en glowing uit. Hoe doen ze het?


Stap 1: heel belangrijk en oh-zo-veel vergeten... breng een goede dagcrème aan. Met "goede" bedoel ik, één die van toepassing is op jouw huid. Heb je een droge huid, zorg dan voor een iets vettere crème en visa versa. Laat de dagcrème even inwerken.Stap 2: Kies de juiste foundation. Om een glowing effect te bekomen, kies een foundation met lumanizing effect. Er zitten lichtweerkaatsende deeltjes in wat een mooie gloed op je gezicht weergeeft. Kies zeker niet voor een matte finish. Pro Lumière foundations van Chanel zijn echt een aanrader!

Stap 3: Highlighten en shapen. Dit liefste dames, is iets waar we allemaal een krak in willen zijn. Voor degene die niet weten wat ik bedoel... Door een optisch effect zal je gezicht er een stuk "scherper" of skinnier uitzien. Geloof je me niet, vergelijk foto 2 met foto 3! Ik zie er een stuk slanker uit in mijn gezicht and it's all because of make up!

Hoe ga je tewerk: Zorg voor een contour (dit kan een MATTE bruine oogschaduw zijn of eender welke MATTE bronzer. Die breng je aan in de holtes van je kaken. (doe eens een vis na en je zal zien wat ik bedoel!) Zorg wel voor een lichte aanbreng, anders heb je een streep die van je oor naar je mondhoek loopt :)
Boven deze "lijn" breng je de blush aan, in dezelfde richting. Van je oor naar het midden van je kaak.
Net daarboven breng je een highlighter aan. Dit kan een vanillekleurige glanzende oogschaduw zijn. Dit plaats je op je jukbeenderen, om deze meer te laten oplichten.Stap 4: de afwerking... Breng highlighter aan net onder je wenkbrauw en op je neusbrug. Werk je ogen af (casual of smokey) en een lipgloss. THA-DA!! Klaar in no time!


Met zo'n huid zie je er stralend en gezond uit! Ideaal voor elke dag! Zeker na een zware nacht :)

Om een naturele glow te bekomen zonder make up, drink voldoende water (tot 2 liter per dag) en eet voldoende fruit en groenten. Doe ook steeds je make up af voor het slapen gaan en breng een lichte nachtcrème aan. Make up verstopt 's nachts je poriën als je huid zichzelf reinigt.
Wist je dat je lichaam zichzelf 2 maal per dag reinigt? Dit gebeurt rond 15 uur (vandaar dat we dan soms een dipje hebben en snakken naar koffie, want dit vergt veel energie!) en tussen 23 en 24 uur. Als je dan geen make up op hebt, is dit proces gemakkelijker voor je lichaam.

De huid vernieuwt zichtzelf elke 40 dagen. Vandaar dat kleine littekens van schaafwonden soms lang zichtbaar blijven. Een rijpere huid moet je extra verzorgen met rijke dagcrèmes en foundations. Deze mogen geen matte finish hebben, want dan zijn rimpeltjes veel duidelijker zichtbaar.

We weten het allemaal... Glowing skin laat je jonger lijken!

1 opmerking

  1. Ik wil van jou eens een make-up lesje krijgen! Je kent er wel iets van. Ik ben er nog altijd niet in geslaagd om mijn ogen om te toveren in smokey eyes.
    Groetjes
    Els (Lievens)

    BeantwoordenVerwijderen

Laat gerust een reactie achter!