The perfect smokey eye in 5 minutes

De vraag die me al zoveel werd gesteld, hoe begin ik aan een smokey eye?

Wel ladies... hier is de oplossing. De eerste keer lukt het misschien niet binnen de tijd, maar oefening baart kunst! Het belangrijkste van al is: zorg voor kwalitatief materiaal. Ik heb het vooral over de make up brushes! Dit zijn je tools, dus kwaliteit primeert!

Laten we er aan beginnen!!


1. Nadat je je foundation hebt aangebracht, wacht dan nog even met consealer voor onder je oog, geloof me, na je smokey eye zal er redelijk wat oogschaduw onder je oog liggen, en dan moet je toch opnieuw je consealer aanbrengen. Begin met een zwarte MATTE oogschaduw op je bewegend lid aan te brengen en ook onder het oog. Zorg voor een goede dekking, ga er desnoods 2 maal over tot het echt opake zwart is. Breng deze aan met een kortharige borstel, de intensiteit van je oogschaduw zal beter zijn.

2. Breng boven de zwarte oogschaduw een bruin/taupe (of kleur naar keuze) aan met een langharige fluffly brush. Deze is perfect om de kleuren (zwart en bruin) in elkaar te vermengen. Dit doe je door je borstel op de rand van de zwarte oogschaduw heen en weer te wrijven. Doe dit tot 20 maal toe om een egaal en driedimensionaal resultaat te bekomen. De intensiteit van de oogschaduw moet donkerder zijn naast de zwarte oogschaduw en lichter naar de wenkbrauw. Let wel dat je nog plaats hebt om een highlighter aan te brengen tussen deze oogschaduw en je wenkbrauw. Deze bruine/taupe kleur mag van matte of glanzende textuur zijn.3. Breng nu de highlighter aan op het wenkbrauwbot. Dit is net onder je wenkbrauw. Een highlighter moet van glanzende textuur zijn en best een ivoorachtige kleur. Witte oogschaduw kan heel hard overkomen en de bedoeling van een smokey eye is dat de overgangen zacht in elkaar vloeien maar toch diepte geven. Deze highlighter breng je ook aan met een fluffy brush en ook hier ga je heen en weer (zoals een ruitenwisser) om de bruine kleur zacht te laten overgaan in het ivoor. Breng ook een klein beetje highlighter aan in de binnenooghoek (net voor je traanklier). Dit zal kleine ogen meer openen en geeft een uitgerust effect.4. Veeg de fall-out oogschaduw onder het oog weg met wat make up remover. Breng nu je consealer aan, indien je wenst, breng ook wat foundation aan op deze plaats. Poeder het geheel goed af.
Voor het aanbrengen van de eyeliner, is de keuze aan jou. Ik prefereer een kohlpotlood, maar sommigen hebben liever gel-liner. Kies je favoriete mascara, werk je wenkbrauwen wat bij, desnoods kleur je ze in met een poeder of een wenkbrauwpotlood en klaar!

Eens je de techniek beheerst is het zo gemakkelijk om te spelen met kleuren. De vorm blijft dezelfde en een zwarte oogschaduw aan de basis is echt een must.
Enkele merken van brushes die ik zeker kan aanraden zijn: MAC - Dior - Sigma - Bobbi Brown - E.L.F. (deze laatste is echt goedkoop! Op hun website kun je brushes bestellen voor 1 euro per stuk, ik raad hier niet al hun borstels aan maar de oogschaduwborstels zijn echt goed!)


Et voila! Het resultaat. Een ideale make up om de avond te beginnen! Have fun trying! En voor de durvers, plaats een foto onderaan deze blog van jullie resultaat! :)

Geen opmerkingen

Laat gerust een reactie achter!