My first runway show

Vorige week donderdag was ik uitgenodigd naar mijn eerste fashionshow! Wat een ervaring! Ik ben nog steeds dolenthousiast...

The weekendfashionaward is de springplank voor de designers van morgen. De modeshow is eigenlijk een internationale wedstrijd waarin de 11 beste designers van 4 verschillende modescholen wedijveren naar de titel. Het gaat niet alleen om naam en faam, maar de winnaar krijgt ook een cheque van €10.000 mee naar huis. Daarmee kunnen ze hun collectie verder uitwerken.

De deelnemende veelbelovende scholen zijn La Cambre Mode (Brussel), de Koninklijke Academie voor schone kunsten (Antwerpen), Central Saint Martins College of Arts and Design (Londen) en de Artez Hogeschool voor de kunsten (Arnem).


Voor het modedefilé werden we ontvangen in een loungebar waar lekkere champagne werd geserveerd. Erna mochten we aan tafel schuiven, en niet zomaar een tafel! Wat stylish en in een supermooi gebouw. Voor degene die Tour&Taxis niet kennen, dit is een oud fabriekspand, met nog alle karakteristieken van vroeger. Gelukkig hebben ze de isolatie verbeterd... zodat we geen kou moesten lijden! :)De 3-gangenmenu werd verzorgd door sterrenchef Pascal Devalkeneer (Chalet de la forêt) en na het hoofdgerecht ontving elke dame een geschenkje van Dior, een USB-stick -always comes in handy! :)
Na het heerlijke eten werden we geëscorteerd door leuke hostesses met rode "clown"schoenen naar de runway.

Ik zat op de derde rij... nog lang niet zo slecht! :) Ideaal om wat foto's te maken.


Schuin naast mij zat Walter Vanbeirendock, well-known modeontwerper én de voorzitter van de Koninklijk Academie voor Schone Kunsten in Antwerpen. Ik had het geluk een foto van hem te maken, alhoewel hij niet in mijn lens keek :) Op de eerste rij aan de overkant, zat een opmerkelijk figuur. Helemaal in het zwart gekleed, met een grote zonnebril. Mijn nichtje Charly (die al heel wat fashionshows heeft bezocht door haar goede vriendschap met Veerle Windels) zei me dat deze man Didier Vervaeren is, creatief directeur van Modo Brussels - het vroegere Modo Bruxellae.


De lichten doofden en de luide muziek weergalmde in de zaal, time for some fashion! Ik lette vooral op details, omdat die een outfit echt kunnen maken. Wat me echt opviel, is dat de modellen zware tijden hadden met de ontworpen schoenen... poor girls. Eentje is zelfs gestruikeld...


Na heel wat outfits die ik graag en minder graag zag was het de beurt aan Niels Peerlaer. Hij haalde zijn inspiratie uit de Japanse popcultuur en zijn voorliefde voor leer, videogames en couture. Ik was echt impressed van zijn collectie. Niet alleen waren zijn modellen allemaal Aziatisch en heel erg klein, ze hadden ook Japans schoeisel aan, wat eigenlijk bestaat uit houten blokjes en echt niet comfortabel!!

De final dress van Niels was echt fenomenaal! Ook de headpieces waren out of control (zoals Astrid Bryan zou zeggen - Haha...) Ik wil er ook zo één, al weet ik niet of ik er mee op straat zou durven :)

 

Jammer genoeg werd Niels de winnaar niet, ik vond het nochtans echt vernieuwend. Maar ja, ik ben dan ook niet DE kenner in het vak :) De winnares, Céline De Schepper, 23 jaar, had ook een erg mooie collectie, het was mijn nummer 2.

Na de show - het was inmiddels half twaalf - ben ik huiswaarts gekeerd, met een hoop ideeën en een glas champagne :) 


1 opmerking

  1. Oh geweldig, klinkt als een hele fijne avond. Ik ben zelfs een heel kleine beetje jaloers :-)

    BeantwoordenVerwijderen

Laat gerust een reactie achter!